Den farligaste klanen av dem alla…


BROTTSLIGHET. Den senaste tiden har begreppet klan diskuteras livligt i Sverige, detta efter att polischefen Mats Löfvings uttalande om att kriminella klaner flyttar till Sverige enbart för att begå brott. Som vanligt tog debatten en vändning om vilka ord som används och grundproblemet hamnade i skymundan.

En klan är en social grupp, oftast men inte alltid definierad genom släktskap. Klaner är ofta viktiga strukturer inom nomadkulturer. Ordet kommer ursprungligen ifrån skotsk-gaeliskans clann, och kom förmodligen till svenskan genom lågskotskan under medeltidens handelsutbyte. Klansamhällen är en mycket vanliga i världen, speciellt i stater där staten är svag.

I Sverige har vi de invandrade kriminella klaner som Mats Löfvings nämnde, andra och kanske ännu farligare är Familjerna inom SVT, men farligast utan konkurrens är en klan som inte är definierad genom släktskap utan genom vänskap och partibok…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Den farligaste klanen av dem alla…

 • Billy Boy

  Jimmie Åkesson besöker Danmark.
  Publicerad 14 sep. 2020. Speltid 1:20.

  Gilla

  • G Nordström

   Finns enbart en väg eftersom vi inte har fängelseplatser, poliser som kan punktmarkera och alla andra mer eller mindre ineffektiva åtgärder. Enkel biljett dit de en gång kom ifrån. Inte bara brottslingen utan hela släkten. Enkelt, billigt och snabbast.

   Gilla

 • Lellego

  Vilket liv det blev för att Löving ”öppnade dörren på vid gavel”. Vänsterbliven media mannade upp så att man nästan skulle tro att självaste fan kommit lös.

  Socioekonomiskt svaga områden blev det givna svaret bla, bla, bla.
  Nu är det ju bara så att dessa klaner är stenrika på kriminalitet. Så brist på pengar i dessa kretsar kan inte vara ett problem. Bidragsmyndigheterna formligen öser pengar in i dessa områden, utan minsta kontroll över flödet.

  Myndigheterna har slutat utöva myndighet sedan länge.

  Gilla

 • gamgubben

  Vilken klan är den för Sverige farligaste? Det är faktiskt en kombination av två, där den största katalogiseras som religion den andra är en ur arbetes söner kommen, socialistisk.
  Kombinationen av dessa båda maktfullkomliga rörelser är i högsta grad livshotande för vår lilla nation.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Nu får alla klaner som känner sig utpekade, bre ut sig i snyftreportage om hur synd det är om dom och hur kränkta dom har blivit!

  Dom så kallade journalisterna ställer naturligtvis inga frågor utan bara snyftar med!

  I till exempel Danmark är jag helt övertygad om att dom hade ställt motfrågor. Haft med sig en lista på alla dömda inom familjen och motbevisat dom!

  -om det nu är så att ni inte är kriminella, varför är då alla dessa dömda?

  Den frågan lär dom aldrig ställa i SVT!

  Gilla

 • Argus

  Jag kommer osökt att tänka på den grekiska mytologiska berättelsen om Pandora och hennes ask. När väl Löfving tagit bladet från munnen och offentligt uttalat vad de flesta här redan vetat om i åratal verkar alla officiellt förtigna sanningar kommit lös likt allt elände i Pandoras ask.

  Reaktionerna från politiker från vänster till höger har inte låtit vänta på sig. Alla utom de längst ut till vänster, inklusive statsminister, utlovar åtgärder. Om det blir några är en helt annan sak. Jag tror att tiden var långt över mogen och att det förr eller senare kommit ut. Löfving verket inte heller backa från sitt uttalade vilket annars brukar vara det vanliga. Kanske har han ledsnat på tigandet och lögnerna eller så räknar han med att ”få ett erbjudande” och framleva sina dagar som yngre pensionär.

  Det är förövrigt dumt att importera kriminella, vi borde istället satsa på export. 😉

  Gillad av 1 person

 • Nisse

  Eftersom av det finns enstaka personer inom en klan som inte deltar aktivt i brottsligheten, kullkastas klassningen kriminella klaner.
  Någon kan känna sig kränkt.
  Då kan man inte tala klarspråk om någon grupp, för det finns alltid någon som är ”bra” inom gruppen.
  Så resonerar man aldrig bland folk som kritiserar dagens kaos politik. De blir automatiskt fascister eller nazister.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  SÅ SANT, SÅ SANT !

  Det är sjukt….det avgörs inte hur duktig, kunnig, erfaren eller utbildad du är för uppgiften.
  Bara du håller igång hyckleriet, ljugeriet, fjanteriet och alltid nickar när Socialdemokraternas s.k. ledare yttrar sig.

  Detta kallas i normala fall för korruption / jäv / nepotism-svågerpolitik.
  I min värld idioti !

  Gillad av 1 person

 • Erling

  Håller med. Det är ju denna klan som genom sitt miserabla styre inbjudit andra klaner, både aktivt och passivt.
  Så där ligger ansvaret!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: