Stäng

Vi ska inte ha människor som saknar asylskäl i EU

INVANDRING. Kristdemokraterna och Vänsterpartiet är inte överens om vad EU borde göra efter branden i flyktinglägret Moria på Lesbos i Grekland. Malin Björk (V) och Sara Skyttedal (KD) debatterade frågan i SVT:s Morgonstudion.

Uppemot 13 000 personer som tidigare bott i det numera eldhärjade flyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos står nu utan hem. Enligt Europaparlamentariker Malin Björk (V) måste Sverige och EU hjälpa de drabbade. – De måste evakueras och fördelas till andra EU-länder, säger Björk. – Det är människor, många barn, som bor där. Detta är inte ett värdigt sätt att leva.

– Men tittar man på lägret så är cirka 70 procent där från Afghanistan, personer som i regel saknar skyddsskäl och därmed rätt till asyl. Det handlar främst om vuxna män. Jag håller däremot med Malin Björk om att vi ska undvika att hamna i den här situationen igen. Det handlar om att inte särbehandla ett flyktingläger, utan att vi inte skapar den här trängseln i södra Europa med människor som faktiskt saknar asylskäl som rör sig till EU, säger Sara Skyttedal (KD)

-Pettersson säger att utan alla ekonomiska flyktingar och ljugande män kunde EU och Sverige ta emot kvinnor och barn på flykt utan problem…

Malin Björk vill ha en asylpolitik som lever upp till internationella regler och inget vore bättre.

Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention?

 • Flykting är man när man flyr från något elände, till ett säkert land.
 • Statusen som flykting upphör när man lämnar detta säkra land. Då blir man resenär, turist, migrant eller något annat. Dock inte flykting.
 • FN:s flyktingkonvention säger också att flyktingar ska anpassa sig och följa värdlandets lagar och regler.
 • FN:s flyktingkonvention stadgar också att flyktingar ska behandlas likvärdigt med andra utlänningar på det mottagande landets territorium.
 • Flyktingar är inte medborgare i mottagarlandet och förväntas återvända när situationen lugnat ner sig i deras hemländer.
 • De kan dock normalt sett ansöka om naturalisation (assimilation) under samma förutsättningar som andra utländska personer i landet och på så sätt bli medborgare i det land där de sökt asyl och fått flyktingstatus.
 • Inom EU infördes 1990 den så kallade Dublinkonventionen, 2003 ersatt av Dublinförordningen. Enligt förordningen kan en asylsökande inte själv välja land, utan ska söka asyl i det första land personen anländer till vid sin ankomst till EU. Detta kallas för principen om första asylland.
 • Det åligger flyktingen eller den asylsökande särskilt att följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen. FN trycker i formuleringen på ordet särskilt genom att använda ”in particular”. I synnerhet. Författarna av FN:s flyktingkonvention var sannolikt smärtsamt medvetna om vikten av att flyktingar lever efter värdlandets lagar efter andra världskrigets flyktingströmmar.
 • Den andra artikeln som borde få mer uppmärksamhet i den svenska debatten är artikel 34.
  • Assimilation och naturalisering. Värdlandet åläggs att allokera nödvändiga resurser för assimilation och naturalisering för att migrantgruppen så snabbt som möjligt kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.

Enligt FN finns alltså inget som heter mångkultur. Det är svensk kultur och assimilation som gäller för de få som inte ska återvända hem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

15 reaktioner på “Vi ska inte ha människor som saknar asylskäl i EU

 1. Underbart av Skyttedal… Björk sänker sig själv djupt i havet med att säga emot innehållet i konventionen utan att ens fatta det… och… ja… varför tillämpas inte den bokstavligen? Enbart genom att följa den hade vi undvikit mycket problem.

 2. Vänstern och pk folket, försöker förändra språket och ordens betydelse, så de passar deras vansinniga agenda.
  Landet har blivit helt upp och ner och vanligt folk tvingas betala ett enormt högt pris, i all evighet.

 3. Eftersom en stor del av de ”brandskadade” från Lesbos,har sina anförvanter och landsmän inhyrda på RÅBY-hemmet vid Lund,finns idag
  anledning informera om deras skärpning av säkerheten.(efter nyliga fritagandet av mördarna)
  Enl. vanligtvis väl underrättade skitblaskan HD,har nu hemmet satt upp skyltar på olika orientaliska språk,som uppmanar de ”inspärrade” samt ber dem vänligen stanna kvar !!
  https://www.hd.se/2020-09-14/sis-hojer-sakerheten-for-att-stoppa-rymningar

 4. Vänstern är som de kriminella, man följer bara de lagar och regler som passar dem. Det är något som visar sig extra tydligt i USA just nu. Att ”upploppa” går bra men inte samlas i kyrkor under ordnade förhållanden. Första tillägget i den amerikanska konstitutionen skiljer inte på yttrandefrihet och religiös frihet.

 5. Det är Malin Björks politik som orsakat kaosen.
  Skall vi fortsätta med samma medicin?
  Vad har afganska unga ljugande män i Grekland att göra, bränna läger?
  Nu vill de sill Sverige och bygga brottsliga nätverk, har vi inte nog av det.
  Det brinner bilar så det räcker.
  Sverige har inte råd med mera bränder.

 6. Malin Björk en otäck kommunist Flata bosatt i Bryssel. Vill inte betala svenska skatter Tar ut stora traktamenten felaktigt. En myglerska och fuskare i ren sosseklass.

 7. De största egoisterna är vänsterpartistiska politiker.

  För en populistik asylpoltik i grumligt vatten för att ragga valboskap trots att de vet att det är ohållbart i längden.

 8. Finns det kvar några ” barn ” i Afghanistan eller Iran ? Kvinnorna och barnen verkar inte ha möjlighet att ”fly”.Dom blir kvar utlämnade och ska klara sig själva.Men kvinnorna i dessa länder är ju inte värda något så dom struntar man i. Kan det rent av vara så att dom här ”orakade barnen ”flyr undan militärtjänsten ?

  1. Inte blir de ensamma, chansen för männen att skaffa fler hustrur blir större och till en lägre kostnad. Helt i ordning enligt deras kultur och religion.

 9. EXAKT. DET GÄLLER BARA ATT FÖLJA GÄLLANDE REGLER OM FLYKTINGAR. MINDRE ÄN 3 % AV DE SOM KOM 2015 ÄR VERKLIGA FLYKTINGAR. RESTEN HAR INTE RÄTT ATT KOMMA HIT

 10. Hörde ett ryckte att det var vänster PK som ev. hade startat elden, för att finna en orsak till att få ut dessa människorna till andra länder, och då bl.a Sverige.
  Kan nån vara så hemsk !?

  Vi kan hjälpa med mat, kläder, medicin och tält till Grekland att fördela till lämplig ställe, för att hjälpa efter branden.
  Sen får man ta det ifrån där, och lösa problemen.

  Att bara flytta problem till andra länder, för att skapa än mer problem…är INGEN BRA LÖSNING !

 11. Har inte vänsterkommunister gått i skolan, hon säger ”vi ska ha ett asylsystem som det är tänkt från början.” Ja de som kan visa vem de är varifrån de kommer och om skälen är de rätta då kan landet de söker asyl hos ge klartecken. Har landet ingen möjlighet att ta emot så är det inte UN/FN som bestämmer.
  Att hon ej heller förstår att de är inte de mest utsatta som kommer eftersom det är inte gratis att ta sig från Afghanistan till Lesbos, är väl normalt för en V-kommunist lever ju alltid på andras pengar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: