Stäng

Inkomstskatter sänks med 13,5 miljarder

EKONOMI & SKATTER. Inkomstskatterna sänks med drygt 13 miljarder kronor i höstbudgeten. Beslutet har fattats efter en uppgörelse mellan regeringen, C och L. Det meddelar Annie Lööf (C) och Nyamko Sabuni (L) på en pressträff, enligt SVT.

Det handlar både om en skattereduktion på alla typer av förvärvsinkomster och en variant av alliansens gamla jobbskatteavdrag. – Det är en historisk skattesänkning i en historisk tid, säger C-ledaren utan att nämna hur lite det blir per person.

-Pettersson säger att det är bra med det lilla, vi ska tänka på att de totala skatterna i Sverige är drygt 2000 miljarder så det ”historiska” förslaget rör sig om 0,5 procent i skattesänkning och jag är övertygad om att någon annan skatt kommer att höjas.

Fackorganisationen LO är mycket kritisk – Vare sig pandemin, arbetslösheten, bristerna i välfärden eller för den delen gängkriminaliteten, kommer att lösas av skattesänkningarna, säger Susanna Gideonsson, ordförande för LO.

LO har tydligen glömt att när Sverige var som rikast så var skatterna betydligt lägre än idag idag.

Rekordåren och vart tog gästarbetarna vägen?

Efter rekordåren under 1950 och 1960-talen var vi rikast i världen 1974. Året efter, 1975, beslutades att Sverige skulle bli mångkulturellt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

17 reaktioner på “Inkomstskatter sänks med 13,5 miljarder

 1. Vem betalar detta ?
  Det är husbilsägarna som använder husbilar till bostäder.
  Den som ligger skall sparkas ytterligare.
  25 tusen per år extra skatt.
  Räcker det inte att bensinen är så dyr, så många familjer har tvingats begränsa sitt åkande på semestern här hemma.
  Nu fråntas de möjligheten att semestra över huvud taget.

 2. Förra pensionshöjningen räckte till två påsar havregryn men pensionärerna har ju ändå så dåliga tänder så det duger tycker våra folkvalda.

 3. Så, varför meddelar dom inte vilka skatter det är som ska höjas då istället ? Pensionsskatterna ? Finns INGET land i hela världen som har sådana tjuvskatter på pensioner som Sverige, över 30 % !

 4. Något som Rödskrikan har en förkärlek till är att sänka arbetsgivaravgiften och det är våra pengar det är bara att googla på det och ta reda detta

  1. Våra pengar? Pengar är bevis för att någon utfört en tjänst som någon annan velat ha och inte kunna göra den själv. Varit villig att ersätta den personen med en tjänst som den själv har utfört.
   Arbetsgivarens kapital kommer in från de tjänster som de utför.
   Dagens stora problem är hur värdet på tjänsten värderas till.
   Varför Röd skrikans låtsas arbete ska vara mer värt än bondens som gör att vi alla kan överleva och utföra värdelösa arbeten som övervärderas.

 5. Jag ger inte mycket för dom här utspelen.Snarast liknar det ett spel för gallerierna.Så länge man ger med ena handen och tar med den andra så kan man lämna dom här försöken att bli populär åt sidan.Hur vore det att göra något radikalt åt pensionärsskatten ? Dom slantarna som vissa får varje månad efter ett långt arbetsliv är ett hån.Kvinnor som valt att stanna hemma medan barnen har varit små och senare i livet av olika orsaker blivit ensamma skall klara sig på dessa nådepengar.En del får gå till soppköken för att få ett ordentligt mål mat.Är det värdigt ? Så innan det ska yvas och stoltseras Annie Lööv över förslagen så se till att göra något åt detta först.Om du törs så rekommenderar jag att du gör ett besök i ett soppkök så får du se vad jag talar om.

 6. Och det blir, 2021, en dryg hundralapp extra per månad, vilket ska få bidragstagare att dra man ur huse för att skaffa sig arbeten.

 7. När Annie Lööf pratar om ”historisk”. Då ringer varningsklockorna.

  För något som är historiskt är detta uttalande från henne.

  Att en svensk politiker inte förstår att det är de demokratiskt fattade svenska systemen, om det efterlevs. Är det som ger människor frihet och trygghet i Sverige. Absolut inte tvärtom. Som Annie Lööf uttrycker det.

  Annie Lööf: ”Människors frihet är viktigare än de svenska systemen”.

  December 2015.

  https://www.dn.se/nyheter/sverige/annie-loof-manniskors-frihet-ar-viktigare-an-de-svenska-systemen/

 8. Det är bra med skattesänkningar, det ökar skatteintäkterna. Största ökningen blir det när de sämst ställda får mer i plånboken. Risken, för regeringen, är att de blir både konservativa och nationalistiska vilket man knappast kan anklaga regeringen vara.

 9. Plakatpolitik, nästa drag blir att tala om att vi alla har nu blivit rikare och har därför råd med att vara generösa mot de stackars flyktingar som snyftande står vid vår gräns och vill komma in.
  C + Rödluva = Katastrof.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: