Siljans Chark anmält för halalslakt där djur fått lida

ISLAM. Livsmedelverket har gjort en anmälan till åklagare om brott mot djurskyddslagen. Det sedan lamm som halalslaktats vid Siljans Chark ska ha utsatts för onödigt lidande.

Vid halalslakt så kräver beställaren att en person med kunskap om religonen och som har erfarenhet ska vara närvarande och se till att islams regler följs. Personen som hade uppdraget, och inte är anställd av Siljans Chark, har varit verksam vid slakt av djur under tio år och även hjälpt till i Ickholmen. Personen är också den som avlivar lammet genom så kallad ”avblodning”.

Livsmedelsverket har anmält Siljans chark för att ha avlivat djur som inte var tillräckligt bedövade.

I sin rapport och anmälan skriver veterinären att ”det beskrivna förfarandet har utsatt berörda djur för en svår stress och ett lidande som inte är försumbart”.

Det som skedde, vid halalslakten, som genomfördes enligt svenska regler med bedövning, var att bedövningen inte var tillräcklig. Djuren slaktades utan att bedövningen gjordes om.

-Pettersson säger att vi behöver inte muslimska seder och bruk i Sverige, enligt koranen kan muslimer anpassa sig till de regler som gäller i de länder där det inte finns sharialagar utan att Allah och Muhammed blir förbannade. Det kallas Darura, så det är bara flata och fega politiker som låter skiten breda ut sig…

Halal – en smak av terror

DT.se

12 thoughts on “Siljans Chark anmält för halalslakt där djur fått lida

  1. Frågan är om det är muslimer som äger och har fött upp fåren eller om det är svenskar som skickar sina får till Siljans slakteri helt ovetande om att just deras får blir halalslaktade?

    Det är någonting Livsmedelsverket måste undersöka.

  2. Vad är det för idioter till uppfödare som levererar sina får till ett HALASLAKTERI? (Gäller självklart all leverans av djur till halalslakterier).

    • …fick svaret från Siljan Chark nyss;

      Hej Djurvän i Nås.

      Det som inträffat, som du refererar till, handlar om en enskild händelse under en slakt på uppdrag av en kund. Det är ytterst beklagligt det som inträffat, något som vi också direkt reagerade på när det inträffade och vidtog åtgärder. Den person som gjort fel blev också omedelbart entledigad från sitt jobb när händelsen kom till vår kännedom.

      Vi är ett av många slakterier i Sverige idag som utför halalslakt på uppdrag av kunder som har det önskemålet. Här vill vi förtydliga att modern halalslakt går till på exakt samma sätt som vanlig slakt, enligt rådande djuromsorgsregler. Den enda skillnaden är att man läser en bön över djuret.

      Det inträffade, som är ytterst tragiskt och beklämmande för oss, visar dock att de regler vi har fungerar eftersom veterinären direkt slog larm och vi kunde vidta åtgärder. Det gjorde vi samma dag som det inträffade den 30 juni. Detta är inte acceptabelt på vårt företag.

      Det som inträffat har inget med Siljans Charks produkter eller varumärke att göra. Så du kan med gott samvete köpa våra produkter, som är tillverkade av lokalt kött, även i framtiden.

      Hör gärna av dig om du har några fler frågor.

      Vänliga hälsningar, Sofia, kommunikatör Siljans Chark.

  3. Nej, nej, nej – Jag som älskar deras vasaloppskorv!! Får hitta något nytt för deras kött köps inte mer om detta stämmer. Detta inflytande som muslimerna har på vårt samhälle är fruktansvärt. Säger som TRUMP – Det är en krigsförklaring!

    • @mari svensson, Petterssmon m. fl. Så rök det svenska djurskyddet! Pettersson kan du inte lägga upp en nytt eller gammalt exempel på tillvägagångsättet på halalslakt? Säkert har Siljans Chark fått lönebidrag för en svavelosande predikant för ökad vinst! Nej -bojkotta både korv och kött. Det är ingen fläsk däri!

Kommentera