Imam som halalslaktar mer trovärdig än veterinären

ISLAM. En imam stod åtalad för att ha utsatt flera får för lidande vid halalslakt på Siljans Chark. Han skulle, enligt anklagelserna, inte ha gett djuren tillräckligt med bedövning. Nu frikänns dock mannen av Mora tingsrätt, rapporterar Dalarnas Tidning bakom betalvägg. 

Efter att halalslakt av 74 får genomfördes på Siljans Chark i Ickholmen 2016 åtalades en imam, bosatt i Dalarna, för brott mot djurskyddslagen. Imamen anklagades för att ha inte ha gett fyra av fåren tillräckligt med bedövning när deras blod skulle tappas av.

Den veterinär som då arbetade på slakteriet reagerade på att får som redan var ”avblodade” fortfarande visade blinkreflexer och ögonrörelser. Ett får ska också, enligt veterinären, ha bräkt och viftat med öronen.

I det här fallet kunde fåren omöjligt ha varit vid liv när veterinären såg djuren, menade imamen. Han ifrågasatte även påståendet om att veterinären hade hört ett får bräka: ”Veterinären kan knappast ha hört något får bräka, då andra djur slaktas i samma lokal och alla har hörselkåpor på sig.”

Mora tingsrätt ställde sig på imamens sida och valde att frikänna honom.

-Pettersson är medveten om att all slakt är grym, djuren dör oavsett metod, men jag tycker inte vi ska ha muslimska sedvänjor eller muslimer i vårt land.

Filmen från 2008…

 • TIDIGARE 2020-02-12. Lamm fick inte tillräcklig bedövning – imam åtalas

ISLAM. Imamen åtalas för brott mot djurskyddslagen efter att fyra lamm inte ska ha fått tillräcklig bedövning vid halalslakt på kött- och charkföretaget Siljans Chark i Rättvik. Imamen har inte längre uppdrag för företaget och har under hela utredningen nekat till brott, rapporterar Sveriges Radio.

-Pettersson säger att halal finansierar terrorism och det verkar inte Siljans chark, andra företag, kommunala upphandlare med flera ha begripit – Halal – en smak av terror.

 • TIDIGARE 2016-08-29. Siljans chark upphör med halalslakt

ISLAM. Det Dalabaserade slakt- och charkuteriföretaget Siljans Chark har beslutat att upphöra med halalslakt. Företaget har tidigare utfört legoslakt av kött enligt de metoder för halal som är tillåtna i Sverige.

Det delvis bondeägda Siljans Charks har sitt stora slakteri på Ickholmen utanför Rättvik. Företaget betonar att man följer svensk djuromsorg och lagstiftning med bedövning och övriga regler. Man har dock bedrivit halalslakt enligt de metoder som är tillåtna i Sverige. Skillnaden mellan vanlig slakt och halalslakt i Sverige är att en Imam läser en bön över djuret vid slakten vilket skiljer sig från ortodox halalslakt och kosherslakt.

Granskning Sverige har under sommaren konfronterat företaget om varför de bedrivit halalslakt i sina lokaler och Siljans Chark har nu meddelat att man upphör med den kontroversiella slaktmetoden. Företaget vill inte motivera sitt beslut när Granskning Sverige ställer frågan, men mycket tyder på att det blivit för mycket negativ uppmärksamhet kring slaktmetoden. Företaget fick tidigare bland annat svara på frågor om de inte bidrar till islamiseringsprocessen i Sverige.

Företaget fick även tidigare under sommaren kritik då det uppdagades att lamm fått otillräcklig bedövning i samband med halalslakt. Vi skrev om det HÄR. 

-Pettersson tycker detta med halal-slakt i Sverige har fel fokus. Det talas om djurens lidande men sköts slakten som den ska med bedövning (vilket inte är äkta halal, men det enda som är tillåtet i Sverige) så är det knappast värre än annan slakt.

Däremot ska halalslakt inte tillåtas, varken med eller utan bedövning av andra skäl. Vi behöver inte muslimska seder och bruk i Sverige, enligt koranen kan muslimer anpassa sig till de regler som gäller i de länder där det inte finns sharialagar utan att Allah och Muhammed blir förbannade. Det kallas Darura, så det är bara flata och fega politiker som låter skiten breda ut sig…Halal finansierar nämligen terrorism och det verkar inte Siljans chark, andra företag, kommunala upphandlare med flera inte begripit – Halal – en smak av terror.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Imam som halalslaktar mer trovärdig än veterinären

 1. Kontraktet som socialdemokraterna
  skrev med Muslimska Brödraskapet
  1999 hindrar svenaka myndigheter
  från att döma muslimer!

  Sverige är inte Sverige sedan 1999!

  Muslimerna tar över Vårt Fosterland
  – om vi inte agerar!

  Första åtgärd!
  Skriv till SÄPO och fråga om kontraktet!
  Om du får svar – gå till en tidning!
  Om du inte får svar – gå till en tidning!

 2. Nordström, se vad jag skrev! Jag har allt dokumenterat, när jag skrev och att jag inte fick något svar från någon.
  Jens Holm är en av dem som fått brev från mig, ordf i Djurens rätt. Skrev på deras hemsida, på deras fb också. En del raderades.
  Jag testade om de brydde sig om djurens välfärd eller om sin egen politiska korrekthet. De bevisade att det är pk och att djuren är sekundärt.
  Jag skrev att varför kan inte ni enas med Sveriges bönder om en djurplågerifråga? Ni attackerar bönder, kan man inte resonera med uppfödarna för att få en bättre miljö för både folk och fä. Intresset var obefintligt, samma med journalister, med ministrarna.
  Jag vill alltid diskutera utifrån fakta och dokumentation. Det vill inte de.Vetenskap ligger inte för dem.

  • Ja tyvärr odalkvinna så är den organisationen också fullpackad med vänsterblivna som har noll koll. Skulle de agera för det dom gör sig talespersoner för så blir det alldeles för motsägelsefullt.

 3. Tänk dig du svensk kommer till ett land bor på hotell älskar bacon med ,sunny side upp, ägg till frukost samt smör och bröd. Får veta detta är vår helgdag då serveras inga ägg absolut inte bacon, detta var i ett rätt så västerländskt land Israel. Då kan ni tänka hur det var i ett muslimskt land, ingen sprit, men jag fick ett tips beställ kallt te, det gjorde jag och fick whisky.
  Så de flesta är hycklare, varav de flesta tydligen flyttat hit för att bli fria men skriker i högan sky om de inte får leva som deras omhuldade bok föreskriver.
  Detta är bara för att djävliseras med oss svenskar och visa ett förakt till allt vad vi står för utom en sak de älskar, bidragsfloran och den mjölkar de på allt och lite till.

  • Ja och med dom knallkorkar vi har som styr landet så kan dom kräva det mesta, snart kommer väl krav på att det ska va fritt att våldta.

 4. Halal är djurplågeri. Skäktning på svenska. Jag använder en bultpistol. Djuret dör på en gång, hjärnan bedövas. Sedan avblodar jag.
  Skäktning, halal, sker genom att man avblodar direkt utan bedövning. Det innebär en långsam plågsam död för djuret. Jag har förgäves försökt att få Djurens rätt. Afa mfl, MP och deras ledamöter att enas om detta som vi kan vara ense om. De svarar aldrig.
  Jag skrev till Findus som har halalkyckling i sina frysta färdigmixer. De svarade att i Thailand uppfyller man alla de svenska kraven på uppfödning och slakt.
  Jag frågade då om golvyta per kilo levande djur, om fodertillsatser, om vattentillsatser. Coccidiostatika alltså. Jag frågade om veterinärkontroll. hur ofta man ströade, om man tog blindtarmen från några djur för att kolla salmonella. Hur spridningen av gödseln gick till. Hur man tömde husen då djuren gick till slakt. Hur länge de stod på bilen, hur bedövningen gick till.
  Det svarade de inte på…Svensk fjäderfäförening skulle ställa dessa frågor men det gör de inte. De uppbär lön för detta.

  • Odalkvinna och andra djurvänner!
   Sök på Google på orden ”Das ist Auschwitz Lukaschenko”. Där ser man (med tysk översättning) hur Belarus´ president Lukasjenko på stående fot avskedar en chef för ett statligt lantbruk när han får syn på en mycket smutsig kossa i ladugården. Han skäller ut de ansvariga på platsen och likställer behandlingen av djuret med de nazistiska grymheterna i Auschwitz.
   Lukasjenko var tidigare direktör för ett statligt lantbruk i Belarus (Vitryssland) och informerar de skamsna åskådarna om hur kreatur skall skötas.

 5. Något för djurens rätt att fundera över istället för allt annat skit de håller på med

  • G Nordström:
   Försök att få dessa vänsteraktivister intresserade för Islamisternas o. Judarnas slaktmetoder !
   Kan förstås inte tänka mig att dessa har något intresse,eftersom det är fel grupper de då angriper och saboterar mot.
   Betydligt enklare för dem att i smyg ”befria” minkar och höns från idoga inhemska,under nattens mörker.
   Lär hellre inte få några positiva rubriker i Aftonslasken o. liknande röda lögnalster !!

Kommentera