Intressanta opinionsbildare


Två av de mer intressanta opinionsbildarna är socialdemokraten? Johan Westerholm och moderaten Rebecca Weidmo Uvell.

Från veckan hämtas två artiklar med avslöjanden som borde röna stort intresse i de politiska korridorerna och på etablerade mediers redaktioner.

Johan Westerholm, som åtminstone kommer från de socialdemokratiska leden, tar upp Ardalan Shekarabi (S) och hans kritik mot det omfattande fusket inom välfärdssystemen. Följande ord från Westerholms text på Ledarsidorna är det tyst om i medierna:

”Det är Shekarabi själv som tillsammans med Folkbildningsrådet utformat dagens styrsystem. Shekarabi menade så sent som 2018 att kontrollsystemen av välfärdssystemen var för omfattande”

Det är alltså Socialdemokraterna med Ardalan Shekarabi i spetsen som möjliggjort detta miljardfusk genom att styra bort kontrollen över systemen från ansvarig myndighet till enskilda aktörer inom välfärdssektorn. Det kommer ni ihåg fr.o.m. nu?

Läs mer på Ledarsidorna. Tyvärr har Johan Westerholm lagt artikeln bakom en betalvägg, men den finns i sin helhet i en cachad version.

Rebecca Weidmo Uvell, som publicerar allt utan betalväggar, fortsätter att granska på ett sätt som borde göra många etablerade medier gröna av avund.

I ett mycket läsvärt inlägg från i torsdags granskar hon islamistiska förskolor och det är en skrämmande läsning ni bör ta det av. Hon är självkritisk mot sitt eget och övriga borgerliga partier som genom åren tillåtit denna verksamhet växa. Framöver kommer hon att publicera en större granskning, men det vi får läsa i den nu aktuella artikeln är mer än nog för att förstå hur något mindre trevligt växer fram bakom kulisserna.

Dessa inledande ord borde få alla att uppmärksamma Weidmo Uvells text…

”Islamister har länge insett att en dörr in till pengarna av många är förskolor och friskolor, som betalas från skatt”

…men givetvis ska ni ägna några minuter åt att läsa hela. Ni kommer inte att ångra er.


5 responses to “Intressanta opinionsbildare

 • gamgubben

  Opinionsbildare i all ära men säg mig de ord som ska kunna bryta sig igenom MP och sossarnas ideologier.
  Bara lyssna på MPs nuvarande ledare, och tänk er om hon Hirvonen blir nästa.
  Ingen fakta bara tro ungefär som Jehovas vittnen. Och vilka får de med sig naturligt likasinnade troende helt utan förmåga till att se realiteter.

  Vi ska hjälpa, vi är rika, ingen skall behöva frukta för sina liv sägs det. Men de glömmer att allt för många lider skada för att de ömmande fallen vill, utan det arbete de inte får p.g.a. bristande kunskaper, ha det som andra har.
  De huliganerna tycker alltid att gräsmattan är grönare hos andra än vad deras är.
  Så och hos många andra, orkar inte, vill inte lära sig, utan rikedomen skall komma till dem. Den lätta vägen stjäl, råna, nästan inga straff bereder vägen för nya grövre brott.
  Då först vaknar de styrande, för de fick inte lära sig i tidiga år att det är bättre att dämma i bäcken än i ån.
  Det skulle också ha tillämpats på invandringen.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad har den där Shekarabi bidragit med till gagn för Sverige, någon som vet ?

  Gilla

 • Pålsjö

  Fler borde följa Rebecca Weidmo Uvell, som bedriver en grundlig, undersökande journalistik och som inte ger sig i första taget, utan som kräver ut dokument från en ofta ovillig statsmakt, gräver djupt och avslöjar olika missförhållanden i samhället, bl.a. så skriver hon om islams inflytande i Sverige, här två ex.:
  ”Sultan Kayhan – ännu en sosseskandal”
  ”Som alla vet vid det här laget gav sig S i slang med islamister för länge sedan, redan på 90-talet byggdes grunden för att byta röster från muslimer mot förtroendeuppdrag i S”.
  https://uvell.se/2019/01/10/sultan-kayhan-annu-en-sosseskandal/

  ”Uppmuntran till specialbehandling”
  ”Det finns så mycket man inte vet. Jag visste till exempel inte innan idag att skattebetalarna har betalat ett häfte med råd till muslimer i vården om att kräva specialbehandling. Handboken heter “Din muslimska patient – information till dig som vårdar patienter med muslimsk tro” – En timme efter denna text publicerades dödade Myndigheten för stöd till trossamfund länken till handboken…men nu har jag laddat upp hela dokumentet som PDF: ”Muslimsk+patient”. ( obs! Om man vill läsa “Din muslimska patient”, så finns den att hämta som PDF i artikeln)
  https://uvell.se/2017/09/25/uppmuntran-till-specialbehandling/

  Gillad av 1 person

 • hllviken

  Båda dessa är alltid läsvärda!

  Gillad av 1 person

 • Intressanta opinionsbildare — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] Intressanta opinionsbildare — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: