Vad vet de om Sverige?

Bi Puranen, forskare och författare, ställer frågan på Kvartal.

Via enkäter och intervjuer har hon undersökt kunskapen om Sverige och det svenska samhället hos de migranter som valt att komma just hit av världens 195 självständiga stater.

Det är egentligen en sorglig läsning som ändå förklarar en del om sakernas tillstånd och utvecklingen i Sverige. Läs artikeln (som också finns på engelska om ni vill sprida den utanför landets gränser), men här en aptitretare:

“Vi intervjuade åtskilliga migranter som ännu inte fyllt 50 och som föreföll helt inställda på fortsatt arbetslöshet och samhällsstöd. Många av kvinnorna i denna åldersgrupp hade för övrigt aldrig förvärvsarbetat i hemlandet”

Kvartal

7 thoughts on “Vad vet de om Sverige?

 1. Som alltid finns det folk av alla de avarter men de som arbetar skall naturligtvis testas och klara vissa grundläggande prov innan de anställs. Tyvärr är det allt för många som släpps in, kanske för att de är subventionerade av staten, och kommunen är som alltid utan medel.
  Det är absolut inte till gagn för de gamla, vem tar notis om dem som inte klagar? Ingen!
  Statsmännen talar vitt och brett om hur bra det är, min egen erfarenhet är. Svensk äldrevård är många gånger inte ens värd namnet vård, snarare billigaste möjliga förvaring.

 2. Har man inte Luther som sitter på axeln är det kanske naturligt med en av andra betald livslång all-inclusive. Dessutom har man mage att klaga på “servicen”.

  Till att börja med så är det årtusendets misstag att släppa in så kulturellt skilda individer. Nästa misstag är att tro att de kommer att bli som alla andra. Det var möjligen så innan de halvautonoma enklaverna men med den gigantiska mängden ofränder sket ingen naturlig integration. Eftersom vi inte kan bli av med dem utan ändring av grundlagen krävs resoluta metoder som även nysvenskarna förstår. Framförallt så gäller det att hitta gränsbommen.

 3. Jag kan berätta något som inte historieböckerna kommer att berätta.
  Vårt underbara Sverige är uppbyggt av polacker och balter, uppeldat av araber och afrikaner.
  Som ni vet premierar vår regering araber och afrikaner. Måste det då inte var fel i huvudet på dem som röstat på vår regering?

  • Så svenskarnas insatser gäller inte längre.
   När Sverige gick från uland till industriland trots hög utvandring, så fanns där inga polacker och balter på svensk arbetsmarknad.

 4. ******** vet inte och är inte intresserad av att bygga ett trivsamt, svenskt samhälle. Arbetet “sköts” på motsatt sätt som svenskarna lärt sig. Vilken mardröm det är!

Kommentera