Heder åt Gustav Fridolin, Miljöpartiet, han avgår utan att ta ut fallskärm…


INRIKES. Gustaf Fridolin, mp, är en av sex ministrar som försvann när den nya S+MP–regeringen tillträdde och han återgår till riksdagen. Men han sitter inte hela mandatperioden utan lämnar riksdagen helt i vår när ett nytt språkrör ska utses, enligt Expressen

Ni kanske inte tror det, men den här lille gossen var faktiskt Sveriges utbildningsminister.

Efter sina dryga fyra år som utbildningsminister och chef för utbildningsdepartementet kan Gustav Fridolin, 35, utlösa statsrådsfallskärmen. Ersättningen motsvarar statsrådslönen och är på 136.000 kronor i månaden under maximalt tolv månader och avräkning sker om det finns inkomster från annat håll.

I riksdagen, där Fridolin suttit i olika omgångar sedan 2002, ligger arvodet på 66.900 kronor i månaden.

Nu säger Fridolin: – Jag kommer inte ta emot det här avgångsvederlaget. Det är inga konstigheter. Jag gjorde det inte sist jag lämnade politiken, och jag kommer inte göra det nu. Generellt har jag samma åsikt idag som den jag hade som tonåring: vi heltidspolitiker tjänar inte för lite, utan snarare för mycket. Istället borde villkoren vara bättre för alla fritidspolitiker och eldsjälar…

-Fridolin är absolut inte Pettersson favorit-politiker, men detta beslut ska han ha all heder för. Avgångsvederlagen borde för politiker vara som för andra som får sparken, eller som i Norge. En månadslön till alla, plus ytterligare två månadslöner som den som anser sig behöva får söka. Sedan stopp…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Heder åt Gustav Fridolin, Miljöpartiet, han avgår utan att ta ut fallskärm…

 • Roland Karlsson

  Ärliga politiker växer inte på träd så detta var positivt. Nyköpings Kommun o Sörmlands region där roffas det rejält i dagarna. Vad tänker fattigpensionärer?

  Gilla

 • fattiglappen

  Som utbildnings minster kunde han stoppa undan en bra slant mycket mer än en fattigp kan tänka sig. C:A 140000 kr i månaden pus en massa förmåner. En fattigp har inte ens denna summa summa på ett år utan förmåner.

  Gilla

 • Br

  Mycket starkt gjort!helt klart

  Gilla

 • Sea Gull

  Respekt👍!

  Gilla

 • Tore

  Ja då gjorde något bra efter 4 år i regeringen i alla fall, resten va inte så bra.

  Gilla

 • Tony

  Ja han har ju gjort tillräcklig skada som medlem i den huvudlösa regering som härjat i fyra år. s¨jag anser det rätt att han inte tar emot mer skattemedel

  Gilla

 • valentin

  Han är ett skolexempel på en som borde betala tillbaka en del av lönen för en raserad utbildningspolitik!

  Gilla

 • Tobbe

  Mja… Fridde är ingen idiot och inser att hans karriärval som miljöpartist står vid vägs ände så i mina ögon är detta ett spel för galleriet så att han kan få (och förmodligen redan fixat) en ny karriär.

  Oavsett om det blir ett extraval eller om det blir 2022 så faller bilan för Musse Pigg-partiet liksom för (L)ämnarna vad gäller riksdagen och kolla gärna Fridos minspel i samband med att JÖKen är klar och han tvingas stå framför kamerorna.

  Norrmännen har vett och sans de btw 😉

  Gilla

  • Pettersson

   Miljöpartiet har en regel som säger att ett språkrör får sitta max nio år och det har gått för Fridolin.

   Gilla

   • pllay

    Så Fridde avgår inte utan han faller för åldersstrecket.
    Vi kan nog kallt räkna med att han har sin försörjning tryggad då han stiger ner och då fallskärmen skall reduceras med ett belopp motsvarande hans inkomst så är tillkännagivandet egentligen ingenting annat än skryt över hur välbetald han kommer bli.
    Hjälteglorian och den rakryggade handlingen är nog båda kraftigt överreklamerade.

    Gilla

 • ossie

  Helt unikt !!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Han har väl en skuld till svenska skattebetalare.

  Gilla

  • Langmore

   I riksdagen sitter folk som är valda av medborgarna. Man har inte en skuld bara för att man inte tänker som du. Även om jag förstår att många ogillat miljöpartiets politik, de är dock valda.

   Gilla

 • Tritonen

  Bra gjort av Frigolit och borde leda till efterföljd!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: