Stäng

Dyr räkning för upploppen i Malmö

INVANDRING. De upplopp som följde i Malmö efter manifestationen mot islam på Stortorget kommer att kosta en hel del för kommunen, minst 950.000 i reparationskostnader, enligt Aftonbladet.

Jeander

Enligt Per-Erik Ebbeståhl, ledningsstrateg på Malmö stad, har kommunen hittills kommit fram till att kostnaderna i gatumiljön efter upploppen uppgår till 950.000 kronor. Detta gäller enbart kostnader för Malmö stad vad gäller skadegörelse på kommunal egendom, och då har inte alla personalkostnader räknats in än. Sen tillkommer kostnader för polisen, räddningstjänst och bussbolag som inte är sammanställda än plus kostnader på privat egendom. Sedan kommer det att kosta mängder i utredningar och rättegångar för rättsväsendet.

Polisen i Malmö har valt att anmäla upploppen i Malmö till Arbetsmiljöverket. Enligt den anmälan som har inkommit pågick det våldsamheter i flera timmar mot ett flertal poliser. Flera poliser fick även diverse fysiska blessyrer och våldet var en psykisk påfrestning. – Vi vill oberoende att de ska titta på om det finns några styrkor och brister i vårat säkerhetsarbete, säger anmälaren Thomas Delerud som var stabschef under insatsen.

– Pettersson säger att mångkulturen kostar pengar och tillit, undrar om den eniga riksdagen gjorde en konsekvensanalys innan de röstade för mångkulturen den 27 februari 1975.

1974 var vi rikast i världen. 1975 beslutades att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle

Sedan måste vi komma ihåg att Malmö går back över 6 miljarder om året som andra kommuners skattebetalare får stå för. Det är drygt 16 miljoner om dagen. Så 950.000 är mycket för den som inget har men lite om man jämför med vad migrationen kostar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Dyr räkning för upploppen i Malmö

 1. Förstår mig inte på naturen, läser idag att det sker en
  minskning av djur med ryggrad? Konstigt,för bland så kallade
  P K Politiker som saknar ryggrad har det istället blivit
  betydligt fler??

 2. Malmö hanterar miljardbelopp i bidrag till nysvenskarna, 950 000 inte ens en mille, då är 950 000 tusen felräkningspengar.
  Malmö köper mångmiljon-villor till multi-barns familjer utan att ens nämna vart pengarna tar vägen.
  Malmö hyrde högre-stånds bostäder åt nysläppta fångar för större belopp.

 3. Då förutsätter jag att den 60 åriga viglerskan som fångats på film och

  häktades kan räkna med ett saftigt skadestånd framledes

 4. Liiite sinne för proportioner, tack!
  En miljon kr är vad Malmö kommun betalar ut varje timme dygnet runt året om. Finns det ingen hör som känner till skillnaden mellan miljard och miljon? Är miljard kanske dubbelt så mycket som en miljon, hur många tror det, 50% eller 99.9%? Vad är skillnaden mellan en femhundring och en femtioöring, ingen som vet det heller?

  1. Nä inte ens Statsministern känner till alla dem summor
   som han bollar med, häromdagen tog han till kraftord
   och menade att dom fått ihop ett ” sjuhelsikes”
   åtgärdspaket på 100 miljarder för att städa ytan på Sverige,
   fast då har han glömt att han nyss tackat ja till EU s
   påhitt att Sveriges skattebetalare ska finansiera flera
   länders vidlyftiga leverne på 1800 miljarder??

  2. Skillnaden mellan ’en femhundring’ och ’en femtioöring’ är 499,50 kr. Om det hade funnits 50-öringar. Med öresutjämning blir skillnaden 500 kr.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: