Varför får politiker orimligt höga fallskärmar?

KORRUPTION. År efter år dyker frågan om politikers orimliga fallskärmar upp. Hundratals friska politiker plockar ut miljoner i många år. Vi har politiker och mångmiljonärer som Göran Persson (S) och Fredrik Reinfeldt (M) som plockat ut miljoner av skattebetalarna trots att de har företag som drar in mängder med pengar. Vi har Veronica Palm (S) som hoppade av politiken 2015 som fullt frisk 42-åring och sedan dess lever på 47.000 kronor i månaden utan att arbeta.

Jag stoppar där men de är hundratals och det verkar det enda område där politikerna är eniga, det är om sina egna förmåner.

Heder åt Gustav Fridolin, Miljöpartiet, han avgår utan att ta ut fallskärm…

-Pettersson är inte förvånad, denna fråga kommer upp regelbundet och alla, även politiker är lika upprörda men sedan händer ingenting…

Naturligtvis borde samma regler gälla för riksdagsledamöter, landstings och kommunpolitiker  som för alla andra, tak på a-kassan, begränsad tid och stå till hela arbetsmarknadens förfogande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Varför får politiker orimligt höga fallskärmar?

  • Höra på den svamlaren skulle jag ta betalt för. Kan förstå om någon betalar 5 kr för det ingår väl en kopp kaffe

 1. Andersson

  25 09 2020 at 17:59
  Kan du utveckla ditt resonemang när det gäller SD. Har de inte också höga arvoden?”

  Kan du nämna EN person från SD som lever på 47 000 kronor i månaden utan att arbeta.

  • Det var jag som bad att du skulle veckla ut dig.

   Det finns 349 riksdagsledamöter. Var och en har ett arvode på 68400 kronor i månaden. Hur många som bara sitter av tiden utan att uträtta ett skapande dugg är vanskligt att säga men sannolikt är det fler än hälften om man ser till vad de presterar.

   Sverigedemokraterna är inget undantag. Svärmor lyfte sitt arvode utan att ens vara på plats. Jag kanske ska säga för detta svärmor.

   • Därför ska där inte sitta 349 personer.
    De andra partierna hatar SD för de har tagit platser från kompisar.

   • G Nordström 25 09 2020 at 22:37

    Är Sverigedemokraterna inte kompisar? Inte ens de som sitter i riksdagen?

 2. Kamraderiet är utbrett om jag kliar dig på,ryggen o.s.v.
  Det skulle naturligtvis vara samma regler som på arbetsmarknaden i övrigt, förlorar du jobbet som riksdagsledamot så har du tre månader att skaffa nytt jobb. De som är tjänstlediga återgå till vad du gjorde innan Ohly konduktör på SJ som exempel. Nu har ju vissa ohemula regler ändrats men mer finns att göra, om inte annat för att återfå förtroendet hos väljarna.
  Dessutom borde antalet ledamöter minskas med minst 100 helst 200, det blev betydligt billigare och jag tror inte sämre.

 3. När det handlar om skadedjuret Reinfeldt, borde det dras in omedelbart, en figur som gjort samhället enorma skador skulle detta arvode dras in omedelbart, och tvinga fanskapet att betala tillbaks varenda krona !

  Märkligt att slika figurer ska belönas för dåligt utförda samhällsinsatser?

 4. Det är ju en skam överhuvudtaget, och då tänker jag främst på riksdagspersoner! (Heter de det ännu?). Som jag förstår det har de helt egna regler för sjukförsäkring och arbetslöshet. Hur kan någon som har fördelaktiga villkor förstå det som vanliga människor råkar ut för?
  Samtidigt förstår jag att det är ett utsatt läge när den politiskt valda representationen ändras, men det rör inte sjukdom.
  Det här med egna firmor som man inte ta ut lön ifrån utan istället lagrar pengar i bolaget och låter skattebetalarna stå för försörjningen, fy för den lede! Ger ju samtidigt ett betyg både åt avdankade personers moral, avdankade personers attraktivitet på arbetsmarknaden och våra lagstiftares intresse av att värna skattepengar.

 5. Tips, poppa popcorn. Nu äter de upp varandra:
  https://www.journalisten.se/nyheter/oppet-brak-pa-sr-om-uppropet
  https://www.journalisten.se/nyheter/hyllert-allt-stod-till-alla-som-skrivit-under-uppropet

  Det är alltså några journalister på SR som anser att politiskt korrekta SR är rasistiskt, att det är för många vita chefer på SR och att ickevitas kompetens inte togs till vara vid rapporteringen kring BLM. Som bekant kan man ju automatiskt mer om BLM om man har mörkare hy. Ju mörkare, desto mer vet man. Typ.

  Det roliga är att journalistförbundet som (troligen?) stöttar uppropet naturligtvis själva förr eller senare också kommer att drabbas av fenomenet så länge de i likhet med SR traderarar myten om strukturell rasism.

  Som man bäddar får man ligga. Detta är jättekul. Nu är det chefernas tur att kvotera bort sig själva efter att i 10-20 år informellt kvoterat bort kollegor med för vit hudton. Eller så måste de blanda bort korten som bygger på just den myt som de själva spritt och smetat på andra företag och politiker.

  En video utanför DN:s betalvägg är rätt kul också. Särskilt att det verkar extra poppis att vara svart så att till och med en nästan vit person med mellanösternefternamn vill vara med:
  https://www.dn.se/kultur/protestupprop-mot-rasism-pa-sveriges-radio-i-blm-rorelsens-spar/

 6. Till att börja med kan man fundera över hur de får de arvoden de får. Det ska jag berätta för er. Jo, man har skapat ett behändigt system med Riksdagens arvodesnämnd och Statsrådsarvodesnämnden som fastställer arvodena. Dessa ser i sin tur på lönerna för ämbetsmän och liknande. Löner som regeringen fastställer. På så vis kan politikerna höja sina egna arvoden utan att behöva skylta med det. Därför har arvodena ökat med både två och tre gånger på 25 år. Rimligare vore att politiker fick höjning efter medianlöneutvecklingen i Sverige. Då kanske de inte skulle vara så pigga på att importera lågutbildade.

 7. Svaret på rubriken är att de själva bestämmer att de ska berika sig även om de får avgå pg av brott och korruption. Det stinker om det.

 8. Det bekräftar och understädjer det
  låga förtroende de får från folket!

  Generellt är det väl människor som
  sätter sig själva först och struntar i
  omgivningen.

 9. De måste ha fallskärmar. Efter att de visat sin kapacitet i politiken finns det ingen som vill anställa dem sen.
  Inte hjälper de att de sätter sina egna löner heller

  • Det stämmer inte. De har egna företag och cashar 95 000 i timmen ,både Persson och Reinfeldt, för en enda föreläsning.
   Även det betalar vi då det är ofta statliga myndigheter som deltar i föreläsningar.
   Jag antar att de lär sossarna att tukta folket och fuska utav bara h-te
   Mycket vore vunnet om SD kunde regera. .

   • Vem kan slösa andras pengar, 100 000 kr/tim ?, på att höra t ex Reinfeldt eller Özz Nujen. Den sponsorn torde gå back om statsmedia vågar tala om vem det är.

   • Skattekontot sköts av Skatteverket, alltså staten och jag tror inte Reinfeldt, Persson eller Palm placerar pengar i något skatteparadis. Vinstutdelningar från företag är väldigt förmånliga jämfört med att ta ut lön.

   • Men å andra sidan – Palm sparkade ut en muslim ur sossarnas partistyrelse för några år sedan och 2016 hyllade hon på plats i Afrika det statsbärande, kommunistiska MPLA-partiets kongress i Angola, ett av världens mest anti-muslimska länder, där man rivit ned många moskéer.

Kommentera