Ibland går härkomst bra i signalementet

BROTTSLIGHET OCH SIGNALEMENT. I måndags våldtogs en kvinna i ett skogsområde av en ”ung man” i Hagsätra i Stockholm i morse. Polisen har ett mer utförligt signalement på mannen men vill inte gå ut med det.– Vi har lite mer signalement, men det är inte helt tydligt än, så vi vill inte gå ut med mer i nuläget, säger Anna Westberg enligt SvD.

-Pettersson konstaterar att det tydligen går bra med signalementet när gärningsmannen är svensk. Polisen behandlar människor olika beroende på härkomst. Poliskåren verkar rasistisk, det är obehagligt.

Är polisen konsekvens, så vi kan utgå från att när det inte står ”svenskt utseende” är det folk av annan härkomst?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ibland går härkomst bra i signalementet

 1. Våldtäkt i Måndags i Hagsäta.Våldtäkt i Rågsved av en tolvåring på Tisdagskvällen.Går det en farlig våldtäktsman lös då dessa två förorter ligger väldigt nära varandra och i princip är hopbyggda.Tillfälligheter eller ???

 2. Det sjuka är att polisen behöver allt förtroende och respekt ifrån svenskarna.
  Sen att välja ut just när det är svenskar som gör brott och förklara att det är svenskar, men inte visa/säga nått när nån invandrare gör brott, visar på att snart har polisen inte förtroende från nån del i samhället.
  Snacka om att hugga av grenen de sitter på. 😳

  Ps. Finns toppenpoliser, känner en del, och de känner frustration över denna Ding Dong styrning.

  • Den vanlige polisen på marknivå,kan inte göra mycket åt att det sitter idioter i högre ställning,och tager politiska röd/gröna beslut !
   Allt i Abzurdistan är politiskt styrt,liksom i andra totalitära stater.
   I Merkels 4:e Rike,är det så långt kommet att Poliser med annan politisk mening än styret, beskylles för en det ena,än det andra och i slutändan avskedas….

 3. Polisen är köpt tyvärr!
  Eller fega stackare som gör vad politiker säger..Nickedockor utan pondus..
  Sorligt men sant!
  ponnsan
  AFS

 4. Det är så patetiskt så man tror inte det är sant . Hur orkar en normalt funtat person jobba kvar i den organisationen är för mig en gåta.

 5. Nästan roligt; ”svenskt utseende” med en tydlig beskrivning av just det specifika svenska utseendet. ”Svensk” står ju annars för t.ex. alla tänkbara hårkulörer.
  I det här fallet skulle man kunna tänka sig att det handlar om en så udda figur, att polisen redan visste vem han var och enbart var ute efter att göra ett politiskt (tillrättavisande) inlägg med betydelsen ”det är minsann inte bara invandrare”. Om så är fallet har polisen gjort sig skyldig till en övermaga integritetskränkning, men observera att jag, med den åsikten om polisen, inte försvarar brottslingen.

 6. Om en svensk gör något fel så visas denne upp. SVT gör ett reportage om vad som helst, var som helst i landet, av något som är bra och det finns några invandrare som jobbar där så visas en, säkert som amen i kyrkan, upp med avsikten att ge oss intrycket multikulti miket bra!
  Samtidigt med detta taskspel så matas vi med ”alla är lika mycket värda.”
  Att de styrande bara kan vara så otroligt infantila att de tror vi ska gå på valserna, vi kan både läsa och se verkligheten men inte i de officiella kanalerna för de är hårt styrda av nomenklaturan.

 7. > Är polisen konsekvens, så vi kan utgå från att när det inte står ”svenskt utseende” är det folk av annan härkomst?

  Ja

  • Vilken tur att sist man åkte t-bana var i Bangkok, så nu är man thailändare enligt våra styrande. Tills man åker t-bana i något land igen, licenssvensk enligt passet dock

 8. Samma beteende igår på stasi SVT. Pratade om kriminella som ville hoppa av sin kriminella bana. Idel ljushyades fötter och händer fick man se.
  Tydligen finns det inga mörkhyade som vill sluta eller skall det döljas i vanlig ordning.

  • Sluta titta på Stasi-tv, det är helt frivilligt.
   Välj något utländskt, men inte Euronews, BBC eller CNN.

Kommentera