Höga polischefer är korrupta

KORRUPTION. Höga polischefer har fått exklusiva hyresrätter i centrala Stockholm, via en stiftelse som de själva suttit i styrelsen för. Dagens Nyheter skriver bakom betalvägg, att bland andra Polisregion Mitts förra chef Carin Götblad och den nytillträdde chefen Ulf Johanssons barn tilldelats lägenheter.

Polisen förvaltar genom stiftelsen fastigheten, med 15 sekelskifteslägenheter – de flesta stora paradvåningar.

Stiftelsen är bland annat till för att ge stöd till behövande poliser.

Carin Götblad var ordförande i bostadsstiftelsen 2003-2012 och fick en sexrumslägenhet i fastigheten 2004. Ulf Johansson är ordförande i stiftelsen sedan 2015 och 2018 gick ett hyreskontrakt på en enrumslägenhet till ett av hans barn, som är polis.

Dagens Nyheter har sökt Carin Götblad, som inte vill kommentera uppgifterna. Ulf Johansson har svarat på frågor via mejl och konstaterar att: ”Alla polisanställda har rätt att anmäla sitt intresse för en bostad i stiftelsens fastighet”.

När DN återkommer med fler frågor svarar polisens pressavdelning att Ulf Johansson inte deltog i processen kring beslutet.

Länsstyrelsen i Stockholm har tidigare granskat hur Ulf Johanssons barn fått sin lägenhet och kommit fram till att det inte handlat om jäv eftersom Johansson själv inte vunnit något ekonomiskt på hyresavtalet.

– Pettersson säger att polischeferna följer i spåren efter otaliga socialdemokrater och fackföreningsledare som Göran Persson, Stefan Löfven, Margot Wallström, Laila Freivalds med flera och det finns andra än sossar. Moderatledaren Ulf Kristerson till exempel…

Sedan kan man undra varför polisen förvaltar lägenheter, de borde ägna sig åt annat.

Den dåvarande justitieministern Leila Freivalds och hennes S-regering slogs för att stoppa utförsäljningen av hyresrätter. Problemet för Laila Freivalds var att hon i samma veva gjorde en miljonvinst på sin egen lägenhet…

Ulf Kristerson (M) då socialförsäkringsministern anklagades för att ha roffat åt sig ett exklusivt lägenhetskontrakt som egentligen skulle ha gått till sjuka eller behövande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Höga polischefer är korrupta

  1. Var det inte Götblad som var under en utredning angående ersättningskrav i tjänsten som var tveksamma?

Kommentera