Är lata journalister ansvariga för eländet i världen?

MEDIA. Storbritannien, USA och andra stater har satsat stor summor på pr för för att gynna den syriska oppositionen och väpnade grupper under Syrienkriget, skriver författaren Patrik Paulov och journalisten Per Shapiro på SvD:s debattsida, bakom betalvägg. De hänvisar till uppgifter publicerade av nätaktivistgruppen Anonymous.

Målet har varit att påverka folkopinionen i västvärlden och Mellanöstern genom att driva oppositionella medier och förse internationella mediebolag med lämpliga intervjuobjekt, skriver debattörerna.

-Pettersson säger att propagandan är lika stor eller större idag och det är tyvärr media som driver den med sina så kallade agendasättande nyheter. Stora delar av journalistkåren verkar ha nedärvt i sin DNA att de ska förse nyhetskonsumenterna med vad de anser vara ”rätt” nyheter i stället för att rapportera korrekt och allsidigt.

Exemplen är många:

 • Vi har rapporterna från kriget i Syrien som nästan uteslutande kom från det Syriska människorättsobservatoriet, SOHR, och som är ett propaganda organ för sunni-muslimerna och terroristerna. Se inlägg nedan.
 • Vi har dagens rapportering från USA, där allt Donald Trump gör är dåligt medan Barack Obama framställdes som ett helgon trots att han startade tre krig, byggde på muren som Trump kritiseras för och utvisade fler invandrare än Trump.
 • Vi har klimatet, igår fick FN:s livsmedelsprogram (WFP) årets fredspris. De förser helt riktigt miljoner svältande med mat, men på TV4 påstod de att svälten delvis berodde på klimatförsämringar och mindre skördar, trots att jorden blir grönare och skördarna ökar.
 • Kommer ni ihåg, Al Gore, president Bill Clintons vicepresident som engagerade sig i klimatet och gjorde en film ”En obekväm sanning” om den globala uppvärmningen. Gore blev rikare än han var när han påstod att jordens 7000 isbjörnar höll på att dö ut. Idag finns det minst 30.000 isbjörnar.

– Pettersson undrar hur mycket ansvar har journalisterna för eländet på jorden. De har med panik i rubrikerna lovat att vi ska dö av ozonhål, skogsdöd, att oljan ska ta slut, med mera, de påstår att forskarna är eniga när de leker ”Följa John” utan att bilda sig en egen uppfattning, journalisterna verkar ”köpa” de propagandahistorier de tycker om och använder källor som de avråder andra från att lita på…

Från 2007
 • TIDIGARE 2020-03-14. Partiska SOHR påstår att 384.000 människor dött under kriget i Syrien

MELLANÖSTERN. Minst 384.000 människor har dött i Syrienkriget, uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet, SOHR, under lördagen, rapporterar AFP/OMNI. Kriget som nu pågått i nio år har lett till 116.000 civila dödsfall, av dem är ungefär 22.000 barn.

FN påstår att kriget är den värsta katastrofen orsakad av människor sedan andra världskriget.

-Pettersson konstaterar två saker.

 1. FN kan aldrig ha hört talas om islam.
 2. Syriska människorättsobservatoriet, SOHR, som TT och svenska journalister litar på står på jihadisternas/rebellernas sida och är motståndare till president Assad.

TIDIGARE 2018-09-24. SOHR lurar fortfarande upp lata svenska journalister på läktaren

MEDIA. Under de senaste fyra åren har över 3 300 civila dödats i USA-ledda flyganfall riktade mot IS i Syrien, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Den USA-ledda koalitionen började bomba IS-mål i Irak i augusti 2014. Detta efter att den terrorstämplade rörelsen erövrat stora områden i Irak och Syrien och utropat sitt ”kalifat”. Flygräderna utvidgades till Syrien månaden efter.

SOHR, som via källor på plats bevakar kriget från Storbritannien, räknar just nu till drygt 3.330 civila döda i anfallen på fyra år.

– Bland de dödade finns 826 barn och 615 kvinnor, säger SOHR:s chef Rami Abdel Rahman enligt TT. 

-Pettersson tvivlar inte på antalet döda, tvärtom verkar det väldigt lågt. Men att som TT inte nämna att det är IS och de andra terrorgrupperna som ligger bakom kriget och lidandet är dåligt. Att inte nämna att IS använde civila som sköldar är ynkligt.

Framförallt är TT och andra svenska medier ynkliga som använder  Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som en ”opartisk” källa. SOHR är en sunni-muslimsk part i konflikten som står på terroristernas sida och ägnar sig åt propaganda. De har trots sitt fina namn inget med människorätt att göra.

SOHR

 • TIDIGARE 2018-02-24. Lurar SOHR upp lata svenska journalister på läktaren?

FEJKMEDIA. FN:s säkerhetsråd har röstat ja till förslaget om en 30 dagar lång vapenvila i Syrien.   Målet med vapenvilan är att humanitär hjälp ska kunna nå krisdrabbade i östra Ghouta som ligger utanför Syriens huvudstad Damaskus. 

Den totala dödssiffran sedan den syriska regimens intensiv mot det rebellkontrollerade området inleddes i söndags är nu uppe i nästan 500, enligt det Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Bland de döda finns över 100 barn.

På lördagen dog minst 21 civila i ryska flygräder mot området, enligt SOHR. Ryssland, som har stöttat Damaskus sedan 2015, har förnekat direkt inbladning i bombningarna av östra Ghouta.

SOHR förlitar sig på ett nätverk av källor i Syrien och säger att de kan avgöra vem som ligger bakom en flygräd genom att bland annat analysera vilka sorts flygplan och vapen som används.

– Pettersson noterar att TT och alla svenska medier förlitar sig på att SOHR rapporterar korrekt och allsidigt som deras egna publicitetsregler säger. 

Själv är jag ytterst tveksam, på SOHR:s hemsida och Facebook  nämns bara en man fast han har två namn och en ensidig rapportering mot Syriens regering och för dem som kallas ”rebeller”.

De ”rebeller” som kontrollerar östra Ghouta verkar bestå av islamistgrupperna Jaish al-Islam och Hayat Tahrir al-Sham, samt al-Qaida sympatisörer. Alltså det som i normala fall kallas jihadister och terrorister. Dessa stödjer svensk  media urskillningslöst.

SOHR, Syriska människorättsobservatoriet verkar vara precis en sådan källa som svenska medier påstår att man inte ska använda. Trots sitt fina namn en privat källa med ekonomiskt stöd från någon som inte gillar president Assad och verkar för sina egna syften.

Det verkar mest som fejkmedia springer efter och härmar varandra och har behov att referera till något som låter seriöst. I detta fall Syriska människorättsobservatoriet som jag TROR är sunni-muslimer som lurat upp lata svenska journalister på läktaren…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Är lata journalister ansvariga för eländet i världen?

 1. Känns ju bra då att man inte gick på svenska mediers desinformation.
  Att ta del av ett större utbud blev ju bekräftelsen att nån ljuger, men att svensk media ljuger än i dessa dagar är en skam.

  Ett exempel är Magda Gads rapporter i mellanöstern, bl.a. om de Vita Hjämarna

 2. Sverige är det sjukaste demokratur i hela världen. Kanske på samma nivå som Nord Korea. Om ett par år så….

  • Maya 2
   Att ständigt höra att gamla kommunister och nazister styr Sverige är både tröttsamt och fel.
   Tror tex att Petterssons blogg skulle tillåtas i ett Nazistlsnd eller Nordkorea, det tror inte jag, sen att många är emot regeringens politik är en annan sak, då får de försöka skapa en majoritet i riksdagen om de vill bestämma Sveriges kurs.
   Att jämföra med Nordkorea är fel.

   • Vad är du rädd för. När jag var barn i Finland sade en granne , en tant att så länge öststatsländerna är stängda behöver vi inte vara rädda för någonting. Men då räknade tanten inte med Afrika och Mellanöstern.

   • Rädd:
    Du år nog den mest korrekta kommentatorn som Petterssons blogg haft,sedan Stenbock började följa honom 2010 !
    Inget fel i det,men att förlåta oss som ligger steget efter,vore klädsamt….Vi kan inte alla ligga på din nivå…..

 3. Ja vilka ska vi hitta för att skylla på? Kanske är det helt och hållet väljarnas fel. De som valde socialistlinjen medelst Socialdemokraterna fick en adelsman på halsen, han ingen annan, med bättre utbildning bättre på att uttrycka sig, fick som Han ville.
  De som nu styr har ofrivilligt växt upp i den skolan, liksom väljare journalister ja alla.
  Även den borgerliga delen har åsamkats skada de har röstat som förr men det har smugit sig in en satanisk socialist i alla.
  Hur var det på 70-talet flummeriet bredde ut sig företag sände anställda på kurser för att kramas, folk anammade det hela bara för att få vara på kurs supa till, roa sig med en lättfotad kvinnlig kursdeltagare.

  Nej gott folk, Sveriges blåögda befolkning har under årtionden blivit manipulerade. Vi är dock ett rätt stort antal äldre som redan tidigt såg vartåt det barkade.
  Nu finns det ändå en gryende insikt om vad som hänt och jag hoppas innerligt att nästa val, extra, eller 2022 ger rätt partier makten för att starta återtagandet av vårt land från sekten.

 4. Det här skrev den brittiska tidningen Independent (med flera brittiska tidningar t ex Huffington Post) redan den 15:e September 2015 d v s när flyktingströmmarna till Europa växt sig stora.

  Det var i samband med att den dåvarande brittiska premiärministern David Cameron besökte flyktingläger i Jordanien och Libanon för att på plats informera sig om läget:

  Delcitat

  1 in 50 Syrian refugees in Europe could be an Isis jihadist, minister warns David Cameron.

  Mr Saab said he had no firm information on terrorist infiltration of refugees, but said his ’gut feeling’ told him it was happening.

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/1-in-50-syrian-refugees-in-europe-could-be-an-isis-jihadist-minister-warns-david-cameron-10501249.html

  Islamic State could be sending jihadis out of Syria posing as refugees, a Lebanese government minister has warned.

  Education minister Elias Bou Saab suggested that as many as 2% – one in 50 – of the refugees could be “radicals”, which he said would be “more than enough” to cause problems

  Läs mer på Huffingtonpost från15/09/2015 – Länk nedan:

  https://www.huffingtonpost.co.uk/2015/09/15/refugee-crisis-one-50-islamic-state-radicals-lebanese-minister_n_8138334.html?guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLnNlL3VybD9zYT10JnJjdD1qJnE9JmVzcmM9cyZzb3VyY2U9d2ViJmNkPTcmdmVkPTJhaFVLRXdpbWo0Nm1yZXprQWhVSXM0c0tIVG1sQnRrUUZqQUdlZ1FJQmhBQiZ1cmw9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuaHVmZmluZ3RvbnBvc3QuY28udWslMkYyMDE1JTJGMDklMkYxNSUyRnJlZnVnZWUtY3Jpc2lzLW9uZS01MC1pc2xhbWljLXN0YXRlLXJhZGljYWxzLWxlYmFuZXNlLW1pbmlzdGVyX25fODEzODMzNC5odG1sJnVzZz1BT3ZWYXczNEVTUGJlaV9iNE1WQ2REVldmaXRl&guce_referrer_sig=AQAAAB5g5llh5yRz-M1j4taitQDqeTRGrk9pWvGAJx4i26CEvneYrn9lvWk-1JYrx_Y388GiZjaZaa86Q2sXW3F2gG7dTQ54A2972ADJ2_bTHXX0vLyy6-V2XcJ_992TU4Rarz54wKzn3TqWQdy1FgSmT8xlzr6fc_s3Cn-7fPQ0yUB8&guccounter=2

  Att dessa misstankar tidigt visade sig vara sanna bekräftades kort tid efter att de brittiska tidningarna publicerat nyheterna.

  Men svensk media nämnde ingenting om detta. Stefan Löfven stod på Medborgarplatsen i ett ”Refugee Welcome” event och ropade, ”Mitt Europa bygger inga murar” mm.

  Sverige fick sin beskärda del av de islamistiska IS-terroristerna med den enorma flyktingströmmen genom Europa och man upptäckte misstaget alldeles för sent. Fortfarande plågas vi av att IS-terrorister finns i landet och de kan ej lagföras och utvisas p g a justitie- och migrationsminister Morgan Johanssons saktfärdiga agerande för att skapa nödvändiga lagar.

  Våra nordiska grannländer Danmark, Norge och Finland var däremot snabba att skapa de lagar som behövdes så att polisen kunde spåra upp, gripa och att rättsväsendet kunde döma IS-terroristerna till stränga fängelsestraff.

 5. (WFP) får Nobelpriset! För vad? Det retar mig så till den milda grad att jag hade svårt att sova inatt!

  Hur svårt kan det vara att ta mina konfiskerade pengar och dela ut!

  Snacka om att sola sig i glansen och ta åt sig äran för andras hårda arbete!

  År det någon som skall ha priset så är det väl alla vi som betalar!

 6. Även om jag förstår bloggens syn på media. Så har jag märkt att media ändrat sig en del angående migrantbrott. Tex idag en stor artikel om Tjärna Ängar och brottsligheten där och även en beskrivning på de som bor där vad ex gäller utbildningsnivå och nationalitet.

  • Media har inte ändrat sig det minsta!

   När dom till sin förvåning inser att dom inte längre har monopol på sanningen och att alla vet vilka det är om beter sig illa, så byter dom som vanligt taktik!

   Nu skall det snyftas och om bara vi om betalar kalaset hade betalat lite mer, så hade allting löst sig!

 7. Krig har blivet glorifierat och har fått en romantisk bild av många idag som absolut inte stämmer. Man får inte glömma att vinnaren skriver historian och vinnaren är den som har slagit ner motståndaren till den nivån han är nöjd med. Vinnaren får äran med allt det innebär oavsett vad han gjorde under kriget allt från avrättningar till tortyr. Vinnaren mörkar detta och pekar ut motståndaren som inte finns längre till världens hemskaste människor, men som vanligt sker det övergrepp på bägge sidor. Men detta kommer sällan fram eftersom vinnaren skriver historian och då tror människor att denna bild av vinnarens verklighet är sanning.

  • Det finns mycket revolutionsromantik i vänsterkretsar. Det tror jag kan vara ett skäl till det du beskriver.

   • Stämmer bra! Det är alltid vinnaren som skriver historien!

    Därför kommer Sverige och svenskarna att försvinna ur historien!

   • Kalasbetalaren det är just därför det är viktigt att svenskarna förstår att vinnaren tar allt eller om man vill får allt, ska vi klara detta så måste vi vinna. För vinnaren skriver historian.

Kommentera