Våren i Argentina

Kyl- och snön, tidigt eller sent på säsongen som för närvarande drabbat både nord och syd, intensifieras: Nordamerika, västra / norra Europa, centrala / östra Asien och praktiskt taget HELA Australien har nu fått sällskap av Argentina.

Från den ”katastrofala klimatförändring” som tidigare kallades vår, kommer denna vackra bild, samt ett par videosnuttar nedan.

Videorna kommer från Meteorología de la República Argentina

 

6 thoughts on “Våren i Argentina

 1. Otroliga TV4 slår ny rekord i enkelriktad journalistik. I dag rapporteras det om att septembers ovanligt varma väder slår ny värmerekord lite här och där, och som alltid så nämns det natuligtvis inte att det samtidig har slagits köldrekord oxå.
  Tilde Tilt tar som vanligt tillfället i akt att nämna klimatpåverkan bla. bla. bla.
  Att hon orkar……….

 2. Efter bloggens alla inlägg om snö, så längtar jag och hoppas på en snörik vinter med vackra skidturer och med en macka, kaffe plus en apelsin i ryggsäcken.

 3. Att vi människor inte förstår vi kan inte påverka, i nämnvärd omfattning, varken väder eller klimat.
  Och det är vår smala lycka, för tänk om vi kunde, vilket herrans liv det vore och hur många krig skulle vi då inte få uppleva.
  För att inte tala om hur många små profeter, som bristande skolgång skulle få därför att de var ute på turnè predikande osanna ”fakta.”

 4. Dä du guru Greta och alla klimatextremister på SVT har ni något att bita i. När får vi se detta i stasi SVT och en förklaring när det påstås att det blir bara varma och varmare.

  • Majbjörn.
   Vad jag förstår så ökar jordens värme, det är väl om orsakerna som det kivas.
   Själv tror jag, utan att vara expert, att orsakerna är flera.
   Om jag säger om, skulle vara människans påverkan så tror jag att den våldsamma ökningen av jordens befolkning spelar roll.
   Så att stödja allt arbete för att hejda den är nått att kämpa förr.
   För cirka 50 år sen var jordens befolkning cirka 3.5 miljarder nu cirka 7 miljarder.
   Där har Greta och likasinnade nått att bita i.
   Om jag säger om, Greta och kompani har rätt och vi minskar koldioxid utsläppen så hjälper det ändå inte då den ökande befolkningen också producerar nya utsläpp.
   De flesta människor vill ha en god standard och det är nästan omöjligt utan att släppa ut koldioxid.

   • Helt fel Rädd. Mellan år 800-1200 var det 2 grader varmare än idag enligt all forskning.
    Troligen sann. Vikingarna seglade till Grönland hög ner skogen och byggde hus och båtar. Sen seglade de vidare till Newfoundland.
    Då var jorden befolkning inte särskilt stor.

Kommentera