Detta med pension

Att pensionssystemet ser försämringar för de som kommer att gå i pension i framtiden är ingen nyhet. Regeringen har utlovat pensionärerna 600 kronor mer i månaden fr.o.m. nästa år, men…

…kommer dessa 600 kronor att göra skillnad och gynnar systemet de som arbetat och betalat skatt under hela sitt vuxna liv?

Först detta med de utlovade 600 kronor som regeringen utlovat Sveriges pensionärer. Fann detta i sociala medier och den som tror att informationen är tagen ur luften kan sedan gå in och läsa det dokument som regeringen skapat och som heter Inkomstpensionstillägg Ds 2020:7

Sedan har den alltid alerte Rebecca Weidmo Uvell granskat detta som heter Äldre försörjningsstöd (ÄFS) och kommit fram till häpnadsväckande svar. Du ska givetvis läsa hennes inlägg i sin helhet och detta gäller inte minst dig som redan är pensionär eller som räknar med att bli det under de kommande åren. Ett litet smakprov:

”En uppsättning regler för svenskar, en helt annat mycket mer generös för utlandsfödda. 

Det sker överallt. Från patientavgifter och tandvård till subventionerade anställningar bara för utlandsfödda eller som här, full garantipension oavsett om du kom hit för fem minuter sedan bara du är flyktingar”

17 thoughts on “Detta med pension

 1. 600/mån !! Ingen nämner de ca 500 000
  pensionärer som har 7000-9000 får 0 (noll)
  i höjning. Är det det som menas att ställa
  grupp mot grupp? Arma land.

  • Inte en enda ” journalist” har nämnt ovannämnda, de bara jamsar med våra
   politiker. Skäms Sverige.

   • Nej det är märkligt att man sätter gränsen från 11000
    för dom som ska få dessa 600 kr mer i månaden, men
    alltså inget för dom som har mellan 7-tio tusen, man
    håller tydlige på och bygger upp en underklass, att
    förvänta sig någon reaktion mot dessa orättvisor
    från den hjärndöda median ska man inre inbilla sig…

    Och att skänka stora bistånd för lånade pengar som
    ska betalas av kommande generationer säger mycket
    om förståndsnivån hos dårarna!

 2. Tja, de ärvde ju världens rikaste land, världens tryggaste land, världens mest jämställda land och lämnar som sitt livsverk efter sig ett islamistiskt stenåldershelvete. Dessutom har de ju inte sparat ett öre till sina pensioner utan tvärtom konsumerat bort världens allra högsta straffskatter mot arbetarna och har skuldsatt offentlig sektor och hushåll mer än någon annan generation någonsin i världshistorien.

  Man kan jämföra med samma generation som har industrialiserat Östasien och befriat Central- och Östeuropa från sosseriet. De byggde sina samhällen. Vad har byggts i Sverige sedan förrädargenerationen avskaffade all svensk textil- och varvsinudstri på 1970-talet, till exempel? Och 500 000 avskaffade industrijobb på 1990-talet. Vad bra har dagens pensionärsgeneration gjort för Sverige? Kan någon ge något exempel? Tvärtom är de alla fyllda av hat och skyller ifrån sig den historiskt unika skada som de på eget initiativ har orsakat sitt folk.

  När man bara har förstört istället för att bygga upp sitt land så är det självklart att man inte ska ha nånting att äta. De ska börja med att betala tillbaka tvåtusen miljarder som de har parasitiskt lånat på andras bekostnad och konsumerat bort. Förrädargenerationen dör bort allt för sakta. Ligger kvar som en boja om halsen på den etniska minoritet unga svenskar de lämnat efter sig. Dagens svenska pensionärer är den mest hänsynslösa psykopatiska generation som någonsin har funnits under mänsklighetens flerhundratusenåriga existens, De får ett helt unik plats i historieböckerna. Aldrig någonsin någonstans har en generation totalförstört ett samhälle så totalt och permanent som dagens svenska pensionärer har.

 3. Sverigedemokraterna utlovade inför valet 2018 att om dom kom till makten så skulle de satsa på pensionärerna rejält.
  Svensken fortsätter att rösta på 7klövern.

 4. Åter enbart bluff och båg…..
  Senaste veckan har svenska nödmyntet fortsatt sjunka mot Euron med c:a 30 öre… Räkna vad det blir på ett år om inflationen fortsätter i samma takt.

 5. Vad Maggan stod och lovade i tillskott försvinner som en snöboll i helvetet då skatten på den gamla bil höjs till det dubbla detta plus allt annat som höjs p.g.a. inflationen och har du en slant på banken så mister denna lika mycket i värde.
  Kommer du in på hemmet barskrapad får du samma dåliga service som den som kan betala för sig.
  Garantipension för någon som aldrig betalt in en enda skattekrona och dessutom är anslutande släkting anser jag är helt rent ut sagt bedrägligt förfarande mot oss som jobbat och slitit ett helt liv.

  • gambubben:
   Du har liksom jag upptäckt verkligheten…. Sparkonto kan vi helt glömma.De som inte haft förmågan att sparar i fast egendom har inget kvar..
   Att dessa knapptryckare som styr kan lura befolkningen genom deras STATS-press årligen,är för mig en gåta !

 6. Varför inte sänka skatten på pensioner istället ? Finns inte ett enda land i hela världen som har sådana tjuvskatter på pensioner som Sverige !

Kommentera