Stäng

Familjerna inom SVT

MEDIA & NEPOTISM. Nepotism, av latinets nepos = barnbarn, nevö, avkomma, på svenska även kallat svågerpolitik, är favorisering av släktingar eller vänner, i affärslivet eller politiken, utan hänsyn till meriter. Nepotism när det inte är släktingar inblandade kan även kallas vänskapskorruption.

Det började med att vänstern marscherade in på redaktionerna runt 1968 och där har de och deras barn och barnbarn blivit kvar om de inte gått till statens biståndsorgan SIDA.

Detta är ett program i vår serie ”Swebbtv Embedded” där vi sänder utvalda program från våra samarbetspartners, denna gång med Julia Caesar om familjedynastierna inom SVT och andra mediekanaler som ofta finansieras med skattepengar.

Prestigefyllda och välbetalda jobb i public service tenderar att gå i arv i mediefamiljer, i synnerhet inom skattefinansierade public service. Omkring 8,5 miljarder kronor årligen drivs in från skattebetalarna för att hålla igång Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion.

Public service budget för 2020 ser ut så här: De tre public service-företagen (SVT, SR och UR) anslås – via rundradiokontot – 8.563 miljarder kronor (varav SVT 5.041 miljarder kronor, SR 3.077 miljarder kronor och UR 445 miljoner kronor).

Genom att bygga upp familjedynastier, där utrymme och makt går i arv eller fördelas till familjemedlemmar på annat sätt, kan journalistfamiljer och medieklaner säkra att deras politiska åsikter lever vidare och fortsätter att kolporteras ut till svenska folket. Det är ett sätt att garantera maktinnehav in i framtiden.

”Att få en anställning på Sveriges Radio eller SVT är som att vinna på Lotto. Du kan sitta där och dricka kaffe i 30 år och producera undermålig journalistik. Det ska så mycket till innan någon lyfter bort dig” säger Jens Ganman, som har frilansat för Sveriges Radio och SVT i många år.

I programmet ges en rad exempel på släktkopplingar både i public service och andra media.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Familjerna inom SVT

 1. De använder också ordval när de beskriver muslimers agerande i samhället. Det muslimerna gör är ofta incidenter, men de som SVT kallar nazister gör ofta grova våldshandlingar, även om de är mindre än muslimerna ”incidenter”. Muslimernas terrordåd är ofta oskyldiga sprängningar. Var vaksam på statliga media och gammelmedias språkval. De håller på att hjärntvätta dig.

 2. Ja svenska politiker är som muslimer Inavel inavel och vad blir det av det..
  Jo det vet vi som kan tänka själva..
  Eller har man sinna rötter i Nazism som
  S och C.
  Bara läsa historien.
  Ponnsan
  AFS

 3. Avkomman får inga andra jobb, så det är klart att föräldrarna måste hjälpa till med försörjningen. SVT horor, är det inte det som de vill kalla sig på SVT journalist redaktioner. Swish horor använder de på SVT om de kollegor som får frivilliga gåvor. På SVT får hororna använda skattebetalares konfiskerade medel oavsett. Socialbidrag kanske man kan kalla det.

 4. Han är inte ett dugg bättre än den föregående idioten
  Finns bara en väg.
  Enkel resa för hela släkten dit de säger sig komma från.

 5. Såg Kristersson intervjuas av Nike Nylander igår. Det var en riktig stänkare om man tittade noga. På frågan om vad som skulle göras mot de kriminella gängen svarade Kristersson direkt att de skulle lära sig språket, utbilda sig och ta ett jobb (fritt citerat).
  Nike blev så tagen av detta svar som direkt och entydigt kopplade samman kriminalitet med invandrare att resten av intervjufrågorna blev lätt krystade. Hon undvek att haka på och ställa följdfrågor angående Kristerssons klarläggande svar. Hon verkade helt ställd.

  I efteranalysen av Knutsson berördes det Kristersson sagt bara med några ord och därtill nästan i förbigående.
  F ö är tendensen i de analyser Knutsson gör att de blir sämre och sämre.

  1. Nike är ju också en avkomma inom den svenska Mediafamiljen som ska föra den vänsterextrema ideologin vidare !

 6. När blev jag ansvarig att via skattsedeln försörja vänsteraktivister och nepotismen inom SVT?? Kräver att bli kompenserad av Skattemyndigheten! Lägg ner SVT och SR. Dom behövs inte längre. Internet täcker alla nyhetsbehov som man behöver. Smart TV och prenumeranter på dom media man litar på är framtiden. Och jag har kommit dit, och en helt skild värld mot den som Svensk skattefinansierad media försöket indoktrinera på oss. Precis som Nord Korea. Oliktänkande hängs ut som brottslingar mot staten! Känner bara jag igen mig i den beskrivningen. Näthatsgranskaren.. jagar pensionärer som uttrycker oro inför det dom upplever. Hur skruvat är inte detta!!

  1. Tisdagen den 8/9 kommer tyst fredlig och grundlagsskyddad manifestation att äga rum utanför Rosenbad som riktar sig mot regeringen och dess förda politik, alla som vill delta är välkomna och ta gärna en liten skylt med något fyndig budskap.
   Bara hoppas att den odemokratiska extremvänstern inte stör manifestationen men det får man naturligtvis räkna med.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: