SVT backar om ”Det sitter i väggarna”

SVT kommer att spela in en ny säsong av det populära programmet ”Det sitter i väggarna”, meddelade bolaget i dag. Tidigare var beskedet att programmet skulle ta en paus, trots sina höga tittarsiffror.

Bild från SVT

Det beslutet har dock lett till så starka reaktioner att SVT nu vänder.

– Vi har lyssnat på alla argument för att behålla programmet och framför allt hört hur älskat programmet är över hela landet, säger Anton Glanzelius, programbeställare för underhållning på SVT.

– Vår utmaning är att göra program som lyckas online och för de under 50, säger SVT:s programchef Micael Lekberg.

”Det sitter i väggarna” har i sex säsonger varit ett av Sveriges tre populäraste program med över 1,1 miljoner tittare och var ett av de fyra populäraste programmen i alla kanaler. Men förra veckan beslutade SVT att lägga programmet på is till förmån för satsningar på yngre tittare.

-Pettersson säger att beslutet att lägga ned programmet för att programmet var populärt bland äldre och göra något annat för de yngre borde få konsekvenser för några högavlönade chefer. Det är ren åldersdiskriminering och olagligt…

SVT sviker de äldre och bryter mot diskrimineringslagen

Är lönerna på skattefinansierade SVT rimliga?

SVT:s vd Hanna Stjärne tjänar 35 procent mer än statsminister. Bild av Frankie Fouganthin is licensed under CC BY-SA 4.0

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “SVT backar om ”Det sitter i väggarna”

 1. Tycker att Hanna Stjerne ska lyssna till Folket även
  när det gäller omdömet om SVT, och sedan begära
  sin avgång, Svenska folket är inte intresserat av en
  Stasi inspirerad TV kanal, samma gäller för SR

 2. Det sitter i väggarna, 68-vänsterns galna idéer alltså.

  Ta bort nyheter på romani och annat skit SOM VI INTE VILL HA. Gör er plikt, ge svenska folket program utan invandrare. Äckel! Förbannade äckel.

 3. Nu backar SVT om ‘Det sitter i väggarna’ På Facebook är det ett par tusen tacksamma tittare som skrapar med foten och bugar och bockar och tackar å det ödmjukaste..

  Det är motbjudande att se hjonen förnedra sig.

 4. Synd att det sänds samtidigt som ett anat bra program i 2an Vetenskapens Värld som ibland kan vara av intresse, både positivt och negativt man måste se igenom när de kör med vinklade avsnitt.

  • I de allra flesta fall går det att spela in program. Oftast inte samtidigt men ’Det sitter i väggarna’ går i repris flera gånger. Som pensionär har jag tid att mitt på dan och mitt i natten.

 5. Tror att detta är något beslut som tagits EU-brett…
  Sak samma i de länder jag tittar på. Unga människor och ofta helt obegåvade sättes in som reportrar,och moderatorer.
  Inte för att vi äldre kanske alltid var bättre,men en realistisk blandning vore klädsamt.
  Detta inte minst vad gäller program-utbud. Följden för min del är att jag mestadels tittar på MDR. En sändare från Leipzig som fortfarande visar deunderhållning.vi äldre gillar.
  Sak samma med radiomusiken. Här min länk till en sådan som dagen lång spelar lite av den musik vi känner igen,sedan tidigare år:
  https://www.mdr.de/meine-schlagerwelt/index.html

   • hllviken:
    Garten tittar jag ofta på,och kopplar av bland sköna blommor, och deras gamla fina parker o. slottsträdgårdar…
    NDR är inte min favoritsändare…
    Om du kan,så titta på Kinas program sent på kvällen. Här finns fantastiska natur o. landskapsbilder. Många av deras program har engelska el. franska språk till det hela.

 6. Varför tror man att yngre människor tittar på TVn ? Dom har sina mobiler och datorer som dom sitter klistrade vid.Det är inte ungdomar som skattar för det usla utbudet.Det är medelålders och äldre som tittar på dumburken och då vill man ha valuta för tvångsbeskattningen.Det sitter i väggarna är ett sådant program.Antikrundan ett annat.Många äldre skulle nog också uppskatta musikprogram med artister från förr med musik som dom dansade till som unga.Jag är så trött på denna ungdomsfixering i alla sammanhang .Allas lika värde är en floskel som kan användas i detta sammanhang.

  • Hela SVT ledning är ju total inkompetent därför kommer sådana beslut. Sparka alla och gör en omstart. Gillar tv utan reklam men vill inte betala en hutlös avgift för 3-4 program som är sevärda i veckan.

 7. Älskar programmet trots >50 år. Varför så många program med kändisar och deras hem? Det här är mer genuint. Behåll ett sånt i alla fall!

 8. I ett aktiebolag hade ett så korkat och olagligt beslut resulterat i att styrelsen kickat VD och övriga ansvariga beslutsfattare.

Kommentera