Hur kunde det gå som det gick för Mona Sahlin…

KORRUPTION. Socialdemokraten Mona Sahlin gav 40 år av sitt liv till politiken. Ingen politiker har hörts, synts och kommit tillbaka på samma sätt som Mona. Hon var tänkt att bli Sveriges första kvinnliga statsminister, men det blev en skandal för mycket med ett osant intygande och oredovisade löner till livvakten på över 200.000 kronor.

Nu är Mona Sahlin tillbaka igen, den 25 september utkommer Mona Sahlins memoarer – Makt-lös– på Albert Bonniers Förlag. Boken utspelar sig från Monas sista vecka som partiledare 2011 fram till idag, med olika nedslag i hennes och socialdemokratins historia. Sahlins väg har varit kantad av stora politiska beslut, såväl uppmuntrande rosor som braskande löpsedlar. Få politiker har påverkat och berört som Mona Sahlin. Bland annat var hon den första att debattera i tv mot Jimmie Åkesson.

Nåväl, Monas skandaler har vi avhandlat massor med gånger.

– Pettersson vill ta upp hur det blev som det blev och hur det kunde gå som det gick. Mona Sahlin är dotter till Hans Andersson, född 1931, som var politiskt sakkunnig hos Ingvar Carlsson och ordförande för Nacka arbetarekommun. Hennes mor Siv, född Rentorp, född 1931, var föreståndare för Folkets hus i Stockholm.

Alltså en rejäl socialdemokratisk bakgrund, dock inte arbetarbakgrund, det började med…

…det var en gång en liten flicka som var med i Barbieklubben, ja den lilla flickan var inte bara med, hon var med och grundade den svenska Barbieklubben. Den lilla flickan hette Mona, Ingeborg Andersson och hon var sju år. Redan som åttaåring var Mona så förslagen att hon tvångsanslöt lillbrorsan till Barbieklubben för att få ihop det nödvändiga medlemsantalet. Något som var en förutsättning för att klubben skulle kunna kvittera ut – ja, ni vet vad – bidrag. Sedan känns mönstret igen från såväl politiska ungdomsförbund som från regeringskansliet.

Naturligtvis var inte detta den åttaåriga flickans idé, hon måste ha fått hjälp av föräldrarna att mygla till sig de skattemedel andra har arbetat ihop och som kallas bidrag…

Mona var inte ensam, det var och är en kultur inom S, i dagens regering finns det en hel hög med myglare, bland annat Ardalan Shekarabi, Anders Ygeman, Lena Hallengren, Ibrahim Baylan, Stefan Löfven, tidigare ministrar Ylva Johansson och Margot Wallaström och många fler. I normala partier hade de åkt ut, hos socialdemokraterna är det en merit.

-Pettersson stoppar där men det finns många, Mona är inte ensam och hon fick som åttaåring lära sig av rörelsens representanter vem som ska betala. Läs om den moraliska rötan i rörelsen i åtta delar.

Två damer, ni får själva gissa vad som är orsak och verkan, den ena ledde till den andra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Hur kunde det gå som det gick för Mona Sahlin…

 1. Nu står Molgan och påstår att SD hotar en fjolla på SVT.
  Borde rikta blicken mot Expo för det är sånt som de håller på med.

 2. HSB alltså han som bestämmer med namnet G. Person sa ungefär så här om Mona ”hon är inte känd som någon stor tänkare.” För att avancera inom S så ska du vara samstämmig med vilka än sitter i toppen och kunna säga ja till vad än de föreslår.
  Det fanns en tid då det fanns tillräckligt många inom S som hade verklig arbetslivserfarenhet och därför var de lättare för dem att förstå folkets vilja.
  Detta ändrades 1969 då teoretikerna tog över, deras ledare intelligent, god talare formade S. Såg till att slå ihop kommuner för större skattebas för den stormvåg av bidrag skulle komma. Väljarna tyckte att det var så bra med bidrag men förstod inte att det kostade enorma summor i administration men även där köpte sig S väljare. Det är inte vanligt att folk biter den hand som föder dem.
  Hade väljarna förstått att de köptes och att de hade kunnat unnat sig detsamma men enligt egen önskan istället för centraldirigerat bistånd.
  Nu ser vi resultatet allt för många väljare tror på det system som S introducerade och vad borgarna inte hade förstånd eller mod att ändra på.
  Tyvärr även borgarna hade fallit in i S lunken, regering riksdag bestämmer vad skall ske, deras väljare får bidrag men betalar dyrt för det.
  Ex.vis Magdalenas senaste besked pensionärerna får mer pengar över, vilken är en lögn de är redan övertrumfade av nya skatter och andra avgifter.

 3. En människa som lura oss på tandvårds försäkring.
  Nu är dessa pengar överstyrda till muslimska partiet som slösar bort pengarna på löjeväckande miljö skit projekt

 4. Just när jag lyckats glömma bort denna obehagliga människa, dyker hon upp igen, som gubben ur lådan.

 5. Glappkäftande korkade politiker som Löfven och Sahlin ska inte ha utrymme i media. Här en till favorit…………

Kommentera