Stäng

Pascalidou och Ullenhag hade fel – invandringen är svindyr

INVANDRING. Tongivande debattörer och politiker hävdade gång på gång att det var lönsamt att ta emot flyktingar. Men de önskedrömde eller ljög. Kostnaderna är enorma och det tär på välfärden. Nu förstår nog de flesta att det är så, även om C fortsätter leva i villfarelse, skriver Carolin Dahlman i Kristianstadsbladet

2018 konstaterade nationalekonomen Joakim Ruist att en genomsnittlig flykting utgör en årlig statsfinansiell kostnad om 74.000 kronor, närmare 3 miljoner kronor under sin livstid.

Pascalidou, Ullenhag och nu senast centerpartiets Rickard Nordin mår säkert gott av att vara positiva och välkomnande – sannolikt belönas de med klappar på ryggen och handhjärtan – men de får nog tyvärr få betala sin pension och hemtjänst själva framöver. Och många andras.

-Pettersson säger att det är många, väldigt många som borde be om ursäkt men tyvärr kommer det inte att ske. De har förstört vårt land, inte bara ekonomiskt utan lyckats förstöra tilliten mellan människor…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

25 reaktioner på “Pascalidou och Ullenhag hade fel – invandringen är svindyr

 1. Något som borde vara fullkomligt självklart är att de människor i Sverige som inte har något annat land m likasinnade att fly till vid eventuell kris i Sverige, borde få vara tryggast här. Alltså, människor som bara har sina släktband o lojalitet med Sverige.

  De, däremot, som antingen har dubbla medborgarskap, släkt/ursprung i annat land eller en sådan bakgrund att de skulle kunna få medborgarskap i ett annat land av likasinnade- de har ju ett alternativ, är inte lika beroende av att Sverige ska vara ett tryggt land, därav inte lika lojala och inte i lika stort behov av trygghet just här.

  Detta borde vara en självklarhet och är så i de flesta andra länder. Prioritera urbefolkningen, alltså de som inte har möjlighet att flytta till ett annat land av likasinnade om Sverige blir otryggt.

  Sverige är först och främst till för svenska medborgare som inte har möjlighet att fly/flytta till ett annat land med likasinnade. Tänk efter, de som har ett annat land m likasinnade, tex baserat på släktband eller religion, har ju som en enorm trygghetsförsäkring som inte helsvenska har. Svenskar har alltså en nackdel där. Är det då för mycket begärt att svenskar åtminstone ska bli prioriterade i sitt eget land, det enda landet på jorden där människor som endast har band till Sverige, kan känna sig trygga?

 2. Nämnda personer ovan har verkligen lyckats köra ner Sverige. Lite till och vi är
  utom all hjälp. Arma land.

 3. Klart det ljuger, ”Det finns ingen generell rätt att säga sanningen”. Så länge de tjänar godhets poäng, har rätt värdegrund och åsikter kommer man väldigt långt i dagens Sverige. Så länge man inte berättar sanningen är det ingen fara, men f-n ta honom som berättar hur det egentlig är.

 4. Invandringen hade varit lönsam om det gällt arbetsföra utbildade läskunniga människor från civiliserade länder. Nu är ju det mesta det rent motsatta. Tycker man att detta är lönsamt måste man vara totalt hjärndöd.

 5. Dum svensken lär sig aldrig.
  Enligt Aftonhorans fråga vilken tycker du borde USA s president så vill 80% se Joe Biden och 20% Donald Trump.

  1. Såg också procenten mellan Trump och Biden på aftonbladet. Tyvärr litar jag inte på aftonbladet. Alla på mitt jobb håller på Trump och det är rätt många.

 6. Hetspanelen står det på tv – bilden. Givetvis ska det vara Nyhetspanelen, men Hetspanelen är mer med sanningen överensstämmande.

 7. Häpnadsväckande!

  Man har alltså ett land som redan har en hög arbetslöshet!

  Då tar man dit fler människor och får fler arbetslösa. Sen finns det då tydligen idioter som tror att ekonomin skall bli bättre!

  Hur skulle det gå till!

 8. Visade rumänskan några källor?
  Nej just det, när det kommer till fakta så är alltid dessa godhetsapostlar speciellt duktiga.
  Pascalidou är väl i klass med måna muslim, allt som sägs är så långt från sanningen man kan komma.

 9. Ladda ner Jan Tullbergs bok och avgör själva; https://docplayer.se/96613-Lasningen-en-analys-av-svensk-invandringspolitik-av-jan-tullberg.html

  Boken är utgiven 2014, alltså året innan tsunamin, och han har då beräknat kostnaden för massinvandringen till 250 miljarder, lika fördelat på offentliga och privata budgetar. Tullbergs bok bygger på professor Jan Ekbergs utredning från 2006 https://eso.expertgrupp.se/wp-content/uploads/2013/08/2009_3-fr%C3%A5n-webb.pdf där ”omfördelningen” beräknas till 1 – 2% av BNP (f.n. ~5 000 GSEK) det vill säga ~50 – 100 GSEK årligen. Med tanke på de extrema ansträngningar som asylmottagandet antagit de senaste 5 åren skulle jag snarare uppskatta kostnaden till minst 400 GSEK eller mer än 20 000 per svensk.

 10. Ett fattigt kuvat folk är lätta att styra. Dessa arma fattigpensionärer som lagt ett helt liv på att bygga upp landet belönas med hemlöshet och i värsts fall palliativ vård. Tyvärr är det så att kostnaderna skall fördelas mellan pensionärer och ekonomiska flyktingar. Vem tror ni får ut det mesta av den ekvationen.

  1. Ja, ta bara det här med tandvård. Gratis för immigranter.
   Men gamlingar i Sverige som på 40 och 50talet fick sina tänder lagade med amalgam och nu lider av enorma amalgamskador ska betala 60- 70-tusen för att få bort eländet!!

   Hur många pensionärer har råd med det? Nej, gå omkring och få ont av trasiga amalgamskadade tänder ska dom!!

  2. Märkligt att pensionärer i Polen har fått ett bättre liv än svenska pensionärer.
   13 pensioner och gratis medicin från 75-år.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: