Italien: Försvara nationella gränser, dras inför rätta

av Giulio Meotti

 • Det här är första gången som en domstol i Europa har uppmanats att pröva en regeringsminister – som faktiskt ansvarar för landets säkerhet – för att ha hållit kvar migranter vid en hamn inför en omfördelning av nykomlingar över Europa … Tidigare hade Europa aldrig erbjudit Italien någon hjälp överhuvudtaget.
 • Italiens politiska styre, som i åratal har haft som migrationspolitik att hänge sig totalt åt illegala strömmar av invandrare – ofta organiserade av kriminella människosmugglare – har nu beslutat sig för att lämna över Salvini till domarna för att han gjort det som de aldrig vågade: försvara Europas gränser.
 • Det verkar finnas ett antagande om att tiotusentals människor kan ta båtar från Libyen till Italien utan kontroller, utan hinder och utan att landet kan utöva sin rätt till självförsvar mot en epokgörande migrationstsunami.
 • Italien sänder nu ett störande budskap till Europa och resten av den fria världen: den som på en landsstyrande post försvarar de nationella gränserna och försöker stoppa illegal massinvandring kan dras inför rätta och hamna i fängelse.
 • Det riktigt skrämmande med detta scenario är att Italien fortfarande avvisar fartyg med migranter, så varför får Salvini skulden?

”Det enda jag beklagar med denna situation är att jag kommer behöva förklara för mina två barn att deras pappa ska ställas inför rätta – inte för att han är en brottsling, utan för att han har försvarat sitt land”, sa Matteo Salvini när Italiens parlament fråntog honom hans immunitet för att öppna upp för rättegång.

I åratal har Italiens politiska styre haft som migrationspolitik att hänge sig totalt åt illegala strömmar av invandrare – ofta organiserade av kriminella människosmugglare. Europa har aldrig erbjudit Italien någon hjälp. Nu har denna ”elit” – politiker, opinionsbildare, journalister – bestämt sig för att lämna över Salvini till domarna för att han gjort det som de aldrig vågade: försvara Europas gränser.

Läs vidare

10 thoughts on “Italien: Försvara nationella gränser, dras inför rätta

 1. Intressant men skribenten behöver en redaktör som hjälper till att fixa till texten. Det är rätt knackigt skrivet.

 2. SALVINI BÖR HELGONFÖRKLARAS.

  Salvini ☀️☀️☀️☀️☀️

  Salvini som president över hela EU.

 3. Det känns tyvärr, som om Svensk politik ligger delvis bakom vansinnet. Sverige får inte heller skydda svenska gränserna mot något, som kan vara muslimsk invandring. Skumma saker tycker jag när Sverige välkomnar ininvandrare, som saknar försörjning och det görs utan bakgrundskontroller. Sverige tar in dubbeltt fler ”flyktingar” än alla tre nordiska grannländer tar in tillsammans, visst undrar man vad de håller på med.

  • Jag tror att det handlar om hjärntvätt. Politikerna lever så långt från den verklighet deras politik skapar att de inte begriper vad den ställer till med och så länge vi gång på gång låter dem komma undan med att påstå att de varit naiva eller inte såg det komma så kommer detta att fortsätta.

  • De går till terrorister för att fortsätta med terror och djävulskap i världen.

   Sinnessjukt !!!

 4. En politisk rättegång och en stor skandal i en rättsstat. Tyvärr är det så att George Soros och de vänsterextrema flyttar fram sina positioner.

Kommentera