Många “flyktingar” från 2015 saknar jobb

INVANDRING. Drygt hälften av “flyktingarna” som kom 2015 hade någon form av jobb förra året. Men inkomsterna är låga – och en stor grupp hade inte någon inkomst från arbete alls, skriver Expressen.

– Det går inte att säga annat än att det är ett misslyckande, säger ekonomiprofessor Johan Eklund.

Från juni 2015
 • Att bli självförsörjande kan ta mycket lång tid
 • Vi har höga ingångslöner och en arbetsmarknad som ställer rätt höga krav på färdigheter och kunskaper
 • För samhället innebär det här en belastning.
 • Bidragsberoendet utgör en samhällsekonomisk kostnad.
 • Sedan är frågan också vad som händer med individer som inte är delaktiga i samhället?

-Pettersson undrar hur många av dem som har arbete som har lönesubventioner och jag hör att det ekar från Rosenbad…

 • Vi såg det inte komma
 • Vi var naiva
 • Det är oaccetabelt
Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Många “flyktingar” från 2015 saknar jobb

 1. Det var väl bara en vecka sedan eller två som vi senast såg nyhetspropaganda som sade oss att vi måste ta emot fler flyktingar för att klara arbetsmarknaden, gissar att den propagandan kommer fortsätta upprepas likt en trasig grammofonskiva oavsett hur verkligheten ser ut….

 2. Det väller in invandrare som påstår sig vara flyktingar.
  De kom inte hit för att arbeta som arbetskraftsinvandrare gör. De “flydde”
  Har de flytt från något så är det väl arbete….

 3. Ja, det talas om integrering det har man satt massor av miljarder på, att hitta bostäder, jobb, m.m
  Det talas om skattefinansierade jobb, bostäder, fantastiskt det, till utlänningar, ulänningar och deras släkt.
  Men inte ett öre eller hjälp för fattiga ungdomar, barn och även äldre talar nu om unga som ej har råd till hyran,pg av corona, många unga tar livet av sig eller mår dåligt och äldre har ej chansen till varken akassa eller försäkring.

 4. Swebbtv; Mikael Willgert med Jan Tullberg som är docent i företagsekonomi från Handelshögskolan avslöjar bl a skrämmande uppgifter om …

  Sysselsättningen i Sverige mäts under hösten och år 2020 infaller mätdagen den 14 oktober. Syssel-sättning kan handla om så lite som en timmes arbete på ett år.
  I studien föreslås istället ett självförsörjningsmått. Detta mått ligger också lågt och svarar mot 50% av medianlönen vilket ofta används som nivån för fattigdom.
  Att vara självförsörjande eller sysselsatt det är stor skillnad.

  Det tar upp emot 20 år för hälften av personerna i utanförskapsområden att uppnå självförsörjning.
  Framgång i förbättrade siffror vad gäller arbetsmarknadsåtgärder kan många gånger handla om syssel-sättning snarare än självförsörjning. Sysselsättning kan också handla om offentligfinansierade åtgärder.

  Antalet personer som är heltidskompenserade och lever på statliga eller kommunala medel är en stor grupp, hela 772.000 år 2018

  Publicerades 20 okt. 2020. Speltid 59:39.

 5. Jag vet tre syrier som jobbar, alla anställda hos hemtjänsten. Av dessa tre var en grafiker i sitt hemland men fick inget jobb i Sverige så han läste till Usk (undersköterska) lärde sig svenska bra kille.

  Den andra var ung inte så bra på svenska men villig att arbeta, kan bli bra.

  Den tredje skulle inte blivit anställd för han kunde ingen svenska ville förmodligen inte, över 50 år totalt värdelös.

  Det behövs bara ett ruttet äpple i korgen för att resten också får dåligt rykte. Så ser det nog ut 33% är bra, 33% kan bli bra, den sista tredjedelen för gamla, ni vet det är svårt att lära gamla hundar att sitta.

  Men det har våra politiker ingen aaaaning om!

  Varför fick alla syrier PUT per automatik!

 6. Med tanke på att av de som kom var endast ca 3 % flyktingar så är det inte många. Resterande 97 % är bidragsmigranter. D.v.s rena parasiter på vårt bidragssystem. Om vi använt asylsystemet som det är tänkt hade det inte kommit många. Det innebär ju nämligen att ett ja är ett ja och ett nej är ett nej och då ska vederbörande lämna landet. Då vore detta inget stort problem.

 7. 50% har jobb… Att försörja sig utan bidrag,
  närmare 10% än 50%. Det här kostar oss
  flera hundra miljarder/år. Vansinnet kostar.
  500 000 pensionärer har under 10 000/mån
  före skatt. Sweden first+ alla fattiga pensionärer. Arma land

 8. Och precis som vanligt missbrukas “flykting”-begreppet. De är inga flyktingar utan bidrags-skojare.
  Saknar arbete gör de inte heller. Därför att jobba och göra rätt för sig har aldrig varit avsikten. Man kan ju inte “sakna” ett arbete man aldrig velat ha. Dom är bara här för att rösta på såssarna och som tack för hjälpen blir dom överösta med alla möjliga former av bidrag. Sen har vi ju också driften att sprida islamismens irrläror och med våld tvinga oss till underkastelse. Detta pågår för fullt och kommer bara att bli värre om vi infödingar fortsätter att förneka allvaret.

 9. Ja en sak som är lite sorglustig är att enligt regeringens definition på att man är icke arbetslös så räcker det med att man har arbetat En timma under en specifik vecka i November . Så per definition så räcker det med att du har arbetat en timma under ett helt kalenderår för att betraktas som ej arbetslös , man kan inte tro att det är sant men tydligen är det så . Undrar om det fungerar lika illa inom andra områden där regeringen har ett finger med i spelet när det gäller statistik.

  • Hittepå jobb sponsrat av våra skattepengar, fullt påhejat av våra styrande som fortfarande tror att det var dom bäst utbildade som kommit hit

  • Kommunala bolag som äldrevården anställer så slipper de försörjningsstödskostnaden. Det kallas nystarts jobb så betalar staten (skattebetalarna) största delen av lönekostnaden. Anställningen vara så lång tid att de kvalificerar sig för A-kassa då får de sluta(skattebetalarna betalar igen) och nya kan anställas på samma villkor.

Kommentera