Stäng

Bromölla får inte förbjuda bön på arbetstid, trots att koranen tillåter förbud

ISLAM. Bromölla kommun har inte rätt att införa förbud mot bön på arbetstid, enligt dom i förvaltningsrätten. Kommunens tidigare beslut strider mot bestämmelserna om religionsfrihet i grundlagen och Europakonventionen, enligt en dom i förvaltningsrätten i Malmö.  

Darura ger muslimer möjligheter att äta griskött grillat på glöden från några koraner.

”Religionsfriheten innebär i princip inte att en anställd kan vägra att utföra uppgifter som normalt ingår i arbetet. På vilket sätt som religionsutövningen går ut över arbetet måste dock kunna prövas i varje enskilt fall. Kommunens riktlinje är utformad som ett generellt förbud, utan möjlighet till bedömning i det enskilda fallet”, säger rådmannen Henrik Hedberg i pressmeddelandet.

Det var förra sommaren som Bromölla kommun beslutade att kommunanställda inte skulle ha rätt att be på arbetstid, oavsett religion. Sverigedemokraterna, som hittills styrt i kommunen, röstade för förbudet – liksom Moderaterna, Kristdemokraterna, och det lokala partiet Alternativet.

Men förbudet har varit omstritt. Diskrimineringsombudsmannen (DO) har sedan tidigare inlett ett tillsynsärende, efter det att Bromölla kommun beslutat om förbudet. Böneförbudet har även anmälts till Justitieombudsmannen.

-Pettersson undrar om Förvaltningsrätten i Malmö läst koranen? Vi har haft kristendom i landet i 1000 år, judendom i 500 år, hinduer, sikher och buddister, samt diverse andra religioner men det har aldrig varit några problem förrän vi fick hit islam och muslimer.

Varför följer muslimerna inte koranen och Darura? 

Darura är ett muslimskt begrepp som närmast går att jämföra med det gamla svenska ordspråket ”nöden har ingen lag”

 • Darura innebär helt enkelt att om det är nödvändigt får man göra det som är förbjudet ”haram” enligt islam och detta utan att Allah och Muhammed blir griniga.
 • Alltså finns det inget halalslaktat kött i Sverige eftersom det är olagligt att slakta utan bedövning här då äter man icke halalslaktat eller inte alls.
 • Finns det bara fläskkött på menyn går det bra att äta detta eller gå omkring hungrig.
 • Tillåter inte arbetet att man vänder arslet i vädret fem gånger om dagen så går det bra att be vid annat tillfälle.
 • Får man inget arbete för att man går klädd i tält går det bra att ta av sig tältet.
 • Bor man i ett land utan sharialagar så får man acceptera det landets lagar.

Detta mina vänner står i koranen, det är bara för muslimerna att följa koranens bud eller åka hem, det finns drygt 50 hemländer att välja på…

Varför läser Diskrimineringsombudsmannen och domstolarna inte koranen?

Mitt förslag på vad koranen ska användas till…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 reaktioner på “Bromölla får inte förbjuda bön på arbetstid, trots att koranen tillåter förbud

 1. Med detta beslut blir muslimer O-ANSTÄLLNINGSBARA. Utom i Zozzestyrda kommuner, regioner etc. Inte ens storföretagen kommer att anställa personer som ca 3 ggr under dagen skall vända häcken i vädret. Medan resten av arbetsteamet skall vänta tills muslimen är klar. Skall muslimen DESSUTOM har ”rast”? Och i synnerhet småföretag har inte råd med rena dumheter. Är domstolen så insnöad att den inte begriper vad DADURA innebär?

 2. Gävle kommun tvingades betala skolpeng till friskolor med koppling till radikal islamistisk extremism.

  Detta gör kommunalrådet Åsa Wiklund-Lång (S) heligt förbannad och galen. Nu gällande lagar och regler som tillämpas av Skolverket och Skolinspektionen tvingar Gävle kommun att i åratal betala skolpeng mm för mångmiljonbelopp till dessa extremistiska friskolor med koppling till radikal islamistisk extremism, vilka Säpo har varnat för som mycket allvarliga säkerhetsrisker.

  Läs mer, se och lyssna till videoinslagen på två web-länkar nedan till SVT:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/kommunen-tvingas-betala-skolpeng

  Sverige idag: Inslaget börjar vid tidskod c:a 3:42.

  https://www.svtplay.se/video/27784587/sverige-idag/sverige-idag-sasong-17-11-sep-17-30?start=auto

 3. Det finns väl ingen möjlighet att neka någon att be, men bönen skall göras på den anställdes egen tid, ex. vis rast.
  Att förvaltningsrätten kan ta ett sånt beslut som de gjort måste naturligtvis överklagas och rättas till. Vi kan inte som kräftorna gå bakåt då de blir skrämda. Det finns väl ingen anledning till att rädas den goda och fredliga religionen Islam, eller hur.

 4. ”På arbetstid”?
  På min arbetsplats får man inte göra något annat på arbetstid än arbeta.
  Fast är islam inblandat är det skillnad

 5. Synd att jag är pensionär, annars skulle jag gå på alla veckans lunchgudstjänster i Svenska Kyrkan. Naturligtvis har man rätt till det. Elever, vårdtagare m.fl.? So what? Religionsutövning går före arbetsuppgifter.

 6. I ett normalt anställningsavtal är det fastslaget att de uppräknade arbetsuppgifterna skall utföras mot erhållen lön. Vad du sen gör på din fritid har inget med detta avtal att göra. Bönebrölande har jag aldrig sett inskrivet i något sådant avtal. Inte ens facket borde kunna förhandla fram något sådant. Om diskrimineringsombudsmannen skulle hyra in en hantverkare så skulle det, med all rätt, bli starka protester om han blev tvungen att betala dyra pengar för ”bönetid” och det är ju fullt jämförbart med förfarandet hos en kommun.
  Sen tror jag knappast att skatteverket skulle godkänna Rut/Rot-avdrag för påhittad arbetstid i form av bönebröl.
  Mussarnas ”steg-för-steg-taktik” förnekar sig inte.

 7. Vad gjorde sverige efter 9/11 ?

  Jo staten gjorde en utredning hur MUSLIMER kände sig. Rapporten
  ””Samtal med svenska muslimer Situationen för svenska muslimer efter terroristattacken i USA den 11 september””

  Här beskriver muslimer hur kränkta de är att islam kopplas ihop med terrorism. Att muslimer i sverige blir ledsna över att tv visade muslimer som farliga och att muslimer utför jihadd.

  INGEN intervjuade svenskar – hur de mådde efter 9/11 i sverige. Då Sverige tagit emot flera flera 100.000 muslimer i ett fritt och demokratiskt land. Om samma sak skulle kunna hända här.

  https://mkcentrum.se/wp-content/uploads/2019/05/samtalmuslim.pdf

  1. Åsa Romson visade sig vara fullständigt empatilös beträffande offren för 11:e september-”olyckorna”. Däremot var hon desto mer orolig för muslimernas välbefinnande då dessa satt på de anklagades bänk. Usch en så cynisk varelse !

 8. Förvaltningsrätten har helt rätt att den europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna fastställer rätten till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet. Men vad förvaltningsrätten missar, medvetet eller omedvetet, är att ateism också likställs med religion och att vi gudlösa har rätt att förbli det.

  Med andra ord, människor i Europa har rätt att utöva religion men bara om det inte inskränker andras rätt att utöva eller eller slippa utövning av religion.

 9. Helt rätt Pettersson. Åk hem om det inte passar och de som vill passa upp kan åka med. Vi klarar oss bra utan uppassare.

 10. Använd samma rättighet. Konvertera till någon komplicerad religion där du måste tillbringa halva dagen på skithuset.
  Låt oss se hur länge det här får pågå! Säg att ni är allergiska mot svett och att det bryter mot värdegrunden att böja rygg inom er religion.

  Det finns många sätt att sätta fingret på det absurda.
  Muslimer tillåts utföra viktiga arbeten under ramadan. De tillåts frakta tusentals människor i tunnelbanan, trots att de inte får dricka och äta under dagsljus. Hur rimmar det med de hårda reglerna som finns om körtid, vilotid m.m.
  Under sommaren är det ljust under stora delar av dygnet.

  Varför är det så lätt att strunta i regler när det gäller vissa grupper?
  Varför är ryggmärgsreflexen hela tiden aktiv när det gäller problemen med invandringen. Lös problemeb så slutar kritiken, när Strandhäll svamlar om socioekonomi så verkar det bara vara invandrare som drabbas. Trots att de har mycket lägre försörjningsgrad.
  Om kritiken inte innefattade invandrare så hade i princip alla varit ense om problemen!

 11. Mycket märkligt att de får sköta sin religion på raster är väl OK men på arbetstid ska man väl arbeta det religiösa får man väl sköta på sin fritid gäller alla religioner.

 12. Såg att den välgödde kommunistledaren Jonas Sjöstrdt
  raljera över att S D ger upp styret av Bromölla kommun,
  med det vill han väl ha sagt att SD inte skulle klara
  av att styra ? Det tror jag absolut att dom kan men när
  övriga partier enbart sitter och jävlas och röstar ner alla
  förslag så förstår jag att dom till sist tröttnar., det är som
  i Riksdagen att allt som kommer från SD nonchaleras,
  det gäller bara alla förslag som kommer från SD, bra eller
  dåliga ska röstas ner, fast nu tio år för sent fick
  Stjärnskottet till statsminister ändå krypa till korset och
  motvilligt erkänna att att det är den invandrade befolkningen
  som står för merparten av brottsligheten, hade dom lyssnat
  på S D som sade detta redan för 10 år sen hade mycket
  hunnit göras, Det är en stor ynkedom av 7 klövern!

  Det är ju inte så att det är gnisselfritt i andra kommuner
  som styrs av den rödgröna röran men det lotsas inte
  kommunist Jonas om, kan han inte bara ta och sticka
  iväg till Vietnam så man slipper och höra hans väsande stämma.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: