Stäng

Rolf Malm har avlidit

Rolf Malm har tidigare arbetat som reklam- och pr-konsult. Rolf var bl.a. mannen bakom Postens uppmärksammade kampanj ”Ett brev betyder så mycket” och var också den som introducerade texter på Arlas mjölkförpackningar. Han har gjort reklamfilmer med bl.a. Janne ’Loffe’ Carlsson och producerat en Jacques Brel-föreställning med Tommy Körberg. Rolf är ordförande Svenska Smärtföreningen och författare till boken ’Smärtans Förbannelse’.

Rolf Malm

Rolf skrev på en ny bok ”Sverige 2084” om svenska politiker som blivit själviska korkskallar. I hundra år har man manipulerat vår politiska historia. Men nu är det värre än någonsin. Förr var skrönorna väl dolda av lögner, svek, skandaler och skönmålningar. Nu klarar man inte ens som förr att effektivt dölja landsförräderiet.

Rolf Malm skrev tills för några dagar sedan dagligen krönikor på Petterssons och på Nya Tider.

Vi kommer att sakna Rolf och hans krönikor.

Om Rolf Malm på bloggen…

43 reaktioner på “Rolf Malm har avlidit

 1. Jag saknade dig. Sen upptäckte jag att du gått bort. Jag läste så gärna vad du skrev. Det var så rätt, så bra, så oerhört klarsynt. Jag är ledsen för att du gått bort. Hoppas att din bok kan ges ut i alla fall. Jag är säker på att den är mycket värdefull. Vila nu i frid Rolf.

 2. En skarp hjärna , en briljant penna , klara tankar och framförallt en livserfarenhet som kom till uttryck i texterna han förmedlade . Tack Rolf .
  Mvh Sjöström

 3. Av Alla dom journalister som sålt sin själ för att fjäska in sig
  för makthavarna borde ta lärdom av hur en riktig journalist
  som Rolf Malm arbetat för att påvisa allt det som gått snett i samhället.

  Vila i frid Rolf Malm!

 4. Så sorgligt. Han värnade och skrev för rättvisa och sans både träffande och välformulerat. Vem minns inte från den tiden ”Ett brev betyder så mycket”. Det gäller nog än idag. Hoppas någon kan avsluta och ge ut boken. Jag kommer att sakna honom.

  1. Boken måste självklart ges ut. Men inte avslutas av någon annan hand. Låt boken förbli oavslutad …

 5. Så sent som för ett par veckor sen, mailade jag honom och tackade för hans inlägg. Han mailade tillbaka och tackade för berömmet…. Helt sjukt att han fått bort. Vila i frid Rolf

 6. En av de verkliga kämparna för ett bevarande av de smulor som återstår från vårt en gång ljuva o. sköna Sverige,har lämnat oss.
  Hoppas du valt ”Moln N:r 8”,dit Stenbock reserverat sin plats för evigt.
  Till dess vila i ro Rolf.

 7. Jag läste Rolf Malms krönikor med entusiasm. Hans språk var så målande och nyansrikt. Visste inte om att han var sjuk. Även om det var ett dystopisk vision om Sveriges framtid så försökte han måla in en strimma hopp. Vila i frid.

 8. Är det någon annan som slutför hans arbete?

  Boken han planerade att ge ut, verkar vara viktig för det svenska folket.


  1. …inte bara ”verkar vara viktig för Svenska folket”…må denne *pälas* analyser över läget inte ha varit förgäves…gissar remesta han ville ha sagt finns att finna i hans samling blänkare han bl.a här hos Pettersson påminde oss om….synnerligen vemodigigt att hans slutord kom så abrupt…likt en blixt från en ständigt grå himmel

 9. Tack Rolf Malm för Ditt oförtröttliga och hängivna arbete för Sverige. Din röst har tystnat och kommer att saknas, – Din mening som Du gav uttryck för genom insiktsfulla och välformulerade krönikor, alla lika läsvärda.

  En krönika från senare tid av Rolf Malm (fr. 2 juli i Nya Tider), citat:
  ”Jag är 80 år och känner som om jag levt i två olika länder. Först i ett lite tråkigt, men välordnat lagomland med gott rykte i omvärlden. Sedan i något som liknar en krigszon och sett som avskräckande exempel i omvärlden. Men tråkigheten kompenserades av en enorm kärlek till fosterlandet, dess långa historia och förfäders oerhörda slit för att ge mig en bättre framtid.
  Årstidernas växlingar, hembygdens ängar, skogar och sjöar. Det så oändligt vackra landskapet. Barndomens små lyckostunder som växte till stora minnen på ålderns höst. Lärkornas sång en sommarmorgon. Vinterns första skidtur. Vårens knoppande blåsippor. Höstens kyliga färgprakt. Skolavslutningarnas löftesrika sång om den blomstertid som nu kommer. Stunder när det lyste kantarellgult eller smultronrött i skogen. Eller den magiska känslan när det nappade på fisketuren”.

  Länk (betalvägg): https://www.nyatider.nu/jag-saknar-mitt-gamla-sverige/

 10. En vass penna har slutat, dock han han servera många beska
  och sanningsenliga krönikor över alla idiotpolitiker som Sverige
  drabbats av. Hoppas bara att någon ger ut hans bok, den rymmer
  säkert många beska sanningar över hur Sverige har vanskötts
  dom sista 30 åren

 11. En tragedi! Det var ju inte länge sedan han skrev här!? Och så bra dessutom! Han var 80 år och tvingades kanske uppsöka sjukvård?
  Då kan det gå illa om man är äldre! i ett totalt sinnessjukt land! Jag har flera bara bland mina närmaste som fått sätta livet till inom ”sjukvården” endast beroende på vanvård pga hög ålder! Kanske blev det så även för dig?

  Vila i frid, Rolf! Du hade rätt i allt du skrev! Och du är oersättlig!

 12. Vår KÄRE ROLF har tystnat. Men i våra hjärtan (mitt) kommer DU ROLF ALLTID att finnas!!! Vila i frid!

 13. Tack Rolf, att du delade med dig av din kunskap, din förmåga att se och skriva på ett alldeles fantastiskt vis. Mästare på att formulera så att vi som följde dina texter fick dra på smilbanden trots det elände som du beskrev.
  Tack Pettersson för att du lämnade plats på din blogg. Vi är många som tycker det är tråkigt, tankar till dina nära och kära.

 14. Smärtsamt att läsa. Med sin fantastiska förmåga att få till texten var han unik. Du är mycket saknad Rolf.

 15. Jag och säkert många med mej saknar dig Rolf.Oerhört ledsamt att du inte fick göra klart din bok som du hade önskat att du skulle hinna.Det kommer att bli mycket tomt här på bloggen utan dig Rolf . Vila i frid nu efter ditt strävsamma liv…..

 16. En självständig och fri människa har lämnat oss i sorg.
  De röster som behövs tystnar allt för tidigt, men lämnar oss med hopp och tillförsikt.

  Arvet efter Rolf måste förvaltas i en evig kamp för rättvisa!

 17. Vi önskar att han får vila i frid, men känner en djup sorg som vi delar med hans nära och kära.
  Sorgligt att vi har mist en man vars penna gav oss så många leenden.

 18. Vilken katastrof!
  – för Vårt Fosterland
  – för Sveriges medborgare
  – för oss på Petterssons blogg
  – för mig, som beundrade Rolf

  Rolf, du lämnae ett fint minne efter dig.
  Rolf, du kommer att finnas med oss.
  Rolf, tack för dina fantastiska texter.
  //age

 19. Nej, en underbar människa fattas oss och en fantastisk röst har tystnat. Kära, kära Rolf, tack för allt du delat med oss!

 20. De har tur på andra sidan som nu får möjlighet att läsa hans texter, vi på våran sida har förlorat en som både var vass och klarsynt i sina texter. Jag tackar honom för det han har gett oss och mina tankar går till hans nära och kära.

 21. Tråkigt att höra, visste inte att han var så sjuk. Hans texter har vi läst med god behållning. Och förhoppningsvis kommer hans bok att ges ut i någon form.

 22. Det är tragiskt att denne man gått bort, man har lärt sig att tycka om hans betraktelser av politiker och deras politisk dumheter och dragit på smilbanden och skrattat högt åt Rolfs ord.
  Hoppas på att någon sammanställer och ger ut boken.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: