Inga prideflaggor i Hörby

INRIKES. Prideflaggan kommer att sluta hissas i Hörby kommun. Det har kommunstyrelsen beslutat. Under kommunstyrelsen möte under måndagen tog politikerna beslut om en ny flaggpolicy, rapporterade Sveriges Radio Malmöhus var först att berätta om. Den innebär att inga flaggor förutom den svenska, Hörby kommuns och andra länders flaggor kommer att hissas.

Svensk flagga tillåts i Hörby. Bild från Pixabay

– Den svenska flaggan inkluderar alla och därför är det den flaggan som ska hissas i Hörby, säger Cecilia Bladh in Zito (SD), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi vill inte hissa flaggor som inte representerar alla i kommunen, och prideflaggan är just en sådan, säger Cecilia Bladh in Zito (SD).

Det största oppositionspartiet Socialdemokraterna är kritiska mot beslutet. – Jag tror att det är ett rent ideologiskt beslut. Förra mandatperioden tog vi beslut om att hedra de minoriteter som finns i Sverige och hbtq-grupperna. Hörby har ett taskigt varumärke redan och jag tror inte att detta förbättrar det, säger Renaldo Tirone (S).

– Pettersson menar att beslutet är bra och självklart är det ideologiskt. Priderörelsen har visat att de inte står för allas lika värde åtskilliga gånger. Bland annat genom att neka partiet Medborgerli samling deltagande i Stockholm Pride trots att de har en homosexuell ordförande, även SD nekades att deltaga men jag tror inte de var intresserade.

Pride Stockholm. Alla riksdagens partier utom SD är med samt FI som inte sitter i riksdagen. Moderator är en känd SD-hatare, Soledad Piñero Misa, ett tag boende tillsammans med afghanaktivisten Fatemeh Khavari.
Ett program från Stockholm Pride för några år sedan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Inga prideflaggor i Hörby

 1. Jag har inget emot att det flaggas med EU flaggan eller FN flaggan. Dock ska de hissas på en lägre flaggstång än den svenska. Jag såg detta i Kina där den nationella flaggan hissades på en högre flaggstång än andra nationers. På detta sätt visar vi att i Sverige är det den svenska flaggan som gäller. Om nu någon vill flagga med en icke nationell flagga bör de göra detta i sitt eget hem!

 2. Detta blev förstås ett stort uppslag i Aftonslasken,som på vanligt manér strider för sina bögar/flator.
  Bl.a. har man hittat en massa påstådda tweets mot beslutet,o. t.o.m åkt till Hörby föra att fota o. intervjua en av dessa lite annorlunda lagda personer. Denna (en prida) skulle uppvakta butiker i den lilla orten,och be dem flagga för henne, påstår lögnblaskan !!

 3. Att flagga politiska flaggor på offentliga flaggstänger är olämpligt. Jag vill inte heller se hammaren och skäran, en halvmåne, hakkors. NMR eller motsvarande. Jag är också tveksam om man ska låta EU och FN flagga. Förutom svenska flaggan och flagga för eventuella officiella besök från andra länder så bör också kommun- och landskapsvapen tillåtas.

 4. Dags för oss hetero att skaffa en egen flagga och ställa samma krav .På rulltrappor med belysning, väskor, mössor, mm mm…

 5. Ett mycket klokt beslut.En Svensk flagga inkluderar nog mer än denna mångfärgade tygbit.Denna flagga ser man nuförtiden på en massa ställen t.e.x.i skyltfönster och restauranger.Varför det ? Den tygbiten står definitivt inte för allas lika värde när denna hbtq rörelse uteslutar alla med ”fel” åsikter.Jag har genom årens lopp lärt känna många som inte är heterosexuella och som aldrig skulle gå i pridetåget på grund av vänsterns dominans där.Det som från början var en bra rörelse har totalt spårat ur nu och vill normalisera allting och där allt ska vara tillåtet.Barn ska inte heller exploateras i dessa sammanhang .Dom ska inte behöva gå i pridetåget bakom män som låtsas krypa på gatan med ett hundkoppel runt halsen med en herre bakom som håller i kopplet endast iförd skinntangakalsonger !!

 6. Bra. Har aldrig fattat varför kommunerna ska hissa den. Det är svenska flaggan som ska hissas och den ska vi vara stolta över. Hissa 4 svenska flaggor istället. 👍👍

 7. Äntligen förstånd !
  Detta måste firas…🍾 🥳☀️🎂🎉🎈

  Jag trodde att idiotin var obotlig, men Hörby visar att idiotin går bota.

  Hörby 👍👍👍👍👍

 8. Att en kommune ska hissa en flagga som representerar en extremvänsterrörelse är så befängt så det går inte att beskriva.
  Flaggor som en kommune kan ha uppe permanent är kommunens egen flagga, svenska flaggan, EU flaggan och tillfälligt flagga från annan nation vid besök.

 9. Hedervärt av Hörby, hoppas flera kommuner återfår förståndet snarast.
  Programmet från Stockholm Pride är ett typexempel på dekadensens framfart i vårt land.

Kommentera