SVT sviker de äldre och bryter mot diskrimineringslagen


PUBLIC SERVICE. I går skrev vi om att SVT:s populära program det sitter i väggarna ska läggas ned efter sex säsonger. Beslutet har förvånat såväl programledarna som de medverkande. Programmet har haft miljonpublik och varit mycket populärt bland äldre.

– Serien har en stor dragningskraft på de äldre tittarna men har varit lite svag bland yngre. Vi tittar hela tiden på vår största utmaning här på SVT och det är faktiskt att nå de yngre tittarna, säger Micael Lekberg, SVT:s programchef i Malmö.

Till tidningen säger han också att beslutet grundar sig i att SVT vill satsa på en yngre målgrupp, vilket innefattar alla under 50 år.

Den svenska diskrimineringslagen från 2009 främjar lika rättigheter när det gäller bland annat kön, etnisk tillhörighet, religion, sexuell läggning och ålder.

En chef på Sveriges Television skulle knappast lägga ner ett av sina mest populära program med öppen hänvisning till att tittarna har fel kön, etniskt ursprung, religion eller sexuella preferenser, men fel ålder går bra och chefen arbetar kvar trots att det inte är första gången trampat i klaveret.

Aftonbladets kolumnist Britta Svensson är inte försiktig med orden efter att programmet lagts på is. Hon ifrågasätter hur SVT kan lägga ner ett program med argumentet att tittarna är för gamla.

-Pettersson säger att bara företag och organisationer som inte är beroende av intäkter från kunderna kan lägga ned populära produkter. Det är dags att banta Public service kraftig och hjälpa den vänster som marscherade in 1968 och vars barn och barnbarn tagit över var utgången ligger.

Public services budget för 2020 ser ut så här: De tre public service-företagen (SVT, SR och UR) anslås – via rundradiokontot – 8,563 miljarder kronor (varav SVT 5,041 miljarder kronor, SR 3,077 miljarder kronor och UR 445 miljoner kronor).

Ni vet väl att -68 vänstern delades i två delar, den ena delen tog över Public Service och den andra lever gott på biståndsorganet Sida.

 • TIDIGARE 2020-10-14. Det är uppåt väggarna

SVT. Ett av SVT:s succéprogram är ”Det sitter i väggarna” läggs ned, trots 1,1 miljon tittare och att programmet är ett av de fyra största i alla kanaler. SVT vill satsa på en yngre målgrupp. – Vår utmaning är att göra program som lyckas online och för de under 50, säger SVT:s programchef Micael Lekberg.

Bild från SVT

-Programmet är ett av få som Pettersson följt på SVT, det har varit intressant att se historien om gamla hus. Om vilka har bott i huset tidigare och hur det sett ut sett ut från början, med åratal av lager och människoöden.

Programchefen Micael Lekberg tycker väl inte det är intressant att visa ur det moderna Sverige växte fram utan invandrare som helt lyser med sin frånvaro i de gamla historierna och slitet.

Mikael Lekberg bor i en villa på drygt 200 kvadrat, värderad till 14 miljoner i helvita exklusiva Höllviken utanför Malmö, i detta område funderar han på vad som lockar yngre personer att titta online och struntar i Sveriges historia och dem som byggt landet.

Lekberg brukar svamla om att SVT står för alla människors lika värde men skutan lutar rejält åt babord, vilket betyder vänster för landkrabbor.

Lekberg sa sig ha fullt förtroende för det medarbetare på SVT som smugglade en migrantpojke från Grekland till Sverige, han har varit ansvarig för program som hyllar Kuba osv. Det är klart att det med en sådan inställning är dags att byta ut ett svenskt program om svenskarnas historia.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


26 responses to “SVT sviker de äldre och bryter mot diskrimineringslagen

 • SVT backar om ”Det sitter i väggarna” | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] SVT sviker de äldre och bryter mot diskrimineringslagen […]

  Gilla

 • Maja 2

  Sveriges radio svarade . Lundgrens fall blev inte kommenterad, men fallet Farid ;

  https://sverigesradio.se/artikel/6712277

  Gilla

 • Stenbock

  Då är till sådana skitstövlar min påtvingade TV-avgift om c:a .1000:- årligen går….. Inte märkligt denna ”betydande” person kan bo i en 2000 kvm stor villa !!

  Gilla

 • Fjodor

  Utan skattemiljarder hade SVT varit i konkurs för länge sedan. De flesta som tittar på SVT är äldre människor och de vill man inte göra program för. Rena jävla dagis med skattepengar.

  Gilla

 • Inger

  Eftersom vi äldre inte är tillräkneliga vad gäller val av program, så är det naturligt att vi blir befriade från tvångsskatten. Vill absolut inte bidra till Micael Lekbergs alldeles för höga lön.

  Gilla

 • SVENSK

  SVT och SR ska omedelbart läggas ned och samtliga sparkas utan avgångsvederlag (det finns ytterst försörjningsstöd att söka, lika för alla!) när landet är normaliserat!

  Gilla

 • Plurikus

  Det verkar som programplanerarna aldrig lär sig att när lyssnaren/tittaren blir äldre så vill man ha program med substans och väljer bort alla trams- och flamsprogram.

  Gilla

 • Wolfie

  För MP, S och SVT är äldre mest i vägen, dessutom ska dom ju ändå dö snart, så inget viktiga för statstelevisionen. Dessutom så är det svårare att hjärntvätta och indoktrinera äldre.Unga är lättare, för dom vet ju inget om någonting !

  Gilla

 • G Nordström

  Ja de är verkligen verklighets främmande. Vad får de att tro Yngre personer ser på deras mestadels propaganda.
  Vad fantastiskt få så hög lön för så lite förstånd.

  Gilla

 • gamgubben

  Skälet är naturligtvis att det är svårt att göra detta mulikulturellt eftersom de har inte hittat någon nyinflyttad som vill få hjälp med att bevara det gamla svenska.

  Gilla

 • Niklas R

  Ytterligare en anledning till varför i ska lägga ned SVT och SR.

  Gilla

 • ThePeter

  Äsch, vem ser på svensk TV i dag, absolut inte dom yngre. De mellan 30 och 50 är väl oxå tveksamt, och över där har väl bara de som inte sett vartåt det lutar ett sporadiskt tittande.
  De tittarmätningar som offentliggörs… hur mäts de? Jag, eller nån i min familj har då aldrig blivit tillfrågade. Förmodligen har det en favoritpanel som får betalt för att titta och påverka statistiken. Förmodlige politiskt utvalda.
  Den där Micael Lekberg har inte läst på om de ungas tittande, allt sker på telefon, platta eller datorer, och skulle TVn stå på så castas det eller stremas via appar m.m. Sen så är apparaten bättre lämpad att spela spel på.
  Statlig TV ser de som propaganda eller fördummningsförsök av första graden. Hjärntvätten har fått ett nytt ansikte i varje hem.

  Micael Lekberg kommer aldrig att fånga upp den generationen, då han och den politiska gren han företräder vänt ryggen åt ungdomarna för länge sedan.

  Gilla

  • Andersson

   ThePeter

   Det är du som inte har läst på:

   ”Den där Micael Lekberg har inte läst på om de ungas tittande, allt sker på telefon, platta eller datorer, och skulle TVn stå på så castas det eller streamas via appar m.m. Sen så är apparaten bättre lämpad att spela spel på.”

   Det är just vad han försöker sig på. Den nya satsningen ska ju ske ”online”. Fast det är dömt att misslyckas. Inte för att unga är smarta. De skiter i vad han tror och tycker.

   Jag tittar ytterst lite på SVT. ‘Det sitter i väggarna är nästan det enda’. På spåret har varit ett annat. Jag precis vant mig vid Kristian Luuk. Men det mer av de varan.

   Det blir ett och annat program på Kunskapskanalen. Jag har ComHems grundutbud. Jag är svag för engelska serier så det blir en del tittande på TV8 men ingenting på de andra kanalerna inklusive TV4 och TV3.

   Jag tittar en hel del av utbudet på nätet. Jag har ingen ‘smart telefon’ eller platta’. Jag ‘castar’ från min stationära dator till min tv. Jag castar också till min nya projektor. Den har vi skaffat för att kolla på hockey Visby-Roma och ha med när vi åker ut till de gamla för att visa bilder för de gamla. Ishockey ha det varit klent med och visa bilder har skitigt sig totalt.

   Sammantaget tittar jag väldigt lite på tv. Datorn använder jag mest till mina två hobbies som upptar en stor del av min tid.

   Jag kan tillägga att jag var med på ett hörn när kabel-tv kom till stan. Jag har också varit involverad i mobiltelefonutvecklingen och använt internet från begynnelsen.

   Det är vår generation som har byggt upp vad man på den tiden kallade informationssamhället. Jag vet inte om det var särskilt lyckat.

   Jag är 72+

   Gilla

 • ruben

  Så program, som lyfter upp svensk historia på de mest pedagogiska sättet är så förkastligt? Kommunister i Sverige har väl alltid sett ner på svensk historia, kultur och livsstil. Lite av ”kräv din rätt, låt andra göra sin plikt”. Jag tror de vuxna måste lägga en ny motion om SVT/SR i riksdagen.

  Gilla

 • SVT sviker de äldre och bryter mot diskrimineringslagen — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] SVT sviker de äldre och bryter mot diskrimineringslagen — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • Maja 2

  Verkar som Stasi skall granskar min kommentar ! Eller vem det nu är ? I vilket fall försvann den och stod att min kommentar väntar granskning.

  Gilla

 • den fete

  ja det är åtminstone ett steg i rätt riktning. men det gäller stt lägga ned hela publikservis. ja förstår ju att rent politiskt vill man ersätta all typ av underhållning för att ersätta den med politisk propaganda.

  Gilla

 • Maja 2

  Sveriges opartiska radio P1
  Här redovisar jag min konversation med dem ;

  ons 14 okt. 11:21 (för 1 dag sedan)
  till lyssnarservice

  SD:s Peter Lundgren har tjafsat på en kvinna. Politisk rättegång på g.
  Om detta har ni rapporterat flitigt i tre omgångar i morse.
  Men ni glömde rapportera om detta när det var aktuellt;
  Ashan Ektiari , soc.dem kommunpolitiker som dömdes för mord på sin fru till livstids utvisning och fängelse…
  Tangenterna går varma hos er så fort ni kan svartmåla SD!
  Ge er och ta lärdom från utländsk media ,som rapporterar normala nyheter och inte förvränger som ni gör i svensk media. Överallt.
  Vi lyssnare är inte dumma, omyndigförklara oss inte!
  Svara gärna om ni inte tycker att jag har rätt!”

  Svar;

  Lyssnarservice Sveriges Radio Kommunikation
  ons 14 okt. 11:22 (för 1 dag sedan)
  till mig

  
  Tack för ditt mejl!

  Vi är bemannade helgfri måndag – fredag klockan 9-17. Frågor, synpunkter och önskemål om Sveriges Radios program och rapportering besvaras vanligen inom ett par arbetsdagar.

  Du hittar mycket information på Sveriges Radio och våra program via vår hemsida https://sverigesradio.se/
  Teknisk support för appen SR-play, webb mm hittar du på https://sverigesradio.se/support
  Där finns även en länk till vårt supportforum https://kundo.se/org/sverigesradio/

  Hjälpsidor för DAB https://sverigesradio.se/artikel/7464114

  Vänliga hälsningar
  Lyssnarservice
  https://sverigesradio.se/lyssnarservice

  Svar ;
  14:44 (för 16 minuter sedan)
  till Lyssnarservice

  Hej
  Jag önskar ETT SVAR gällande ämnet jag skrev om! Inte ett autosvar. Så vänligen skicka frågan till redaktionen nu.
  Jag tvingas sponsra er med mina skatter, något ansvar har ni att besvara frågan eller har inte ni förstått det? ”

  Väntar på svar .Återkommer!

  Funderar på att polisanmäla P1. Bara för att få saken prövad. Och väcka en opinion.

  Gilla

 • Andersson

  ”Den som är fri från synd är välkommen att kasta den första stenen.”

  https://www.dn.se/sverige/rektor-hamid-attackerade-judar-under-pseudonym-pa-natet/

  ”Samtidigt är de alla rörande överens som en sak: de som kastade stenarna var inte ”riktiga muslimer”.”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/upploppet-i-ronneby

  Gilla

 • hllviken

  Kommunisterna i MSM vill utplåna den etniskt svenska kulturen.

  Gilla

 • Andersson

  ”– Vi ser över möjligheterna att ersätta de två förlorade avsnitten på något sätt men ber att få återkomma i den frågan, säger Christina Hill.”

  Det är bara att spela in två avsnitt av ‘Det sitter i väggarna’ och sända i stället för ‘På spåret’.

  Hur svårt kan det vara? Ta in Christoffer O’Reagan om det behövs. Inga j-a repriser nej tack.

  Varför inte ersätta alla avsnitten.

  Gilla

  • turrim

   Alla vi en miljon etthundra tio tusen som såg det senaste programmet av ”Det sitter i väggarna” ställer upp bakom Andersson!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: