Stäng

S-minister pressades om skattepengar till Ibn Rushd

ISLAM. Ibn Rushd är ett studieförbund bildat 2001 som arbetar inom den muslimska befolkningsgruppen. Fokus ligger arabiska språket, islam och muslimers rättigheter. Sedan 2008 har förbundet rätt till statsbidrag, alltså skattepengar via Folkbildningsrådet. Ibn Rushd bilades år 2001 på initiativ av Islamiska förbundet i Sverige och har kopplingar till terrorklassade Muslimska brödraskapet. 

Utbildningsminister Anna Ekström (S) vill inte svara på frågor angående Säpo-uppgifterna om att ”ett relativt stort antal organisationer med kopplingar till våldsbejakande extremistmiljöer mottar offentliga medel genom statliga eller kommunala bidrag”. Foto: Kristian Pohl Regeringskansliet

Ett statsråd kan inte påverka vilka bidrag som Folkbildningsrådet betalar ut, och till vem. Men inga statliga medel ska gå till extremism. Det svarade utbildningsminister Anna Ekström (S) när två riksdagsledamöter på fredagen pressade henne om bidragen till studieförbundet Ibn Rushd.

-Pettersson läser ”inga statliga pengar medel till extremism” ändå får Ibn Rushd 27 miljoner kronor bara i år och totalt ar de fått över 250 miljoner genom åren.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

15 reaktioner på “S-minister pressades om skattepengar till Ibn Rushd

 1. Ska vi ens acceptera en sekt som
  deklarerar (genom islam och koranen)
  att vi, ”infidels” (otrogna mot islam) är
  deras fiender?

  Koranen 9:124
  ”Make ear on the infidels living in your
  neighborhood!”

  Koranen 8:60
  ”Muslims must muster all weapons to
  terrorize infidels!”

 2. Att inte upplysta, verklighetsförankrade länder åtalar Sverige för sympati, ekonomiskt bidrag för terrordåd och undanhållande av terrorister.

  Det är först när vi agerar med FÖRSTÅND och ANSVAR vi kan få ordning med terrorn som eskalerar i världen.

 3. Här finns säkert många duktiga hantverkare, kokerskor med flera handy man och kvinnor.
  Sök bidrag till att starta en studiecirkel .Ni får bidrag och skapar ett arbetstillfälle.

 4. Regeringspolitiker har lärt sig runda frågor genom att svara på hur det egentligen ska vara. De svarar inte på frågan i sak. Dvs. inga svar på varför just den eller den organisationen får statligt stöd trots att de har direkta kopplingar till extremism. Vi behöver nog nya regeringspartier, som respekterar väljarna mer än våldsbejakande organisationer.

 5. Beträffande demokratin i Grekland för fåtal tusen år tillbaka i tiden. Det var egentligen inget riktigt folkvälde. Demokratin omfattade endast män och icke slavar. Därför var flertalet utestängda från det demokratiska samfundet.

  1. Det var en otänkt självklarhet på den tiden. Grejen var att på 800-talet före Kristus återbildades en grekisk civilisation som i motsats till tidigare inte härskades av en totalitär kung. Politik och religion skiljdes åt. Folk fick yttra sina egna tankar. Man debatterade. Sånt existerade aldrig tidigare och ingen annanstans.

   Sen kan du säga att vi är ”mer demokratiska” i Europa på 1900-talet, men det finns ju minst sagt ett och annat undantag från det! Frihet är mer av en tendens som man individuellt måste kämpa för.

   Jag kan rekommendera Thycydides som var en samtida atensk general (sedemera avskedad) som skrev historien om Peloponnesiska kriget som bröt ut för 2450 år sedan. Han återger många politiska debatter. På den tiden var det uppenbarligen tillåtet att ha olika uppfattning om saker och ting, även i Sparta som inte ens hade en demokrati.

 6. Några förkortade rader från Alice Teodorescu Måwe:s ledare i GP med rubriken: ”Blott Sverige svensk naivitet har”. Citat: ”Varför anses det som en godtagbar ursäkt att hänvisa till sin naivitet när man som makthavare egentligen mest varit feg och senfärdig?…Frågan är varför det sitter en massa, enligt egen utsago, lättlurade och omogna människor på samhällets högsta positioner, från vilka de förväntas fatta välavvägda och långsiktigt kloka beslut, och ursäktar sin senfärdighet med att ”vi” har varit naiva? Vilka ”vi”? Och varför har ”naiviteten” inte fått några konsekvenser för deras fortsatta möjlighet att sitta kvar?…Problemet med den påstådda naiviteten är att den kommit att framställas som något fint. Den som har varit naiv är en god människa…Det finns alltför många exempel på personer, också politiker…som varnat för den utveckling som vi nu inte kan värja oss mot. Varför lyssnade så få? Terrorforskaren Magnus Ranstorp är ett annat exempel på en person som tidigt varnade…I våra nordiska grannländer har han anlitats flitigt, i Sverige beskylldes han för att fiska i grumliga vatten…Visst är det hisnande att fundera över vilket land Sverige hade kunnat vara om realism i stället för naivitet hade fått dominera?”
  Hela ledaren här:
  https://www.gp.se/ledare/blott-sverige-svensk-naivitet-har-1.13723529

 7. Jag rekommenderar Johan Westerlunds blogg Ledarsidorna (och hans böcker) för den som vill följa eller fördjupa sig i sossarnas islamisering

  Det var en grek som skapade det arabiska skriftspråket bara årtionden innan Muhammed (som aldrig lärde sig det) levde. Koranen dominerar arabisk kultur just för att det inte fanns någon arabisk litteratur före den, och för att arabisk litteratur efter islamiseringen varit så hårt censurerad. Varje år publiceras fler boktitlar på spanska än alla boktitlar som någonsin har publicerats på arabiska (jag tror det var Pettersson här som länkade till den uppgiften en gång!). Så när Ibn Rushd ”undervisar på arabiska” så undervisar de islam.

 8. Kan bara upprepa, varför har vi departement som skall styras av en minister men som inte har någon makt? Är det så att vi får fler och fler myndigheter för att den s. k. Regeringen kan kunna skylla misslyckanden på myndigheterna?
  Demokrati betyder inte att alla få göra som de vill för då har vi anarki, vilket som demokrati är grekiskt men för den skull ska vi väl inte bli ett nytt Grekland i avseende av ekonomi och styrning av nationen.

 9. Sossarna ser fram emot när.muslimerna blivit så många och stora att de kan fatta Egna beslut om hur och när utbetalningar ska ske till dom själva….

  Sossarna är en humanitär stormakt , med andras pengar..

 10. Jo! Ett statsråd ska absolut ha koll på vilka som får bidrag som Folkbildningsrådet betalar. Och känner man till att medel betalas ut till terrororganisationer eller ens underlåter att ta reda på detta så är man medskyldig och ansvar ska utkrävas.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: