Vem skyddar oss?


Carolin Dahlman, en av de utanför den socialistiska myllan av journalister, ställer frågan varför bara SVT:s medarbetare får del av regeringens nya budget.

100 miljoner svenska skattekronor tilldelades SVT som bl.a. ska användas till olika skyddsåtgärder mot verbala och fysiska hot.

Dahlmans rubrik i Kristianstadsbladet lyder ”Vem ska skydda Lamotte”. Orden syftar till det hat och de mordhot riktade mot Joakim Lamotte som inte bara drabbar honom, utan också hans fru och barn.

Lamotte har tidigare jobbat på SVT och hade givetvis fått del av det skydd som nu tilldelas public service medarbetare. Nu gör han emellertid inte det och är därmed lovligt byte för de vänsteranhängare och invandrare som som uttrycker sig på ett sådant vis att Näthatsgranskaren borde ha fullt upp med att polisanmäla och hänga ut.

Lamotte, i skepnaden av frilansjournalist, är dock inte ensam om att råka ut för hatet och hoten från vänsterkanten. I Dahlmans ledartext nämner hon de hat som drabbar henne och några andra kollegor som nämns är Ivar Arpi och Alice Teodorescu, också de på högerkanten

Hon nämner också hur den socialistiska blaskan Aftonbladet, genom Jonna Sima, publicerar en ren lögn i sociala medier.

Varför Jonna Sima ljuger får hon väl själv svara på…eller är det kanske så att hon bara visar upp sin okunnighet om sakernas tillstånd?

Hot och hat mot journalister ska fördömas varje dag. Däremot är det fritt fram att kritisera och det kan man göra genom att försöka vara vuxen i sitt sätt att tala och skriva. Frågan varför bara SVT tilldelas skattefinansierade medel för att skyddas mot hot står kvar och lär så göra en längre tid.

Kristianstadsbladet


22 responses to “Vem skyddar oss?

 • Tony

  Anonyma troll?? Ja vad säger signaturen Andersson då?
  hundratusentals heter ju Andersson, så då kan du också
  räkna in dig bland trollen!

  Gilla

 • ossie

  Jonna Sima usch en kvinnlig Anders Lindberg. Troligen hjärntvättad av honom.

  Gilla

 • Fjölet

  Otroligt här lånar staten (S) till att skydda statens utvalda journalister, vad är nästa steg ???
  pansarbilar som Taxi för all statsanställd personal?

  Gilla

 • Tony

  Aradalan Shekarabi tar illa upp av att Oscar Sjöstedt
  undrar om Sverige ska ta emot alla lågbegåvade från
  hela världen?
  Man undrar ju, kände han sig påhoppad??

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Dom hundra Miljonerna ska väl ses som tack för att SVT/SR
  agerar propagandakanal till den socialistiska regeringen,
  och så är det ju bekvämt att låta skattebetalarna bekosta
  denna propaganda.

  Gilla

 • runar

  stormufti Steffe ryter visst ifrån om de stackars SvT kvinnorna nu oxå 🙄
  bara hoppas att den sovande mässan vaknar till o adderar ihop all skit lögnhalsarna spyr ur sig.Så de kanske kanske kan rösta rätt för Sverige i september 2022.

  Gilla

  • Andersson

   Att kalla statsministern för ”stormufti Steffe” är både korkat och kontraproduktivt. Jag förmodar att det är statsministern du avser, Det är inte den nivån vi ska ha på debatten. Det räcker med alla anonyma troll som härjar i kommentarsfälten. Som hjälper makthavarna att tysta folket. Det finns en tanke bakom allt.

   ”alla vet att det bara är SD som genererar dessa reaktioner” skriver Jonna Simma.

   Och Jimmie Åkesson bara jamsar med. Han säger i varje fall inte emot. Jag tror dessvärre att SD kommer att förbli ett uddlöst parti utan inflytande. SD varken representerar eller respekterar sina väljare. Ett parti som kallar sig demokratiskt ska akta sig för toppstyrning.

   AFS tror jag inte kommer att lyckas.

   Gilla

   • Gunnar Karlsson

    Andersson, du verkar vara en pessimistisk typ. Gillar hela din analys förutom sista meningen !!!!

    //Gunnar

    Gilla

  • Nulle.

   Steffe börjar bli orolig för sin framtid.

   Gilla

 • Stenbock

  Ja det är en bra fråga….. Vi lär nog få klara oss bäst vi kan själva !
  F.ö. ett talande bevis (än en gång) i söndags skrev jag några rader om hur 100.000-de firade början på årets Oktoberfest.Utan masker och tät sammanpackade.
  I dag beslutade samma styrande,att stora delar av Bayern nu tvingas bära sina masker,ch samtidigt förbjöds utskänkning av alkoholiska drycker !!!!
  Så snabbt kan de förändras,,,,

  Gillad av 1 person

 • Pålsjö

  Hur mycket får då Sveriges Radio i anslag inom det s.k. ”opartiska” Public Service? Idag i P1, i ”opartiska” Studio Ett, angående det tal om svensk migrationspolitik som Oscar Sjöstedt (SD) höll i Riksdagen, att funktionsnedsättning numera utgör grund för asyl. Sista minuten av debatten i Studio Ett mellan Anders Lindberg/Aftonbladet och Dick Erixon/ SD-tidningen Samtiden. En debatt om ”SD:s retorik” som Studio Ett kallar det. Studion till Dick Erixon: ”Dick Erixon, avslutningsvis vem är det man vill vinna, frågar här Anders Lindberg”. Dick Erixon svarar: ”det är synd att Anders Lindberg, han gör en massa övertolkningar, det här handlar om ett migrationsfall. och att Socialdemokraterna säger att alla som har någon lindrig funktionsnedsättning är välkomna till Sverige”. Studion: ”och där får vi sätta punkt”. Anders Lindberg avbryter då med att: ”vänta lite nu, alltså det här är ingen övertolkning, det är vad Oscar Sjöstedt sa…” Dick Erixon: ”ja precis och det var ett migrationsfall”. Studion: ”Väldigt kort nu Anders Lindberg” (och som trots att han tidigare avbrutit ändå får sista ordet med en 16 sekunder lång monolog): ”Jag tycker faktiskt inte att Dick Erixon ska kunna prata bort det här…”samt avslutar med ”…och jag tycker att det är ganska allvarligt”. Studion : ”och där kommer vi att sätta punkt för den hör debatten”. (Debatten börjar vid 1:12:20 in i programmet och pågår i 9 ½ min.): https://sverigesradio.se/avsnitt/1586189

  Gilla

 • MrF

  Stadsmedia måste ha mer pengar för att driva propagandan, en självklarhet i en Demokratur !

  Gillad av 1 person

 • turrim

  Jag vill ha stopp på att mina skattepengar går till skyddsvakter för ”journalister” på SVT/SR. Det måste oppositionen stoppa.

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Jonna Sima är en kvinnlig variant av Anders Lindberg.
  De som kolporerar ut maktens sanning/lögn måste naturligtvis skyddas extra mycket.

  Gillad av 1 person

 • Maja 2

  Mina vänner och fiender.
  Detta är det nya Sverige och ni som kartlägger oss här och tummar ner önskar jag att ni får bemöta det helvetet ni vurmar för. Det kommer en dag när inte begriper någonting, när ni blir rånade , våldförda på ett eller annat sätt av dem ni försvarar så ivrigt.
  Det är lätt att titta bort och inte se, men en vacker dag skall ni stå till svars för det ni blundade för.

  Gillad av 2 personer

  • G Nordström

   Hej Maja2!
   Att du orkar bry dig om några vänsterblivna från fjållträsk trycker ner tummar.
   Se de positiva att de läser och några med lite mer innanför pannbenet kanske får sig en tankeställare.
   Kram

   Gilla

   • Maja 2

    Jag har blivit tillfälligt pausad på twitter. kanske beror det på att några politiker från andra länder började följa mina åsikter. En ganska fin lista på dem som ville höra vad som pågår här.
    Det går inte att nå Google för att få framföra sin mening.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: