Moderaterna backar om prideflaggan i Hörby


INRIKES. Moderaterna i Hörby backar. De står inte längre bakom att stoppa regnbågsflaggan från att hissas utanför kommunhuset som bloggen skrev om tidigare.

Svensk flagga duger bra i Sverige. Bild från Pixabay

“Vi som företräder Moderaterna i Hörby står helhjärtat bakom partiets värderingar. Ärendet har gällt vilka principer som ska gälla för kommunens flaggning. Vår avsikt har aldrig varit att stoppa användningen av regnbågsflaggan. Därför backar vi från det beslutet, och kommer inte rösta för förslaget i kommunfullmäktige”, skriver Moderaterna i Hörby på Facebook, enligt Skånska Dagbladet, bakom betalvägg.

Därmed ser Sverigedemokraterna och SPI Välfärden (tidigare Sveriges pensionärers intresseparti), ut att förlora när kommunen ska rösta om ny flaggpolicy i kommunfullmäktige.

Kommunstyrelsen i Hörby, som leds av SD, klubbade i måndags en ny flaggpolicy: Endast svenska flaggan och Hörbyflaggan får hissas i kommunala verksamheter – alltså inte den så kallade prideflaggan eller minoritetsflaggor.

Svenska kyrkan i Hörby, som ligger mitt emot kommunhuset, har i protest hissat sin egen regnbågsflagga. Men kyrkoherden Olof Sandström framhåller att det inte är riktat mot kommunen.

– Pettersson säger att lita inte på en moderat. Vad ska man med en flaggpolicy till om de som gapar högt ändå får hissa flaggan? Efter den politiska symbolen Pride kommer kanske andra särintressen som Muslimska brödraskapet, Refugees Welcome, Kriminellas rätt i samhället…

Vid officiella byggnader räcker det att hissa svenska flaggan, gästande länders flaggor samt EU och FN-flaggor vid speciella tillfällen så länge vi är medlemmar i dessa organisationer.

Kommuner och statliga myndigheter måste agera utifrån objektivitet och saklighet, och de ska behandla alla lika. Att flagga med en politisk symbol, oavsett om den står för värderingar som många ställer sig bakom, går inte riktigt ihop med objektivitetskravet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “Moderaterna backar om prideflaggan i Hörby

 • Cirkus Sverige.

  HÄR HAR NI SVARET !

  Ni som överväger att rösta på Moderaterna, TÄNK NU SJÄLVA, OCH FÖRSTÅ VERKLIGHETEN !

  Precis så här kommer det bli, efter ni lagt rösten på Moderaterna, de utger sig för att vara emot detta sönderfall och terror som sker i Sverige.

  Men de kommer spotta er i ansiktet efter fått din röst, för att sen öppna gränserna vidöppna och välkomna all världens brottslingar.

  En orm 🐍 är alltid en orm 🐍 även när han klär ut sig till en åsna.

  Rösta nu rätt, rösta bort terror, mord, våldtäkter, skjutningar, knarkhandel, pedofili, och rån.

  Det kommer bara vara detta valets chans, gör du inte rätt nu, så finns det ingen räddning…GÖR RÄTT !!!

  Vill du din familj så illa, att du röstar på nån i 7-klövern !?

  Gilla

 • G Nordström

  Med en skitstövel till ledare blir alla samma skitstövlar för att kunna sitta kvar på sina pedistaler.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Som sagt, lita aldrig på M från den landsförrädiska familjen 7, gör SD verkligen det ?
  I så fall biter man sig i svansen, tycker att SD har planat ut för mycket och blir alltmer PK, kanske har man hittat en bra plats vid köttgrytan och nöjer sig med att gnälla lite och håva in partistöd via skattemedel som övriga partier.
  Miljöpartiet ligger enligt en s.k mätning idag på 5,2%,, oroväckande och hekt fel håll.

  Gilla

 • Niklas R

  Som de säger, lita aldrig på en moderat. De har ingen egen åsikt utan fladdrar i den riktning som vinden för tillfället blåser åt.

  ”Svenska kyrkan i Hörby, som ligger mitt emot kommunhuset, har i protest hissat sin egen regnbågsflagga.”
  Tja, vad kan jag säga. De kan faktiskt göra detta då regnbågen är tecknet på det förbund som Gud slöt med Noa efter syndafloden. Att Han från den stund inte ska dränka planeten igen i vatten. Alltså är regnbågsflaggan bara en hyllning till detta förbund. Och en kulturellappropriering som socialisterna gjort mot världens kristna genom att sno denna symbol och göra det till något helt annat.

  Det sagt ska man fråga Olof om han faktiskt vet vad regnbågen står för. Eller om han bara är en socialist som skaffat sig ett välbetalt yrke som han inte tror på.

  Gilla

 • Nisse

  Kommunala och statliga myndigheter, ska inte tillåtas agera som politiska aktivister för vissa grupper.
  Snart kommer väl IS flaggan vaja just intill.
  När pk partier luktar röster, kan vad som helst ske.

  Gilla

 • hllviken

  (M) är ett folkföraktande, globalistiskt överklassparti.

  Gilla

 • gamgubben

  Det hade varit bättre om de behållit sitt namn Högerpartiet och sin inriktning att få bort sossarna. Så blev de Moderaterna och allt för moderata ungefär som det gamla Folkpartiet slingrande sig i vånda, ska vi eller ska vi inte och det blev oskavet.
  Lita aldrig på Folkpartiet sa min far, nu får jag säga lita inte på Moderaterna.

  Gillad av 1 person

 • Kungen

  Ynkligt. Lita aldrig på moderaterna. De säger en sak och gör en annan. Dessutom har dom kvar kopplingen till förrädaren reinfelt.

  Gilla

 • Tony

  Det är därför jag menar att Sverige som självständig nation
  är förlorad, här finns för många ryggradslösa i flera partier och
  bland den vänsterskadade allmänheten. Varför ska flaggan upp
  i kommunhuset? Dom moderater som inte vet till vilket kön dom
  tillhör kan ju hissa flaggan på sin egen tomt så mycket dom vill ?

  Gilla

 • Andersson

  ”Skånemoderaternas ordförande Lars-Ingvar Ljungman tog på onsdagskvällen offentligt avstånd från beslutet om ny flaggpolicy i Hörby.”

  ”Även Moderata ungdomsförbundet. Muf, i Skåne är kritiskt till flaggbeslutet i Hörby: Vi tänker inte ge oss förrän Moderaterna ändrar sitt beslut och röstar emot förslaget i kommunfullmäktige, skriver ordföranden Linda Obiedzinsk i ett mejl till SVT Nyheter.”

  Så bedriver moderaterna i Skåne kommunalt självstyre.

  Gilla

 • ossie

  Ynkliga rädda pudlar.

  Gilla

 • Pålsjö

  Hörby får köpa in fler flaggstänger, alla organisationer som så önskar ska i jämlikhetens namn få rätt att flagga: Flaggor för internationella organisationer: http://www.loeser.us/flags/international.html

  Gilla

 • Andersson

  En dålig nyhet är att brandstationen i Hörby har brunnit ned. En god nyhet är att brandpersonerna hade nära till brandplatsen.

  Gilla

 • christoferlarsson

  Om något parti svikit sina väljare är det Moderaterna. Det fanns ju länge inget seriöst alternativ på högerkanten. De har totalt tappat chansen att stå upp emot salongskommunisterna och bli ett parti att räkna med. Det är patetiskt hur de fortfarande försöker presentera sig själva som rumsrena.

  Gilla

 • Snart fattigpensionär

  Moderaterna de nya liberalerna = SYLTRYGGAR

  Gilla

 • Erling

  Där försvann en udda liten sällsynt men ack så uppskattad positiv nyhet.

  Vårt land tycks helt prisgivet åt mental och fysisk förödelse!

  Gillad av 1 person

 • Per Molin

  Moderater är alltid som en vindflöjel, aldrig en fast linje. Kommer aldrig att ingå i en framtida regering med SD.

  Gilla

 • Lisa.

  Moderater är ynkliga gelé-råttor.
  Akta er för moderater, Reinfeldt lurar i vassen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: