Karlsson och Öhman åtalas för rån och dubbelmord i Vallentuna

BROTTSLIGHET. Åklagaren har i dag onsdag 4 november åtalat två män för mord och grovt rån i Vallentuna, norr om Stockholm. De misstänks ha rånat och mördat en 52-årig kvinna och en 61-årig man i parets bostad den 11 januari i år. Männen är frihetsberövade sedan den 4 februari.

Parets bostad ligger ensligt i Vallentuna kommun, dit männen åkte i för att råna paret. Det slutade med att både mannen och kvinnan mördades.

– De åtalade hade kännedom om att mannen i paret ca ett halvår tidigare sålt en gård och blivit förmögen. Vi kom de åtalade männen på spåren genom att de gjort överföringar från målsägandenas konton till en av de åtalade männens konto samt även loggat in på den nu mördade mannens bankkonto från en av männens bostad efter gärningarna. Dessutom gjordes iakttagelser av en Jeep Cherokee i anslutning till parets bostad som hjälpte oss att få tag på männen, säger kammaråklagare Jenny Karlsson, som är förundersökningsledare i ett pressmeddelande.

Ett omfattande arbete har gjorts med den tekniska bevisningen. Polisen har kartlagt de misstänkta både före och efter gärningarna, tömt deras telefoner, gått igenom övervakningsfilmer och läst chattar.

– Bred informationsinhämtning och stor noggrannhet har bidragit till att åklagaren har kunnat väcka åtal i ärendet. Till exempel har polisens kriminaltekniker varit på plats i det aktuella huset under en hel vecka för att genomföra brottsplatsundersökningen, säger Christer Axling, polisens utredningsledare i ärendet.

Båda de åtalade männen erkänner att de varit på plats den aktuella dagen i syfte att råna personerna.

Målnummer i Attunda tingsrätt: B 1652-20

Från åtalet: Victor Karlsson och Christoffer Öhman har tillsammans och i samförstånd den 11 januari 2020 i målsägandena Suzanne och Lars i Vallentuna medelst våld och hot om våld som för målsägandena inneburit trängande fara förmått dem att berätta var deras bankdosor fanns och
lämna ut person- och inloggningsuppgifter till sina internetbanker varefter
220 000 SEK överförts till Christoffer Öhmans bankkonto i Swedbank.

Hotet och våldet har bestått av att Victor Karlsson och Christoffer Öhman, som båda varit maskerade, trängt in i målsägandenas bostad varvid Victor Karlsson utdelat slag/knuffar mot Lars Bystedt och Christoffer Öhman utdelat slag mot Suzannes överkropp. Suzanne har i samband härmed försetts med
handfängsel runt handlederna. Brottet är att bedöma som grovt då gärningsmännen visat synnerlig råhet och/eller utnyttjat målsägandenas skyddslösa och utsatta ställning på ett hänsynslöst sätt genom att gärningen utförts av två gärningsmän efter intrång i målsägandenas bostad, att gärningsmännen under rånet begränsat Suzannes möjligheter att freda sig genom att låsa fast hennes händer med handfängsel samt att förloppet varit utdraget i tid.

Victor Karlsson och Christoffer Öhman har sedan tillsammans och i
samförstånd den 11 januari 2020 på samma plats uppsåtligen berövat
Suzanne och Lars livet.

Vid tillfället har Victor Karlsson och/eller Christoffer Öhman med kniv eller
annat eggvasst föremål med en eller flera skärande rörelser förorsakat
Lars en stor, djup skärskada över halsen. Lars har avlidit till följd av förblödning. Suzanne har avlidit till följd av kvävning som förorsakats genom att Victor Karlsson och/eller Christoffer Öhman lindat flera lager med plastfolie runt hennes huvud, tätt sittande mot ansiktet, och dragit åt
ett skärp som lagts runt hennes hals.

-Pettersson säger att i detta fall borde ett enda straff vara rimligt…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

TIDIGARE 2020-01-16. Två personer rånmördade i Vallentuna

BROTTSLIGHET. Två personer har hittats döda i en villa i Vallentuna utanför Stockholm. Polisen hittade personerna när de letade efter en försvunnen person. En förundersökning om mord är inledd och en stor polisinsats pågår på den förmodade brottsplatsen.

Steget Efter

Polisen åkte till villan vid 18-tiden på onsdagskvällen efter att en orolig person anmälde en vän som försvunnen. Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm – När vi åkte till dennes bostad anträffade vi två personer som var döda.

Omständigheten kring dödsfallen fick polisen att inleda en förundersökning gällande mord.

En stor polisinsats har pågått kring villan sedan i går kväll och fortsätter i dag. Ett område kring brottsplatsen har spärrats av.

Polisen har klassat ärendet som en särskild händelse vilket innebär att större resurser kan sättas in i utredningsarbetet.

Polisen

Mitti.se

-Pettersson ser att det misstänks rånmord…

***

8 thoughts on “Karlsson och Öhman åtalas för rån och dubbelmord i Vallentuna

  1. Det är så ovanligt med svenska namn på förövarna till grova brott, att man reagerar. De brukar idag oftast heta Ahmed eller Muhammed.

  2. Då har vi två svenskar som brutalt har torterat för att sedan döda två människor för futtiga 220000:- Att råna en bank på samma summa borde ge ett straff på ett par år, om dessa mördare bara får livstid.

    • De kan bli donatorer eller försökspersoner så gör de någon nytta i deras sista tid här.

  3. Med ökad arbetslöshet ökar antalet rån , bedrägerier och att mord ökar i kombination med rån lär vara en statistik som hänger samman med ökad arbetslöshet.

    • Socioekonomiska faktorer är väl avskrivna sedan länga bland seriösa forskare. Det handlar om moral och etik. Något som missbrukare verkar lida brist på. Skulle inte bli förvånad om dessa två antingen är pundare, alkoholister eller både och.

Kommentera