Korruptionen är enorm bland statens tjänstemän

KORRUPTION. Häromdagen skrev vi om att höga polischefer ordnar exklusiva hyreslägenheter åt varandra och sina barn i centrala Stockholm.

Nu visar det sig att flera poliser inte känt till att det finns ett hyreshus med attraktivt läge för poliser som behöver hjälp, skriver Dagens Nyheter, och många är med rätta griniga på chefernas hantering av lägenheterna.

”Jag och övriga poliser jag pratat med har aldrig hört talas om detta!! Jag som ensamstående tvåbarnsmamma utan fast boende efter en separation blir mycket provocerad!” skriver en kvinna.

– Jag tror inte jag har blivit så här upprörd tidigare under alla mina år, säger Richard Högberg, som arbetat inom polisen i 30 år, och fortsätter ”Cheferna är väldigt snabba med att inleda arbetsrättsliga utredningar för minsta lilla hos lägre anställda, men själva kan de sitta och förse sig”

– Pettersson säger att det är illa när höga polischefer är korrupta men korruptionen visar sig vara ännu värre.

En av Brottsförebyggande rådet, BRÅ:s, uppgifter är att utvärdera och följa upp polisens arbete men det visar sig att BRÅ:s generaldirektör Kristina Svartz bor i en lägenhet som ägs av Stockholmspolisens stiftelse, rapporterar DN. (bakom betalvägg)

Generaldirektör för BRÅ, Kristina Svartz, hon var tidigare kanslichef i justitieutskottet, som av en händelse när Morgan Johansson (S) var chef där och sossarna utser bara lojala personer som generaldirektörer. Svart är dessutom ordförande i en bostadsrättsförening som vill köpa ut hyresrätterna och göra miljonklipp på dem. Foto Kristian Pohl

Kontraktet på sexrummaren i Stockholms innerstad togs över av hennes make Nils Svartz, som då var intendent i polisledningen i Stockholm, år 1998.

Kristina Svartz: ”Brå tar fram kunskapsunderlag till stöd för bland annat polisens verksamhetsutveckling. Min bedömning är att det inte påverkas”.

– Pettersson konstaterar att korruptionen är enormt utbredd när kompisar och arbetskamrater ger varandra högavlönade arbeten och fina lägenheter och låtsas som det inte påverkar. Sedan kan man naturligtvis undra varför polisen har en stiftelse som äger ett hyreshus eller kanske flera och vem som har finansierat huset från början. Jag kan inte tänka mig att det är polischeferna.

Odengatan 91 i Vasastan

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Korruptionen är enorm bland statens tjänstemän

 1. Birgit Friggebo Folkpartiet, på 70 talet var absolut emot bildande av bostadsrätter.
  Bara hon fick sitt. Huset på Fridhemsplan hon bodde i blev en bostadsrätt fortare än kvickt.
  Minns när reportrar stod och ringde på och hon låste dörren framför näsan på dem och vägrade svara på de kniviga frågor hon fick.

  We shall overcome- Försökte sig Friggebo få alla att sjunga på ett möte-
  vad vi vill är att makten tillhör alla.
  Hoppas Friggebo är nöjd nu när hon ser hur landet är en krigszon.

 2. Stiftelser hade tidigare många fastigheter som kontrollerades av länsstyrelserna, kommunerna förvaltade dessa. Stiftelser ändrades, uppgick i andra verksamheter och en hel del slank nog iväg till lite mindre nogräknade områden som polisväsendet, säkert fanns det nog en klausul att det skulle göra tillgången bättre på poliser i kanske stockholm. Sveriges ämbeten går lika lite att lita på som valda ombud som lovar en sak dagen innan val och gör något helt annat i soffan på valnatten. Promiskuöst så det förslår.
  Allmänna arvsfonden används nu som gottepåse för alla märkliga invällar projekt som sossar och annat patrask tror att det är deras pengar.

  • Förr kunde man se vart pengarna tilldelades. I senare åren innan den totala förmörkelsen gick det mesta till muslimska förbund i mångmiljonbelopp i flera år per ”projekt”.
   Muslimska kvinnoförbundet i Rinkeby , 1 miljon 500 tusen i tre år…..Ett exempel som jag har fotograferat och sparat. Och det är bara ett av flera hundra.
   Det är så vi har bekostat en massa källarmoskéer och kurdernas spelaftnar på bland annat Fridhemsplan i Stockholm.
   Minns hur svenska ungdomsförbund kunde få 70 000 per år med ingen automatisk förlängning som det var / är med de muslimska projekten.
   Och det har nog blivit värre nu när vi inte ser vart pengarna har tagit vägen .

   Vi skall inte vänta med att skriva ett testamente.

 3. Kamraderiet gynnar de sina, tänk dig själv en barnsköterska som får chansen att bo som de rika i huvudstaden Fjollträsk. De säger inte många nej till, alla tycker det har jag väl förtjänat.
  De flesta har ingen personlig integritet och gör som alla andra, tar för sig.

 4. Men vita människor kan ju inte bo i förorterna på marken vilka socialisterna exproprierat, rivit och sen piskat fram, ur vita människors egendom, pengar och arbete.

 5. En gång i tiden sa man att ”Statens kaka är liten men säker”. Då hade vanliga anställa i kyligare nejder kallortstillägg. Dessa politiskt tillsatta chefer/tjänstemän har säkert en lön som är tilltagen för att de ska kunna skaffa sig en bostadsrätt i Stockholm. Ändå så snikar de sig förbi både bostadskö och lägenhetsköpare. Jag blir inte så lite nyfiken på vad de betalar i hyra. Den är troligen inte så hög.

  Sedan Pettersson är rubriken lite missvisande. Den borde vara ”Korruptionen är enorm bland politiskt tillsatta tjänstemän”. Om jag ska till att drista mig till ursprunget till fastigheten skulle jag tro att det är en gåva till stockholmspolisen före förstatligandet av en välmenande medborgare. Troligen har användningen varit enligt statuterna i gåvan fram till på senare år. Beteendet bland dessa sossar (?) är troligen både åtalbart och kan rendera i saftig förmånsbeskattning och straffskatt om viljan finns.

  Det är snart jul så jag har skrivit till Tomten och önskat en svensk Donald J. Trump. Drain The Swamp!

 6. Den direkta korruptionen med rena pengar är fortfarande väldigt ovanligt tror jag?, DÄREMOT har jag i många år hävdat att vänskapskorruptionen och ryggkliarkorruptionen i Sverige är i topp i världen. Sverige är ett litet land där makteliten inom politik, myndigheter och media tillhör ett genomkorrupt etablissemang som byter tjänster, fördelar och tystnad med varandra. Att komma till rätta med detta är sannolikt betydligt svårare än att stoppa ren pengarkorruption, en första åtgärd torde vara att bryta sossarnas och liberalers maktinnehav under många kommande år.

  • Jag anser att en gratis bostadsrätt är en korruption i rena pengar.
   Vad har vi sett i bankerna i Saudi, Abu Dabi , Dubai med flera ställen vilka som har konton där.
   Garanterat Carl Bildt och Reine, gällande Estonia.
   Och säkert många flera.

 7. Förr så brukade svenska politiker, myndigheter och media Hånle åt s.k. Banan-republiker som, till skillnad från präktiga Sverige, hängav sig åt dylikt betéende. Nu är det annat, när det är vi som är sämst i klassen.
  Finns det överhuvud taget något som vi är bra på längre ?
  Säg något som har utvecklats till det bättre de senaste 30 åren !
  Nä, just de´.

  • Centurion! Enligt FN så är Sverige i toppen då det gäller att ta in asylsökare vi var 2017 12 gånger bättre än USA, beräknat på folkmängden i landet.
   Vi verkar bli bättre år från år, men det gläder varken dig eller mig, eller hur.

   • Suck ! Där höll middan på att gå i retur på denne gubben.
    Ibland kan det vara tråkigt att ha rätt jämt, oss gubbar emellan.

 8. Tyvärr så är det ett stort problem som det är svårt att komma till rätta med , genom att politiker tillsätter tjänster och bemannar dom med eget folk som många gånger inte har några som helst kunskaper ,utan som enda merit rätt partifärg . Sedan ska all kvotering väck tillsätt bara med hänsyn till kunskap och meriter , samt inför tjänstemannaansvar samt väck med alla fallskärmar och avgångsvederlag . Som det nu är har vi fått en ny adel som bara sitter och bestämmer över sina egna löner , samt om dom blir påkomna med något fel belönas med en ny befattning eller en Landshövdingepost , förresten landshövdingens revir kan dom lägga ner dom tillför inget dom kostar bara en massa pengar . Även antalet myndigheter kan dom nog utan några som helst problem halvera ifrån dagens 106 till max 50 , för som det nu är så är myndigheterna bara en avstjälpningsplats för odugliga politiker som inget begriper .

 9. Tyvärr inget nytt ” eliten” har alltid sett till
  att skaffa fram lägenheter på bästa
  platser. Arma land

Kommentera