Stäng

Jorden lockar – inför fri invandring tycker Pettersson

MIGRATION. Eftersom riksdagspartierna inte verkar komma överens om en långsiktigt hållbar migrationspolitik så har jag ett förslag, inför fri invandring. De flesta av oss minns när tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt sa att ”jag flyger ofta över den svenska landsbygden. Det finns oändliga fält och skogar. Den som hävdar att landet är fullt måste visa var det är fullt…” 

Reinfeldt sa också att vi skulle öppna våra hjärtan och att Sverige är stort nog för alla att komma.

Nåväl, många som gillar invandringen till vårt land hänvisar ofta till svenskarnas utvandring till USA för 150-100 år sedan. Varför inte? Vi borde kunna erbjuda fri invandring på samma villkor som amerikanarna tog emot sina svenska nybyggare.

Den främsta orsaken till att folk emigrerade från Sverige och Europa var överbefolkning, det var brist på odlingsbar jord men även religiös förföljelse och det faktum att det inte fanns tillräckligt med arbeten i städerna för outbildade bönder gjorde att folk drog till USA i hopp om ett bättre liv.

Sedan var det gott om folk som ville tjäna pengar på utvandrarna, det fanns resebyråer som tjänade stora pengar på enkelbiljetter till USA och de lovade både det ena och det andra.

USA:s regering lockade också med bidrag i form av gratis mark till alla som var beredda att bosätta sig i det glesbefolkade amerikanska inlandet.

År 1862 inför den amerikanske presidenten Abraham Lincoln The Homestead Act, en lag som garanterar 65 hektar gratis land till varje invandrare som vill bli amerikansk medborgare och förmår bygga ett hus och bruka jorden under fem år. Denna möjlighet blir en stark lockelse för många fattiga svenskar och genererar stora mängder tryckt informations- och reklammaterial. Gratismarken erbjuds främst i ännu outvecklade norra och västra USA.

Genom The Homestead Act skapades mer än 372.000 jordbruk i Amerika och vid sekelskiftet 1900 har mer än 600.000 ”land claims” gjorts och mer än 320.000 kvadratkilometer, motsvarande tio procent av USA:s yta, blivit jordbruksmark. Detta innebar att cirka en och en halv miljon människor får tillgång till egen jordbruksmark.

I norra Sverige finns enorma glesbygder, ägda av staten, varför inte låta nybyggare från fjärran land bosätta sig där och låta dem disponera 65 hektar mark gratis och de som likt svenskarna utan en krona i bidrag lyckas bygga ett hus och vara självförsörjande under fem år får behålla marken och välförtjänt bli medborgare i vårt land.

– Pettersson undrar, vad tror ni om detta? Gratis statlig mark i glest befolkade Norrland mot arbete och självförsörjning? Hur länge klarar de sig utan bidrag, bara med eget arbete…

Den svenska utvandringen till främst USA bestod av 1,5 miljoner människor under 100 år. Alltså 10-20000 personer om året som var tvungna att försörja sig själva från dag ett. Jämför gärna det med dagens siffror på invandringen av bidragstagare till Sverige och sluta sedan jämföra de två sakerna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 reaktioner på “Jorden lockar – inför fri invandring tycker Pettersson

 1. Varför var det ingen som frågade om inte F.R. flygit över andra länder. Vill med bestämdhet påstå att oavsett land finns massor av ödliga områden där man kan slå sig ner, och även i deras hemländer.
  De länder som som har oroshärdar har även lugna områden, inga totalkrig i något land……….. visste han det, den där Reinfeldt.

 2. Har inte den okontrollerade importen till Sverige de senaste dryga 40 åren varit en fri invandring och som idag bara fortsätter ?
  Anser personligen att Sverige har haft nu har och fortsätter att ha en fri och totalt okontrollerad massinvandring.

 3. Det är konstigt att vi kan ödsla så mycket på de som kommer hit och
  Inte tänkt sig att jobba här.
  Emedan många som jobbar i växt hus och inom handel med säsongs jobb får skit pensioner.
  Typ har de jobbat i 12 år så kan pensionen bli så låg som 3200 kr brutto i månaden.Jag har pratat med en riksdags politiker och det var bara ett svar.det är inte mitt partis fel och jag kan inget om detta.

 4. Utvandringen i sig innebar inte bara ett lyft för många av dem som utvandrade utan också för befolkningen som stannade kvar i Sverige. Det fördes ett livligt samtal i breven mellan de båda länderna där folket i Sverige fick veta vad som tilldrog sig i det stora landet i väster. Men något som aldrig nämns är att 200 000 av alla dem som drog till Amerika återvände till Sverige igen. Många av dem med kapital och idéer till nyföretagande. Bland dessa kan man hitta bland andra CE Johansson som var den som möjliggjorde masstillverkning genom att tillhandahålla mätmetoder för att tillverka identiska, utbytbara delar som var en förutsättning för bland annat Fords löpandebandskoncept.

 5. Håller med STOLT SVENSK SOM TRÖTTNAT. Inget bra förslag alls.

  Med tanke på den moral som många invandrare har när det gäller att lura samhället på pengar, vilket jag gissar att de svenskar som for till USA inte hade, så skulle det förmodligen leda till att muslimska intressen ”köpte” upp det mesta av den skänkta marken och vips så hade vi snart ett kalifat i de norra landsdelarna.
  Om nu inte samerna är tuffare än sörlänningarna och lyckas jaga bort dessa nya markägare.
  Indianerna klarade inte av det, även om en del försökte. Men vi vet hur det gick för dem.
  Kan samerna lyckas?

 6. Jaha, invällarna orkar inte ens kröka rygg och plocka jordgubbar eller sätta tallplant.

 7. Tänker mer på de ”korkade”, fattiga som inte hade förmågan eller möjligheten att ”fly” fädernes landet utan byggde upp det till ett av världens rikaste. Men tydligen lika korkade.

 8. – men den stora skillnaden är ju att
  de som ”flydde” till USA var intelligenta,
  vita, kristna och arbetsbenägna
  människor.
  De var inte hjärntvättade i en sekt och
  förväntade sig inte att bli ”all inclusive” –
  gäster i det nya landet.
  De räknade inte med att kunna få 48
  ”släktingar” försörjda av det nya landet
  heller.

  Allt har ett pris!
  Att ha LANDSFÖRRÄDARE i regeringen
  är mycket dyrt för oss som betalar
  gratisgästernas nota!

  Sänd hem alla invandrade bidragstagare
  så blir Sverige ett rikt land!

  – och Reinfeldt hade väl långt kommen
  Alzheimers redan när han avgick!
  Har han körkortet kvar?

 9. Glöm inte Ingvar C. och Göran P. sa stopp det är fullt vid ca 30000 – 40000.
  RF sa öppna era hjärtan sen avgick han och kännade betydligt mer i lön

 10. Det skulle bli ett oherrans liv på den befolkning som säger sig vara ursprungsfolk, ja visst är de det men inte i Sverige.
  Men de har blivit givna en massa rättigheter för att hålla sig med djur och det har djurrättsivrarna ingen aaaning om, eller är det för långt och kallt att demonstrera utanför kåtorna.

  1. Helt off topic.
   Vad tar samerna med sig när dom flyttar ?
   Sin kåt fru och barnen 😉

 11. Sedan ska man komma ihåg att dom som utvandrade ifrån Sverige var överlag driftiga och orädda ,ska man då översätta dom parametrarna på dagens bidragstagare som ska vara creme de la creme av sina länder då förstår man lite bättre anledningen till varför deras länder är på den nivå som dom är .

 12. Sorry, Sverige har inte historiskt varit ett invandrarland. Vi var ett av de mest homogena länder i världen, just detta bidrog till vår välfärd.

  Jag skiter i om de gör rätt för sig, negrer och annat skit ska vara på hemmaplan.

  1. ”Ylva”!

   Jag önskar att jag kunde sätta 10 poäng
   på ditt inlägg!

   Det är det närmaste ”mitt i prick”
   man kan komma!

   Tack för dn varm känsla att läsa det!
   //”age”

 13. Samtidigt ska man komma ihåg att det var urbefolkningens jord man gav bort.
  Den folkvandring man tvingade på indianerna ledde till stora dödstal.
  Samma sak när Australien invaderades.
  .
  Hoppas det inte går lika illa med oss.

 14. Fredrik Reinfeldt en minst lika stor dåre som Stefan Lövfen skillnaden är att Fredrik Reinfeldt bedrog svenska folket med berått mod. Stefan Lövfen verkar vara en viljelös marionette bara.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: