Stäng

Elsa Widding – Medias klimatrapportering är osaklig

ENERGI & KLIMAT. Elsa Widding är civilingenjör från Chalmers i Göteborg och har arbetat i energibranschen under 25 år, bland annat för tre av de fyra största energibolagen i Norden. Då hon arbetade på Näringsdepartementet blev hon känd som Sveriges bråkigaste kvinna – hon försökte nämligen stoppa Nuon-affären, statens största och sämsta affär genom tiderna. Tyvärr misslyckades Widding och det kostade svenska skattebetalare minst 50 miljarder kronor.

Elsa Widding, Klimatupplysningen

Idag arbetar Elsa i sitt eget konsultbolag Elsa Widding AB med klimatfrågan och strävar efter en klimatdebatt baserad på saklighet och vetenskap istället för alarmism och känslor. – Klimatfrågan har utvecklats till en mångmiljardindustri. De alarmistiska budskapen som framförs av media är kraftigt vilseledande mot både beslutsfattare och allmänhet. Det har gått så långt att frågan knappt tål att debatteras, skriver Elsa Widding i förordet till sin bok Klimatkarusellen – vilka frågor kan besvaras?

Elsa Widding har  var med på bloggen några gånger…

HÄR hittar du Elsas Youtube-kanal, där hon samlar alla aktuella och framtida filmklipp. Var noga med att klicka på ”Prenumerera”-knappen, så att du inte missar när det kommer något nytt :)

Greta Thunberg med flera aktivister bidrar inte till en bättre värld, tvärtom och media har ett stort ansvar för att många av våra barn är vettskrämda trots att världen sakta blir bättre…

Ide, manus och presentation: Elsa Widding
Filmning och redigering: Ulf Gabrielsson

Elsa Widding

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “Elsa Widding – Medias klimatrapportering är osaklig

 1. Skönt med klimatoptimister som Elsa Widding.

  Hon med fler, behövs verkligen i dagens vetenskapliga debatt, om natur, miljö och klimat.

  Vi får hoppas att Peter Wolodarski även låter henne vara chefredaktör på DN, för en dag.

  Behövs både realism och optimism på den tidningen. I den så kallade ”klimatdebatten”.

 2. Kom ihåg när min yngsta dotter för ca 15 år sedsn kom hem och berättade vad hon hört i skolan om CO2 mm. Jag påpekade då att detta inte är hela sanningen samt att vissa saker är rent felaktiga. Det baserar jag på min naturvetenskapliga utbildning (som dock är lägre än Elsa widdings) tillräckligt omfattande för att göra en bedömning och uttala saklig kritik. Som underlag hade jag även boken Istider tryckt 1984 där hundratals veteskapsmän (proffessorer, doktorer samt klimat- och istidsforskare) sammanfattar sina kunskaper om klimatförändringar och istider genom årtusenden och årmiljoner. Då inser man att Jorden nu befinner sig i en ganska KALL period med stora inlandsisar vid polerna och dess närhet (Antarktis o Grönland) samt stora glaciärer i dalgångarna och att detta inte är något som är vanligast, utan vanligare under årmiljonerna är en betydligt högre temperatur i genomsnitt! När det varit som varmast har det knappt funnits någon inlandsis någonstans! på hela Jorden. CO2-halten har också andra perioder varit mångdubbelt högre än idag (utan att ha något direkt samband med en temperaturhöjning, som dock i vissa fall kommit FÖRE stigande CO2) och havsytan många tiotals meter HÖGRE än idag långa perioder i Jordens historia utan att temperaturen blivit FÖR hög! (Källa: en annan bok ”JORDEN illustrerat uppslagsverk”).
  Det känns bra nu när sådana som Elsa Widding träder fram och har samma åsikter som mig rakt igenom!
  Hon är toppen helt enkelt!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: