Malmörestaurang serverade kackerlackor i maten


MALMÖ. Restaurangen Njutbar i Malmö har tillfälligt stängts efter besök av miljöförvaltningen. En kroggäst slog larm efter att ha hittat en kackerlacka i sin hamburgare. Miljöförvaltningens livsmedelsinspektörer hittade flera kackerlackor i det ostädade köket, rapporterar Sydsvenskan.

Restaurang Njutbar i Malmö. Bild från Google

Restaurangen fick besök av miljöförvaltningen den 28 oktober efter att en kroggäst två dagar tidigare hittat en kackerlacka i sin hamburgare och slagit larm till förvaltningen.

Två livsmedelsinspektörer besökte Njutbar på Stora Nygatan och konstaterade ”allvarliga hygieniska brister”.

Av miljöförvaltningens protokoll framgår att det fanns levande och döda kackerlackor av olika storlekar i både kök och diskrum.

Restaurang Njutbar drivs av Shaikat Biswas, 32, som är invandrare från Bangladesh och kom till Sverige 2010. Han var tidigare gift med en svensk kvinna som han skilde sig från 2016. I mars i år beviljades Biswas svenskt medborgarskap.

Biswas restaurang har pekats av Möllaninitiativet. som en av flera restauranger som utnyttjar illegala invandrare som ”slavarbetskraft”.

”Släkten, och speciellt två bröder som driver de här restaurangerna använder sig av slavarbetskraft, hotar anställda som protesterar mot de omänskliga villkor de tvingas arbeta och leva under, och bryter mot lagar”, skrev Möllaninitativet på Facebook.

Flera av de utpekade restaurangerna runt Möllevången i Malmö utsattes i början av året för polisinsatser. Tillslagen var delvis ett resultat av ett skakande reportage i Expressen om hur en 14-årig flicka gifts bort till en medelålders Malmökrögare och sedan tvingats jobba gratis på hans restaurang i tio års tid.

Vid razziorna har flera oegentligheter upptäckts, bland annat har anställda varit drogpåverkade och en restaurang hade gjort om källaren till illegala personalbostäder.

Möllaninitiativets uppmaning om att bojkotta de utpekade restaurangerna rapporteras ha fått stort genomslag bland Malmöborna. Många bojkottar numera de utpekade restaurangerna.

Svart arbetskraft och andra oegentligheter är inget som Malmös livsmedelsinspektörer har hand om.

– Pettersson säger att så sköts en stor del av Malmös näringsliv av motborgare och det är ofattbart att inte myndigheterna samarbetar mot brottsligheten.

Dessutom är kackerlackor skygga djur som trivs i mörker, hamnar de i maten under arbetstid finns det inte enstaka utan i mängder.

Miljöförvaltningen borde ha gjort razzian tillsammans med skattemyndigheter, migrationsverket, polisen och andra berörda myndigheter.

Kackerlacka

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Malmörestaurang serverade kackerlackor i maten

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: