Björn Ulvaeus var godtrogen och okunnig, nu får han ro…

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Björn Ulvaeus, är född 1945 i Göteborg och uppväxt i Västervik. Han är känd som medlem av Hootenanny Singers och Abba samt för sitt samarbete med Benny Andersson. Han är bosatt i en villa på ön Vågaskär i Djursholm i Danderyds kommun.

Björn Ulvaeus. Foto Frankie Fouganthin, Wikipedia

Björn Ulvaeus och Benny Andersson låg bakom musikalen Kristina från Duvemåla som handlar om Vilhelm Mobergs klassiker Utvandrarna och handlar om hur man kan välkomna nya invånare. Björn Ulvaeus verkar dock ha glömt två saker, ursprungsbefolkningen hade nästan utrots och slaveriet hade upphört så det behövdes enorma mängder arbetskraft. Slavarbetarimporten ersattes med annan billig arbetskraft. Det var så polackerna, italienarna, irländarna, kineserna och svenskar kom till USA.

Invandringen byggde USA, det har Björn Ulvaeus rätt i, men det var på ursprungsbefolkningens bekostnad och när han jämför det med invandringen till Sverige med icke anställningsbara, bidragsberoende människor är han bra enfaldig.

Björn Ulvaeus har velat att vi ska ta emot alla som befinner sig i nöd, de som har varit emot har han kallat rasister och främlingsfientliga.

Det hade varit bra om Björn som världskändis gjort en konsekvensanalys av sina åsikter, han har säkert påverkat en hel del människor att tycka som han gjort.

Nu verkar det dock som han börjat ro, nu är Ulvaeus oroad över den ökande klanbrottsligheten ”som på djupet hotar samhället”. Han skriver i Dagens Nyheter att den förödmjukar alla solidariska medborgare och skattebetalare.

Han föreslår därför att Sverige ska ”kompromissa med integriteten” för att komma till rätta med denna brottslighet.

”När kriminella gäng raserar förtroendet för våra viktigaste institutioner är det dags att tänka om i frågor som rör integriteten”, skriver Björn Ulvaeus i DN och fortsätter: ”Målet måste i första hand vara att göra så att livet för den kriminelle blir mycket tungt att leva.”

Björn Ulvaeus anser att nuvarande sekretesslagstiftning gör det omöjligt för samhället att slå till hårt mot de kriminella gängen. Han vill därför att samhället ska ompröva lagarna och undersöka om sekretesskydden är lika relevanta i dag som när lagarna skrevs.

-Pettersson säger att det hade varit bättre att Björn Ulvaeus ägnat sig åt musik i stället för invandringspolitik, nu får vi se konsekvenserna av vad han och andra ställt till med…

Där björkarna susa · Hootenanny Singers. Bjön Ulvaeus var mycket bättre när han strundade i politiken…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

43 thoughts on “Björn Ulvaeus var godtrogen och okunnig, nu får han ro…

 1. BU är en riktig skitgubbe.
  Rik som ett troll och tror att han har en större rätt än andra att torgföra sin pk syn.
  Pengarna och kändisskapet har stigit han åt huvudet.
  Är det pk rätt att sjunga om tiggaren från Lulusa??

 2. Kan hålla med han om att vi skall ta emot de som befinner sig i nöd, de sägs vara 3% av alla som kommer hit som är riktiga flyktingar, däremot tycker jag varken att de resterande 97 procenten eller permanenta uppehållstillstånd behöver vara självklara…

  • ”Riktiga flyktingar” handlar om 10 ggr Sveriges befolkning. När Afrikas och Mellanösterns befolkningar 4-dubblas kommande 80 åren kommer det finnas 500 miljoner ”riktiga flyktingar” som vill till Europa.

 3. Detta tycks vara ett hett ämne !
  Hade BU hållit sin trut ,re det bra mycket bättre.
  Fortsätt gärna och lala,om på din tid i Västervik.Annat begriper du dig inte på.

 4. De rika som har råd att köpa ett boende i tryggt område, ska hålla käften. Deras jobb hotas inte av att de nya bjuder under i lönekrav.
  Andra tvingas också leva med otryggheten som mångkulturen skapat.
  Klanfolk känner inte empati för andra gruppers lidande. De bryr sig bara om sin egen grupps välmående.
  Vad händer med ett land, när tilltron till andra försvinner och egoismen styr?

  • Kanske att bli rånad, knivhuggen och pissad på, skulle kunna påskynda den processen.
   Vilket ett allt större flertal fått pröva.
   Morgan löser ”utmaningen” med fler fängelser.

 5. Att likställa invandringen till USA förr med invandringen till Sverige idag är ju så löjligt att han själv borde begripa det. Kanske poletten trillat ned sent omsider.

 6. I rättvisans namn har han sagt ett och annat som är vettigt också, t.ex. i en debattartikel i Expressen 2015 med rubriken: ”Ulvaeus: Att kritisera Koranen är inte rasism”, citat: ”Det är orden, själva meningarna, som utgör innehållet i Koranen och deras innebörd jag talar om, det handlar inte om människorna, som utövar religionen. Det kan jag inte nog understryka, inte människorna. Det kan aldrig vara någon form av rasism att kritisera en religion om syftet är gott – att öppna människor för det välsignade tvivlet…Skulle man då inte kunna kritisera de texter, som ligger till grund för IS illdåd utan att bli kallad för islamofob? Ska vi bara undfallande acceptera när imamer och andra ofta självutnämnda talesmän (bara män) till leda försäkrar att terroristernas tolkningar är felaktiga och när undfallande politiker köper det med hull och hår? Ska vi inte titta närmare på vad som faktiskt står i den skrift, som den stora majoriteten muslimer på jorden ser som Allahs ord, rent och oförfalskat?
  https://www.expressen.se/debatt/ulvaeus-att-kritisera-koranen-ar-inte-rasism/

  Björn Ulveus: ”Alldeles för få vågar kritisera islam”: ”– Se på allt elände i Mellanöstern till exempel. Alla dessa länder har islam som gemensam nämnare, och alldeles för få vågar kritisera islam som en ideologi och vad den gör med dessa länder”, säger han i en intervju med Wall Street Journal. (”Look at all the misery in the Middle East for example. All these countries have Islam in common, and far too few dare to criticize Islam as an ideology, and what it’s doing to these countries”) https://www.thelocal.se/20130911/50192

  • Visserligen, men syltryggen blottas då han ställer alla religioner till svars för islams handlingar. V.g. feminism är han 100% religiös och 0% vetenskaplig. Han tog nyligen ställning för BLM och sa att bara idioter är mot BLM. 100% religion och 0% vetenskap igen alltså (tittar man på statistiken är det skrattretande lätt att såga påståenden om ”rasism” mot svarta i amerikanska poliskåren).

  • Mera förnuftigt som man ju kan hålla med om, framfört av Björn Ulveus i artikel fr. 2006: ”I mötet med religiösa fundamentalister måste vi slå vakt om det sekulära samhället. Om någon vill rita en gubbe som föreställer Muhammed eller Jesus eller Krishna, så har han eller hon all rätt att göra det. Hur plumpt och lågt det än må vara. Om vi gör avkall på detta är vi illa ute. Vi får inte vika oss för dödshot. Ingen av oss vill leva i ett samhälle där man kryper för religiös-fascistiska mörkermän. Vi är toleranta. Även mot såna som är intoleransen själv. Fundamentalisterna. Det är en i längden ohållbar ståndpunkt. Jag tycker att vi ska vara stolta över våra jämlikhetssträvanden och våra sekulariserade samhällen. Även om vi inte ännu nått ända fram så går vi i alla fall framåt till skillnad från dem som vill ta ett steg tillbaka in i medeltidens religiösa töcken med patriarkat och kvinnoförtryck och allt vad det innebär”.
   https://www.expressen.se/debatt/bjorn-ulvaeus-religionerna-maste-kunna-utmanas/

   • Den sisådär ”förnuftige” fundamentalisten Björn Ulvaeus sa nyligen att alla som är mot BLM är idioter och är även fundamentalistisk feminist, trots att vetenskapen enkelt kan påvisa biologiska skillnader mellan kvinnor och män.

 7. På sätt och vis så är US of A och Sverige rätt lika, under en period tog de på andra sidan Atlanten emot massor av arbetskraft. Alla som arbetade hårt och skötte sig fick ett bra liv. Vi har gjort samma sak välkomnat duktigt folk som tillfört vårt land både nya seder och idéer.

  US of A hade tidigare köpt in folk till mestadels bomullsplockning alltså slavarna från Afrika som tyvärr behandlades alltför grymt.
  Sverige började senare att ta in folk i tron att alla var lika, våra ledare trodde i sin enfald att folk från helt skilda kulturer och en annan trosuppfattning skulle bli en del av vårt land direkt de steg iland. Hade vi haft ledare med lite mer och bättre erfarenhet av andra kulturer, eller bättre förstånd skulle invandringen varit hårt reglerad främst gagnande de som kom och även oss. Nu sitter vi tyvärr med många svarte Pettrar som inte kunde och fick heller inte tid att förkovra sig eftersom de ständigt byggdes på med nya av samma sort.
  Om våra politiker hade haft mer kunskap av sitt eget folk som på intet vis är öppna och välkomnande ens mot svenskar som flyttar in. Tro mig jag har bott och arbetat på 7 platser i Sverige och hade jag inte haft ett arbete så hade jag ej heller haft några bekanta på dessa ställen. Det är fortfarande inte lätt att komma till en ny ort utan att få epitetet utsocknes eller utböling av de lokala, de som är lättast att bli vän med är de som också kommit som utsocknes.
  Det är mycket lättare att stå i en talarstol och tala om solidaritet och öppenhet och att inför pressen ta en bild med en invandrare än att verkligen tillämpa i praktiken de teoretiska flosklerna.

  • Alla slavar behandlades inte grymt. 80% stannade kvar när slaveriet upphörde. Många kom underfund med att det var billigare betala för jobbet de gjorde.
   Det är inte lätt att både vara godhets narkoman och samtidigt se alla problem som en normalbegåvad med lätthet ser.
   Han får väl ta dubbla årtag nu. Locket har flyttat sig lite.

 8. Nu stormar alla roddare fram dag för dag, det är nästan så man undrar vad alla skall ta vägen. Första uppgiften kunde ju bli att ro färjan Amorella från grundet på Åland.

  • Detta är ingen kappvändning eller rodd från Ulvaeus. Kameraövervakning, avlyssning etc. ligger i linje med hans gamla krav på att ta bort kontanter (i tron att alla rån och svartarbete då upphör, vilket har visat sig naivt).

   • Nu rekommenderas dock att ha kontanter hemma, när Ynkemans elsystem brakar ihop.

 9. För vissa tar det lite längre tid att fatta än oss andra…och däremellan har många lättledda blivit påverkade av ”den goda” dumheten.

  • Björn U har i många år isolerat sig i kapitalreservaten dit inga fattiga utlänningar tillåts komma in. De har man dumpat i knäet på sämre bemedlade svenskar samtidigt som man kastar skit och nazist-titlar på dem när de klagar.
   DN visar ju även på sitt usla omdöme som tar in en musiker för att prata politik. Vad vet han om klaner? Finns väl inte en somalier i hela kommunen där han bor.

 10. Jag kanske har missat något men jag har aldrig upplevt Björn som PK, Benny vet jag däremot har sponsrat FI.

  Finns det någon källa till tidigare PK-utspel?

  • Ulvaeus är inte PK-aktivist och har t.o.m. kritiserat islam öppet, men det har varit som en del av kritiken mot all religion, vilket visar hans feghet alternativt vilsenhet. Han är med i föreningen Humanisterna som visserligen kritiserar all religion men har amerikanska kristna högern som huvudmål. Det komiska är att 100% av medlemmarna i föreningen förnekar att det finns stora biologiska skillnader på människor världen över och därför även förnekar evolutionen. De brukar inte bli så muntra när man påpekar det… 😀

 11. Enligt celebritynetworth.com så är han god för 300 miljoner dollar, så han har ju råd att bosätta sig där invandrarna inte bor. För övrigt, så håller jag med Pettersson, han borde hålla sig till att skriva musik, för det är han bra på. Gäller det politik, så håll bara käft, Björn.

 12. Björn och Benny borde ha hållt sig till musiken.Benny t.e.x.sponsrar har (sponsrat)? FI ! Björn borde kanske tänka ett varv till varför det ser ut som det gör.När man tycker att man ska välkomna alla så får man även ovälkomna gäster.Nej,dom borde ha gjort som Annifrid och Agneta.Dragit sig tillbaka i lugn och ro undan rampljuset efter en sagolik karriär.

 13. ”slaveriet hade upphört så det behövdes enorma mängder arbetskraft. Slavarbetarna ersattes med annan billig arbetskraft”
  Rent nonsens. Alla svarta fanns i södern och de slutade inte arbeta för att slaveriet upphörde. Det var först en bit in på 1900-talet som de spred sig norrut till Karl-Oskars och Kristinas trakter.

   • Försök fatta att det finns fakta och att jag inte tar ställning för Ulveaus bara för att jag påpekar att du är ute och cyklar. Du brukar ha sunt förnuft men här har du inte koll på vare sig historia eller ekonomi.
    1. Svarta migrationen norrut inleddes runt 1910. Kallas The Great Migration. Svarta som bränner och plundrar i Minnesota har emigrerat dit långt efter européer skapade samhället utan någon som helst slaveri.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Migration_(African_American)
    2. Svarta i södern gick inte till socialkontoret 1865, levde resten av sina liv på bidrag och var tvungna att ”ersättas” av annan arbetskraft.

    V.g. den glesa ursprungsbefolkningen (50 miljoner) så dukade det stora antalet under av sjukdomar som européerna förde med sig. Syfilis tog motsatt väg över Atlanten och skördade miljoner med offer i Europa. Ursprungsbefolkningen hade varken skriftspråk eller använde hjul. Arkeologi har påvisat kannibalism så sent som på 1100-talet. Jag skulle säga att européerna ”förstörde” ungefär lika mycket som de gjorde i Afrika under kolonialtiden.

   • Vad har de svartas migration norrut med detta att göra? Jag skriver att det behövdes billig arbetskraft och slaveriet var förbjudet.

    Agenter för amerikanska bolag lovade migranterna i Europa gratis jord och ett liv i överflöd på andra sidan Atlanten. Det var affärer liksom slaveriet.

   • ”Jag skriver att det behövdes billig arbetskraft och slaveriet var förbjudet”
    Nej, du skriver: ”slaveriet hade upphört så det behövdes enorma mängder arbetskraft. Slavarbetarimporten ersattes med annan billig arbetskraft”
    Importen av slavar stoppades redan 1808. Du kommer inte hitta en enda svensk som emigrerade till USA för att ersätta svarta slavar på bomullsfält i södern.

    ”Agenter för amerikanska bolag lovade migranterna i Europa gratis jord”
    Också alternativ historiebeskrivning. Det var amerikanska staten som delade ut mark för att kolonisera landet.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Homestead_Acts

   • Formuleringarna går inte att misstolka. Bilden av att svenskar eftertraktades som billig arbetskraft av amerikanska kapitalister som ersättning för slavar är helfel. I slutet av 1800-talet var det relativt välbeställda svenska bönder som emigrerade och blev jordbrukare, inte lönearbetare. När USA industrialiserats mer framåt 1900 kan vi tala mer om emigrerande arbetare. Beskrivningen du ger i sista länken stämmer med verkligheten.

 14. ”They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.” — Benjamin Franklin

  Han kan ju föregå med gott exempel och ge upp sin egen sekretess om vart han stoppat undan alla sina hundratals miljoners miljoner i förmögenhet han tjänat genom åren då?

  • Ja, tänk vilka fantastiska genus- och integrationsprojekt som kunnat genomföras om Björns påstådda undanstoppade pengar betalats till kulturmarxisterna!

Kommentera