Stäng

Moderaterna backar om prideflaggan i Hörby

INRIKES. Moderaterna i Hörby backar. De står inte längre bakom att stoppa regnbågsflaggan från att hissas utanför kommunhuset som bloggen skrev om tidigare.

Svensk flagga duger bra i Sverige. Bild från Pixabay

“Vi som företräder Moderaterna i Hörby står helhjärtat bakom partiets värderingar. Ärendet har gällt vilka principer som ska gälla för kommunens flaggning. Vår avsikt har aldrig varit att stoppa användningen av regnbågsflaggan. Därför backar vi från det beslutet, och kommer inte rösta för förslaget i kommunfullmäktige”, skriver Moderaterna i Hörby på Facebook, enligt Skånska Dagbladet, bakom betalvägg.

Därmed ser Sverigedemokraterna och SPI Välfärden (tidigare Sveriges pensionärers intresseparti), ut att förlora när kommunen ska rösta om ny flaggpolicy i kommunfullmäktige.

Kommunstyrelsen i Hörby, som leds av SD, klubbade i måndags en ny flaggpolicy: Endast svenska flaggan och Hörbyflaggan får hissas i kommunala verksamheter – alltså inte den så kallade prideflaggan eller minoritetsflaggor.

Svenska kyrkan i Hörby, som ligger mitt emot kommunhuset, har i protest hissat sin egen regnbågsflagga. Men kyrkoherden Olof Sandström framhåller att det inte är riktat mot kommunen.

– Pettersson säger att lita inte på en moderat. Vad ska man med en flaggpolicy till om de som gapar högt ändå får hissa flaggan? Efter den politiska symbolen Pride kommer kanske andra särintressen som Muslimska brödraskapet, Refugees Welcome, Kriminellas rätt i samhället…

Vid officiella byggnader räcker det att hissa svenska flaggan, gästande länders flaggor samt EU och FN-flaggor vid speciella tillfällen så länge vi är medlemmar i dessa organisationer.

Kommuner och statliga myndigheter måste agera utifrån objektivitet och saklighet, och de ska behandla alla lika. Att flagga med en politisk symbol, oavsett om den står för värderingar som många ställer sig bakom, går inte riktigt ihop med objektivitetskravet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 reaktioner på “Moderaterna backar om prideflaggan i Hörby

 1. HÄR HAR NI SVARET !

  Ni som överväger att rösta på Moderaterna, TÄNK NU SJÄLVA, OCH FÖRSTÅ VERKLIGHETEN !

  Precis så här kommer det bli, efter ni lagt rösten på Moderaterna, de utger sig för att vara emot detta sönderfall och terror som sker i Sverige.

  Men de kommer spotta er i ansiktet efter fått din röst, för att sen öppna gränserna vidöppna och välkomna all världens brottslingar.

  En orm 🐍 är alltid en orm 🐍 även när han klär ut sig till en åsna.

  Rösta nu rätt, rösta bort terror, mord, våldtäkter, skjutningar, knarkhandel, pedofili, och rån.

  Det kommer bara vara detta valets chans, gör du inte rätt nu, så finns det ingen räddning…GÖR RÄTT !!!

  Vill du din familj så illa, att du röstar på nån i 7-klövern !?

 2. Med en skitstövel till ledare blir alla samma skitstövlar för att kunna sitta kvar på sina pedistaler.

 3. Som sagt, lita aldrig på M från den landsförrädiska familjen 7, gör SD verkligen det ?
  I så fall biter man sig i svansen, tycker att SD har planat ut för mycket och blir alltmer PK, kanske har man hittat en bra plats vid köttgrytan och nöjer sig med att gnälla lite och håva in partistöd via skattemedel som övriga partier.
  Miljöpartiet ligger enligt en s.k mätning idag på 5,2%,, oroväckande och hekt fel håll.

 4. Som de säger, lita aldrig på en moderat. De har ingen egen åsikt utan fladdrar i den riktning som vinden för tillfället blåser åt.

  ”Svenska kyrkan i Hörby, som ligger mitt emot kommunhuset, har i protest hissat sin egen regnbågsflagga.”
  Tja, vad kan jag säga. De kan faktiskt göra detta då regnbågen är tecknet på det förbund som Gud slöt med Noa efter syndafloden. Att Han från den stund inte ska dränka planeten igen i vatten. Alltså är regnbågsflaggan bara en hyllning till detta förbund. Och en kulturellappropriering som socialisterna gjort mot världens kristna genom att sno denna symbol och göra det till något helt annat.

  Det sagt ska man fråga Olof om han faktiskt vet vad regnbågen står för. Eller om han bara är en socialist som skaffat sig ett välbetalt yrke som han inte tror på.

 5. Kommunala och statliga myndigheter, ska inte tillåtas agera som politiska aktivister för vissa grupper.
  Snart kommer väl IS flaggan vaja just intill.
  När pk partier luktar röster, kan vad som helst ske.

 6. Det hade varit bättre om de behållit sitt namn Högerpartiet och sin inriktning att få bort sossarna. Så blev de Moderaterna och allt för moderata ungefär som det gamla Folkpartiet slingrande sig i vånda, ska vi eller ska vi inte och det blev oskavet.
  Lita aldrig på Folkpartiet sa min far, nu får jag säga lita inte på Moderaterna.

 7. Ynkligt. Lita aldrig på moderaterna. De säger en sak och gör en annan. Dessutom har dom kvar kopplingen till förrädaren reinfelt.

 8. Det är därför jag menar att Sverige som självständig nation
  är förlorad, här finns för många ryggradslösa i flera partier och
  bland den vänsterskadade allmänheten. Varför ska flaggan upp
  i kommunhuset? Dom moderater som inte vet till vilket kön dom
  tillhör kan ju hissa flaggan på sin egen tomt så mycket dom vill ?

 9. ”Skånemoderaternas ordförande Lars-Ingvar Ljungman tog på onsdagskvällen offentligt avstånd från beslutet om ny flaggpolicy i Hörby.”

  ”Även Moderata ungdomsförbundet. Muf, i Skåne är kritiskt till flaggbeslutet i Hörby: Vi tänker inte ge oss förrän Moderaterna ändrar sitt beslut och röstar emot förslaget i kommunfullmäktige, skriver ordföranden Linda Obiedzinsk i ett mejl till SVT Nyheter.”

  Så bedriver moderaterna i Skåne kommunalt självstyre.

 10. En dålig nyhet är att brandstationen i Hörby har brunnit ned. En god nyhet är att brandpersonerna hade nära till brandplatsen.

 11. Om något parti svikit sina väljare är det Moderaterna. Det fanns ju länge inget seriöst alternativ på högerkanten. De har totalt tappat chansen att stå upp emot salongskommunisterna och bli ett parti att räkna med. Det är patetiskt hur de fortfarande försöker presentera sig själva som rumsrena.

 12. Där försvann en udda liten sällsynt men ack så uppskattad positiv nyhet.

  Vårt land tycks helt prisgivet åt mental och fysisk förödelse!

 13. Moderater är alltid som en vindflöjel, aldrig en fast linje. Kommer aldrig att ingå i en framtida regering med SD.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: