Stäng

Försöker ens SVT vara opartiska?

PUBLIC SERVICE. Den 19 september är det tio år sedan Sverigedemokraterna röstas in i Sveriges Riksdag, under den tiden har hundratals företrädare för andra partier än SD misskött sig hundratals gånger men dessa väcker inte SVT:s uppmärksamhet på samma sätt. Läs gärna HÄR

En intervju med en partiledare borde i första hand handla om politik, vad hans parti vill med Sverige. Men SVT:s Nike Nylander ägnar mer än halva tiden till ur politisk synvinkel oväsentliga frågor såsom ’”varför söker sig ’fascister’ till ert parti”, ”varför jobbade du fast du var snuvig”, vem lunchar du med och annat oviktigt.

Public services budget för 2020 ser ut så här: De tre public service-företagen (SVT, SR och UR) anslås – via rundradiokontot – 8.563 miljarder kronor (varav SVT 5.041 miljarder kronor, SR 3.077 miljarder kronor och UR 445 miljoner kronor).

-Pettersson undrar om SVT:s drygt 5000 miljoner skattekronor om året inte räcker till vettiga intervjuer eller om SVT själva tror på att de är opartiska och allsidiga…

Det var säkert en tillfällighet att Expressen och David Baas några timmar innan SVT ska intervjua Åkesson släpper en nyhet om en idiot som är med i SD, så SVT slipper ställa viktiga frågor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Försöker ens SVT vara opartiska?

 1. Den var bra, ”Fick du journalistexamen i flingpaketet”. Naturligtvis är det så. Jag trodde SVT rekryterade på grundskolans mellanstadiet.

 2. SVT opartiska ? Dagens skämt minns när stollen Anders Lindberg försökte övertyga åhörarna att SVT inte är vänstervridet, Har aldrig sett nån bli så totalt utskrattad. Finns nog kvar på YouTube.

 3. Fredric Morenius fråga ovan ställer Stenbock sig också…
  Har TV men tittar aldrig på deras propaganda. Tvångsavgiften jag nu tvingas betala årligen,får jag endast ”lön för” ,ur deras Text-TV !
  Avstår dock för det mesta eftersom även dessa rader är så vinklade,att det ibland uppstår kväljningar….
  Tacka vet jag då det kinesiska program som jag brukar avklinga dagen med. Förstår inte ett ord,men de har verkligen sköna naturbilder !!

 4. Den lille storljugaren Morgan Johansson fortsätter
  att förneka att det sker ett folkutbyte i Sverige, det som
  alla kan se?? När man inte ens under en Pandemi stoppar
  upp inflödet utan låter tiotusentals vandra in utan någon
  som helst kontroll, då är man inte trovärdig!

 5. Public service måste läggas ner och innehållet rökas ut
  så att nya friska krafter kan ta vid, som inte gynnar någons
  sida, public service ska stå neutrala, vilket också står i deras
  regler, men ingen med förståndet i behåll kan påstå att dom
  är neutrala idag, dom är rena förespråkare för en Socialistisk regering!

 6. Beträffande politikers sjukskrivning (d v s att avstå från att arbeta) så skulle SVT:s ”opartiska journalist” Nike Nylander vid tillfälle kunna fråga statsminister Stefan Löfven (S) om det var rätt av fd statsminister Göran Persson (S) att inte sjukskriva sig efter att ha genomgått en höftledsoperation.

  Göran Persson lyfte under sin långa tid som konvalescent full statsrådslön men var inte på jobbet. När Göran Persson återkom till jobbet som statsminister svarade han på en direkt fråga från en journalist att han hade sovit mest hela tiden samt motionerat när så var möjligt med hänsyn till sin begränsade rörlighet omedelbart efter höftledsoperationen.

  Således en statsminister som växelvis kunde sova och motionera på arbetstid och samtidigt lyfta full lön/arvode.

  Hur många fler löntagare i Sverige har möjligheten att vid sjukdom stanna hemma från jobbet och i stället sova & motionera samtidigt som man kan lyfta full lön?

  Beträffande samarbete & samtal med andra partier så kunde SVT:s ”opartiska journalist” Nike Nylander vid tillfälle fråga partiledarna Annie Lööf (C), Nyamko Sabuni (L), Jonas Sjöstedt (V) samt språkrören Isabella Lövin och Per Bolund båda (MP) hur de kan samarbeta och samtala med en statsminister som Stefan Löfven, ledare för moderpartiet (S) som har ett ungdomsförbund (SSU) som i olika sammanhang helt öppet visar sin ANTISEMITISM (judehat) t ex på sin första maj-demonstration.

 7. Som partiledarintervju var detta något av det sämsta jag sett. Snorande och en nasseSD:are som redan lämnat sina uppdrag blev fokus för en av SVT:s sämre journalister (om nu Nike är det).

  I slutändan tror jag att hela hennes upplägg är kontraproduktivt. Ordinära medborgare som ser denna intervju och bespetsat sig på att få höra politik, blir bara förbannade och tar ett steg närmre SD.

 8. SVT en skam vad gäller opartisk rapportering. Varför har de ex.vis inte skrivit ett ord om huliganens oprovocerade överfall på svensk blond tjej, då hans filmande kompis skrattar hysteriskt och lägger ut det på nätet?

 9. Nike Nylander dina frågor var i sig relevanta. Det du gör fel är att ägna mycket programtid åt perifera frågor och tjatar som en drucken om igen och om igen samma fråga trots att du har fått svar.
  Ställ istället frågor om alla de problem Sverige har som är akut galloperande och vad SD och Jimmie Åkesson tänker tackla dem.
  Du kan börja med Mats Löfings polisrapport tex.

 10. Det är klart de inte gör. Det behöver de inte. Ingen i Sverige (utom SD som fick betala ett högt pris) vågar ifrågasätta SVT/SR.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: