Stäng

Omfattande metallstölder på Hörby kyrkogård

BROTTSLIGHET. En kyrkogård i skånska Hörby har utsatts för omfattande vandalisering. Totalt har runt 80 gravar drabbats då totalt 127 gravkors och andra symboler stulits, rapporterar Skånska Dagbladet, tyvärr bakom betalvägg.

Omfattningen står klart i samband med en inventering av den senaste tidens vandalisering.

– Det är inte särskilt ofta det försvinner metallföremål i den omfattningen från en kyrkogård. Korsen och symbolerna är säkert stulna för metallvärdets skull, säger Johan Permerup, kommunpolis i Hörby, till tidningen.

Händelsen har anmälts till polis, men än så länge saknas det misstänkta.

-Pettersson antar att polisen misstänker några, men det är inget de törs nämna, men troligen vet de vilka som ägnar sig åt metallhandel i trakten…

TIDIGARE 2020-01-21. Hemma hos zigenarna byggs det palats för bidragspengar och brottslighet, men här…

BROTTSLIGHET. Stärkelse används i livmedel, ofta som förtjockningsmedel. Den främsta användningen är dock teknisk, för tillverkning av lim och etanol, som fyllnadsmedel i läkemedel, som tillsats i tryckfärger och som bindemedel vid tillverkning av papper och textiler. I moderna engångsförpackningar används ofta stärkelse för att öka naturens förmåga att bryta ned dem.

Utanför Stigtomta i Södermanland ligger en nedlagt stärkelsefabrik, Eco Starch, som gick i konkurs i slutet av 90-talet. Fabriksbyggnaden och markområdet köptes 2005 upp av Per-Magnus Johansson, som också är vd för bolaget Forsbecks, en spannmålsgrossist som drivs från Skänninge i Östergötland. Tanken var att starta fabriken igen men av olika anledningar har det inte gått.

Sedan 4-5 år tillbaka har det uppstått andra problem. Fabriksområdet har ockuperats av bulgariska zigenare. Polisen har kontaktats men de har inte befogenheter att köra bort folk som bosatt sig utan lov på någon annans mark!!! Även kronofogde och socialtjänst har varit inkopplade, i varje fall på sommaren var det barn där.

När jag läser brottsbalken så hittar jag minst tio lagar som borde räcka för vräkning, men lagen gäller tydligen inte alla. Ägaren måste vara en fridsam man, hans eller företagets egendom blir förstörd, flata myndigheter vill inte agera och ändå uppstår det inga medborgargarden. Hur länge dröjer det när myndigheterna inte kan skydda befolkningen?

Nåväl, idag åkte Pettersson förbi som jag gör då och då och det är ingen vacker syn. Ännu en gång visas samhällets flathet upp. Fabriksområdet är om inte totalförstört så bra nära. Det ryker i en tunna, det ligger bilvrak, , inne i en byggnad står en bil med Bulgariska skyltar, det hänger tvätt på tork, osv. helt klart bor det folk på området och smälta metallklumpar tyder på att någon ägnar sig åt metallhandel.

Det kostar en mindre förmögenhet att rusta och sanera området efter zigenarna. I stället hade det kunnat användas som lager eller garage men men…

När PK talar och skriver om fattiga EU-migranter är det ofta kriminella zigenare det handlar om. Människorna som ställt till det som ovan är kriminella. Vill någon tigga och håller rent runt omkring och låter bli att förstöra så går det bra på de flesta ställen.

Det stämmer säkert att många lever ett eländigt liv, men en del har dubbla bostäder, ett ruckel att visa för media och myndigheter, och en skaplig bostad där de bor, andra zigenare lever lyxliv.

Daily Mail har visat hur zigenarna bygger palats hemma för bidragspengar och brottslighet. Även rumänska tidningar skriver om detta.  Dock inga svenska vad jag vet, trots att de lovar att de inte döljer något för oss.  

Nedan kan ni se en litet annorlunda bild av hur många romer lever, det är de som organiserar det som inte finns enligt PK, människohandel, organiserade tiggerier och stöldturnéer, storskaliga bedrägerier osv. Kanske lite fördelningspolitik skulle hjälpa – ziggisar emellan.

Varför ser man inga tiggare på dessa gator?

Zooma in och se er omkring HÄRTitta hur rent och snyggt det är och fråga er vem som betalar. Frågar du zigenarna på plats så skrattar de och säger metallhandel.

Ni som lägger pengar i tiggarnas muggar bidrar till detta, men det får ni aldrig läsa om i hatmedia.

Läs gärna om När greve Antonius kom till Sverige, och fråga er varför det inte blivit folk av dessa på 500 år trots namnbyten, tattare, zigenare, romer, EU-migranter, tiggare, vilka är det egentligen som förstör deras varumärke…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Omfattande metallstölder på Hörby kyrkogård

 1. Zigenarna har för tillfället rena julafton.
  Förutom i Hörby har några andra familjer av samma slag,stulit över 100 gravplattor av koppar/brons i Falun.
  Kopparen har senaste tiden legat på rekordnivåer prismässigt…
  Alltså ingen tillfällighet att de just nu är så aktiva.

 2. När andra ”EU-migranter” olovligt slog sig ner i Kalmar, ändrade staden p-bestämmelserna, och drog dit toaletter åt dem.
  De tackade med att slänga containervis med skrot, sopor och diverse skrotbilar och dito husvagnar, de flesta stulna.
  Statsmissionen hävdade att ”de var duktiga på att laga sånt som andra kastat”….
  Det förekom också skadegörelse av hästar i närheten.
  Till slut åkte de väck, och skattebetalarna fick betala saneringen.
  (Tips: googla läger och Salve)

 3. Allting skall förstöras och vandaliseras.
  Landet är fullständigt under en lågintensiv krig.
  Är det inte våldtäkter och rån, misshandel mm är det vandalisering som pågår på kyrkogårdar. Dags för en passersedel för att komma in.
  Antar att detta är bara början.
  När skall soldaterna ta över och attackera.

  1. Soldaterna attackerar bara på order, och då blir det order ifrån Socialdemokraterna att anfalla etniska svenskar….för landet ska sönderfallas och svenskarna ska offras….precis enl. partiprogrammet.

   Bara en superidiot röstar på partier som vill svenskarna så så illa.

   Övrigt: Maja 2, du är saklig och verklighetsförankrad…fortsätt det fina arbetet för Sverige och svenskarna 👍 och emot hyckleriet och falskheten som bl.a. Socialdemokraterna förespråkar. 🤮

   Ps. Ha en härlig helg, och se upp för kulturberikare som våldtar, rånar och misshandlar/torterar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: