Donald Trump: Fredsavtal mellan Israel och Bahrain

UTRIKES. Israel och Bahrain normaliserar sina diplomatiska relationer, meddelar president Donald Trump. ”Det här är ett historiskt genombrott för fred i Mellanöstern”, twittrar Trump. Länderna har kommit överens om samarbete inom forskning, handel, turism och att upprätta flygförbindelser. Donald Trump säger även att fler länder kan vara på gång att sluta fred med Israel.  

Uppgörelsen, som medlats fram av USA, följer på förra månadens fredsavtal mellan Förenade Arabemiraten och Israel. Nu har Israel fredsavtal med Egypten, Jordanien, Förenade Arabemiraten och Bahrain.

I båda fallen har USA medlat och USA:s president Donald Trump lyfter dem som stora politiska framgångar. Han pratade i telefon med Bahrains kung Hamad bin Isa Al Khalifa och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu tidigare i dag, rapporterar Reuter.

Uppgörelsen hyllas bland annat av Egyptens president Abdel Fattah al-Sisi medan Turkiet och araberna i Palestina fördömer den.

Det verkar som den enligt svenska medier odugliga Trump är på väg att lyckas där många tidigare misslyckats.

– Pettersson vill påminna om svenska mediers älskling, presidenten Barack Obama, som fick Nobels fredspris.

USA var inblandat i fyra krig när president Barack Obama tillträdde den 20 januari 2009, i oktober 2009, efter att ha varit president i nio månader, tilldelades Barack Obama nobels fredspris, oklart varför. När fredspresidenten slutade så var USA inblandat i sju krig. 

Detta enligt den så kallade konfliktdatabasen vid Uppsala Universitet. Förutom Irak, Afghanistan, Somalia och Pakistan har USA under Obamas mandatperiod påbörjat militära insatser i Libyen, Yemen och Syrien. Duktigt gjort av en Fredspristagare. 

 • Obama såg till att Usama bin Ladin dödades. Det var bra.
 • Obama införde sjukvårdsförsäkring, “Obamacare”, den var bra enligt svenska medier men är omstridd i USA.
 • Obama undertecknade kärnvapenavtal med Iran, som inte har fungerat.
 • Obama lovade att fånglägret Guantanamo skulle stängas, vilket än i dag inte har skett.
 • Obama utvisade fler illegala invandrare från USA än Trump gjort.
 • Obama byggde på den mur mot Mexiko som Trump kritiseras för.
 • Obama tredubblade antalet soldater i Afghanistan.
 • Obama bombade Libyen och störtade Gadaffi.
 • Obama började stödja den syriska oppositionen för att störta Assad.
 • Obama försökt övertala Irak att låta amerikansk trupp stanna, men kallade Irakkriget ett misstag.

– Pettersson tycker det är lika bra att vara tyst, för det är Donald Trump som är farlig, det säger PK och vänstern dagligen…

Vi behöver inte nämna att Trump, innan corona, lyckades bättre med ekonomin och arbetslösheten än Obama.

Trump möter Obama i Ovala rummet, bild från US Department of State

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Donald Trump: Fredsavtal mellan Israel och Bahrain

 1. Det är bra med fredsavtalen som medlas fram av USA! Men . . .

  Vad händer när Israel har fred med alla islamska länder runt M. Ö? Notera att Israel eller USA, vad känt, INTE förhandlar med Syrien eller Haftar-regimen i Ö Libyen (Gadaffis arvtagare). I ett värsta scenario, så kan detta leda till att Israel med sin rygg fri attackerar Syrien från söder och Turkiet samtidigt från norr. Att Ryssland bara tyst skulle se på är osannolikt. Syrien är alltså inget islamskt land utan mångkulturellt, multietniskt och sekulärt. Borde alltså vara ett perfekt land enligt Zozze-värdegrund? Precis som i Vitryssland är Zozzarna aktiva i att undergräva en regim vald av syriska folket (för att de inte är kommunister) och finansierar terror med trixade UD-pengar via SIDA. “Vad skall ett land med fiender till, när Sverige är “VÄN”?

  Vad gäller Libyen kommer knappast Egypten resp Ryssland att stilla åse hur Turkiets trupper ger IS i Tripolis framgångar. Snarast liknar turkarnas närvaro en ockupation. Erdogan har i åtskilliga tal proklamerat att Turkiet har rätt att återta alla de länder som en gång ingick i Ottomanska Riket (däribland Libyen). Detta är även helt enligt islamsk doktrin – ett område som en gång styrts av islam är alltid islamsk och så snart militära krafter är (åter-) uppbyggda är det en skyldighet för islam att återta landet.

  Det sista borde de 5 svenska kommunistpartierna tänka på! Fråga de iranska kommunister i Sverige som lyckades fly massavrättningarna.

  • Syrien är starkt dominerat av islam men landet är officiellt sekulärt. Däremot måste statschefen enligt författningen vara muslim. De flesta av invånarna bekänner sig till islams huvudinriktning sunni, men president Bashar al-Assad och många inom det styrande skiktet är alawiter. De tillämpar en variant av shiaislam och ses som kättare av sunniterna.

   Sedan har Assad stöd av Iran och Hizbollah och det stödet är inte gratis, men jag kan mycket väl tänka mig att Israel och Syrien tecknar ett fredsavtal i framtiden.

 2. Apropå att bedriva sakpolitik och se verkligheten……

  Kim Klacik visar hur det ser ut i Baltimore efter 53 års styre, med demokraterna vid makten. Skulle inte du då, vilja se en förändring?

 3. Artikel från 2016 om Donald Trump, sex månader innan han valdes till president: “One secret to Trump’s political success: Donald is a ‘doer’, eller fritt översatt “hemligheten bakom Trumps politiska framgång. Donald är en “doer”, – dvs någon som ser till att få saker gjorda. Vidare ur artikeln: “Så vad förklarar Trumps förvånansvärda politiska framgång? Den bästa förklaringen gavs av den legendariska rockstjärnan Alice Cooper av alla människor, som sa: ”Jag känner Donald, och jag vet att han är en ”doer”. Han är inte någon som bara “pratar”. Det är exakt så det är. Trump är en “doer” / en handlingsmänniska. Varför tilltalar det så många väljare? Därför att dom är förbannade på president Barack Obama. De ser Obama som någon som bara pratar och funderar, men som inte får särskilt mycket gjort”. https://www.reuters.com/article/us-usa-elections-trump-commentary-idUSKCN0XW0AI

 4. EU vurmare i alla länder får tuppjuck. Jag njuter. Trump skapar fred i stället för krig !
  Han är en stor man!

Kommentera