Rasismen mot USA:s poliskår…


RASISM. I torsdags såg vi Sveriges damlandslag gå ned på knä för att protestera mot rasism och för Black lives matter rörelsen, vi skrev om det HÄR och HÄR. Det är som så att fattigdom spelar roll men är man också kriminell är det större risk att bli dödad av en polis i USA. 

Sedan 2015 har till exempel Washington Post kartlagt alla som skjutits ihjäl av polis i USA och av deras publicerade statistik framgår att det handlar om cirka tusen fall per år. Av dessa var 51% vita amerikaner, 26% svarta och 18% latinamerikaner.

I en studie från 2019 undersökte man alla skjutningar under 2015 och fann inget som tydde på att vita polismän var mer benägna att skjuta just svarta. Man refererade till tidigare forskning som förklarat den ökade risken för afroamerikaner att bli skjuten med att våldsbrottsligheten är större i den gruppen. Och att afroamerikanska gärningsmän är överrepresenterade i statistiken över våldsbrott är tydligt. Mer än hälften av alla som arresterades för rån eller mord i USA år 2018 var afroamerikaner.

Det är tio gånger vanligare att en svart man dödas av en annan svart man än att de dödas av poliser.

Det finns egentligen inte heller något i amerikansk brottsstatistik som talar för att svarta skulle vara mer utsatta för dödligt våld från vita än vice versa.

Amerikansk polis lever med att de ständigt måste ta med i beräkningen att den person man ska ingripa emot mycket väl kan vara beväpnad. I genomsnitt skjuts en polis ihjäl nästan varje vecka. 2019 var det 44 tjänstgörande poliser som fick sätta livet till i ett skottdrama. Poliser löper rent statistiskt en högre risk att bli ihjälskjutna än gruppen afroamerikaner.

Läs mer på Kvartal.se…

-Pettersson säger att det är ingen lätt fråga, men det håller inte att skylla på fattigdom, jag tycker att damlandslagen borde ha protesterat för alla poliser som blir mördade i tjänsten och alla oskyldiga som mördas, rånas och våldtas i Sverige av kriminella invandrare…De har en chans att göra om och göra rätt. På tisdag spelar de borta mot Island…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Rasismen mot USA:s poliskår…

 • Rädd

  Vad är då orsakerna till allt skjutande i USA?

  Gilla

 • Per von Scheele

  You are so right. On Monday I am going to my USA bank and send you $1000, despite your Tommy’s lack of enthusiasm helping me transfer money from my Swedish bank account to yours. Per

  Sent from my iPhone

  >

  Gilla

 • G Nordström

  Knäböjandet visar bara hur obildade och hjärntvättade de är.
  Tyvärr förstör det ryktet för hela damfotbollen.
  Undra vilken tossa som kommit med förslaget?

  Gilla

 • ossie

  Problemet för negrerna är ju att vita våldsfixerade vänsterextremister tagit över.

  Gilla

 • gamgubben

  Om de flesta grova våldsbrotten utförs av vita US-medborgare och de alltid sätter sig i motvärn mot polis så blir flest vita skjutna. Det samma gäller om vita byts ut mot svarta svårare är det inte.
  Varför låter så många människor bli att använda de hjärnceller vi alla blivit utrustade med. Är huvudet dumt så får hela kroppen lida.

  Gilla

  • G Nordström

   Tyvärr är det inte så Gamgubben.
   Svarta står för 83% av alla brott. Ändå skjuts det fler vita.
   Svarat poliser är de som skjuter flest.

   Gilla

 • centurion

  Kanske är det ändå så att sport fördummar. ”Bröd och skådespel”. Ge ett köttben till pöbeln så glömmer dom allvaret och verkligheten.
  Vakna upp och se hur vi dagligen manipuleras !!! Slå tillbaka propagandan !!!

  Gilla

 • Gerhard

  Märker också att Petterssons raderar och tar bort diverse videobloggar eller om dom blir spärrade i filtret!
  Jag tror att privata videobloggare från vanliga svenskar som säger vad dem tycker kan påverka till ett bättre Sverige. Gammelmedia MSM kanske max 10-15 år till, sanningen måste fram med internet om det ska bli ordning!

  Gilla

 • valentin

  Vissa tåfjuttare har samma innehåll i huvudet som i bollen de sparkar på

  Gilla

 • turrim

  Ett löjets skimmer över det svenska damfotbollslandslaget. Som dessutom vill ha mer betalt. Vem är beredd att ställa upp med de pengarna?

  Gilla

 • putte

  BLM vet nog inte vad dom vill eller representerar , det är en grupp som har fått luft under vingarna i samband med det stundande presidentvalet i USA och tycks bestå av en samling Antifa anhängare och vilseledda ungdomar som inte har kontakt med verkligheten samt en samling huliganer som bara är ute för att fördärva för vanligt folk . En stor anledning till att dom mörkhyade är överrepresenterade i kriminalitet och dödsskjutningar beror på att dom flesta inte har haft någon fast uppfostran , det vill säga att dom har aldrig haft någon pappa som har tagit hand om utan dom har uppfostrats hemma av en ensamstående mor , så deras lärdomskälla har blivit gatan bland andra vilsegångna individer som inte är den bästa skolan

  Gillad av 1 person

 • Nisse

  BLM i Sverige, letar bara orsaker att starta bråk, upplopp och vandalisera, utan de blir gripna och straffas.
  Varför upprörs de inte av nerbrända skolor, brända bilar, vandaliserade förorter, våldtagna flickor/kvinnor, förnedringsrån, åldringsrån o s v?
  Vilka andra än hatiska invandrare, kan bete sig så mot polisen och gå fria?
  Sedan klagar de på att polisen förföljer dom för deras hudfärg/ursprung.

  Gilla

 • Weronica Selby

  Egentligen ar det synd om dom

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: