Stäng

Gängbrottsligheten ökar trots regeringens insatser

BROTTSLIGHET. Ett år efter att regeringen presenterade sitt åtgärdsprogram mot gängbrottslighet har just de brotten fortsatt att öka, rapporterar SVT

Steget Efter

Det har varit fler skjutningar, fler avlidna och fler sprängningar än året innan programmet presenterades.

– Man kan inte vara nöjd så länge skjutningarna fortsätter. Samtidigt vet jag att det vi gör med 34-punktsprogrammet är massivt. När vi kommer fram i mandatperioden och kan pricka av åtgärderna tror jag att vi kommer att se resultat, säger justitieminister Morgan Johansson (S).

När 34-punktsprogrammet presenterades i september förra året beskrevs de av inrikesminister Mikael Damberg (S) som ”det mest kraftfulla och massiva program mot gängkriminalitet som någonsin har presenterats i Sverige”. Men ett år senare har alltså dessa brott ökat.

-Pettersson undrar lite över att regeringen presenterade ”det mest kraftfulla och massiva program mot gängkriminalitet som någonsin har presenterats i Sverige”, det är samma regeringen som pratat om att knäcka brottsligheten sedan de tillträdde hösten 2014 men många utredningar har det blivit…

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

År 2002 sa nuvarande justitieministern (S) detta och narkotika är gängens viktigaste inkomstkälla. 

11 reaktioner på “Gängbrottsligheten ökar trots regeringens insatser

 1. Om man, i praktiken, tillåter någon att göra fel/begå brott, kommer den personen att fortsätta att göra fel samt lära ut sina kunskaper till andra. Inget konstigt med det.
  När det gäller t.ex. arbetsplatsolyckor, med den typen av ”bakgrund” jagas syndabockar med blåslampa och blask-skribenterna är vreda och indignerade, vilket är rätt och riktigt.

 2. Återinför möjligheten att återkalla utdelade medborgarskap. Sedan återkalla och återvisa klanerna samt alla med utländsk härkomst som begår minsta brott.

  1. Återvandring av alla som sedan 1995 inte försörjt sig själv. Plus alla som kommit in i pensionssystemet under samma förutsättningar tidigare.

 3. Sverige har haft och har fortfarande en saktfärdig och komplett oduglig justitieminister samt underställda också odugliga inrikesministrar …

  Twittrat 2017-05-17 av socialdemokraterna Morgan Johansson & Anders Ygeman när de lagt 100 propositioner (lagförslag) till riksdagen sedan de tillträdde 2014.

  https://pbs.twimg.com/media/DACu-dKW0AEIyea.jpg

  Herrarna såg mycket självgoda och nöjda ut när de redan i maj 2017 tog ut sina förväntade framgångar i förskott, vilka ända fram tills nu i september 2020 har helt uteblivit.

  Varför har då kriminaliteten och våldet ökat och utanförskapsområdena stadigt blivit fler och farligare i en allt snabbare takt sedan Johansson och Ygeman tillträdde 2014?

  Kan det bero på … För liten kvantitet med för låg kvalitet på utfört jobb + förödande felprioriteringar + oförmåga att se och erkänna orsak och verkan av långvarigt katastrofalt misslyckad invandrings- och migrationspolitik mm?

  Dags för Morgan Johansson att vakna upp nu när vi ser de förödande effekterna av allt som han och hans inrikesministrar Ygeman och Damberg försummat att åtgärda i åratal … d v s stifta nya lagar på säkerhetsområdet (ffa mot terrorism) som våra framsynta grannländer Danmark, Norge, Finland m fl har infört för länge sedan.

  Morgan Johansson ingår ju i JÖK-regeringen som helhjärtat stöds av juristen och ledaren för Centerpartiet Annie Lööf. Hon har vid något ljust ögonblick uttalat den här självklarheten …

  1. Det är verkligen något att fira. Tänk att lägga 100 verkningslösa förslag. De borde kvalificera sig för Guiness rekordbok

 4. Invandringen ökar och brotten ökar.
  1 + 1 = 2

  ”Bara en idiot gör exakt samma misstag om och om igen och förväntar sig olika resultat.”

 5. Det största problemet är det svenska folket! Makteliten har styrt Sverige på ett sätt som missgynnar svenskarna, sedan decennier tillbaka – vi behöver ett helt annat folkligt styre – nya partier som genomför folkets vilja.

  Ta ansvar för samhället! Främja svensk•vänliga partier!

 6. Vilken total inkompetens regeringen uppvisar. Av de 34 punkter man fört fram är bara 2 sjösatta och det efter 1 år. 22 av punkterna är satta på utredning vilket gör att det drar ut på tiden men att få till Gymnasielagen för sk ensamkommande vuxna män gick på bara några månader trots Lagrådets protester.
  Svenska folket behöver en ny regering

Kommentera

%d bloggare gillar detta: