Finns det muslimer med skrattrynkor?


HUMOR. Frågan är inte ny, vi har ställt den på bloggen tidigare och Staffan Heimerson ställde den i Aftonbladet år 2006. Idag tror jag knappast Aftonbladet hade publicerat en sådan text. AB slängde för övrigt ut Heimerson för hans frispråkighet år 2017. Aftonbladet saknade humor.

Det kallas islamsk demokrati.
”Allah skapade inte människan för att han skulle ha kul. Syftet med skapelsen var för mänskligheten att sättas på prov genom umbäranden och bön. En islamisk regim måste vara allvarlig på varje område. Det finns inga skämt i Islam. Det finns ingen humor i Islam. Det finns inget roligt i Islam. Det kan inte vara skoj och glädje i det som är allvarligt.”
Ayatollah Khomeini, 1979

Annars finns det araber med humor även om den inte är direkt vad jag tycker är kul. Teckningarna nedan publicerades av Palestinska medier 90 minuter efter en terrorattack i Israel 2015. Det tycker muslimerna är kul.

Det visar en leende terrorist som håller en blodig kniv och prisar attacken, som då rapporterades ha skadat 10 personer. Siffran står framför en skylt som lyder ”Occupied Tel-A-Rabia,” en lek på ord Tel Aviv. Bussen är märkt med numret på busslinjen där attacken ägde rum och en judisk stjärna. Blod rinner ut ur dörrarna och ned på gatan. Tecknad av Yaseen.

Nästa bild, upplagd av den palestinska Shehab byrån och även den tecknad av Yaseen, visar en leende tecknad kniv bredvid texten ”God morgon, Palestina” på arabiska. Bladet på kniven har den palestinska flaggans färger med den röda delen färgad av blod. Bakom den glada kniven är en israelisk flagga täckt av blod.

Hade israelerna varit muslimer hade tecknaren och tidningsredaktionen legat illa till…

 

Sedan tar vi Muhammedkarikatyrerna på Petterssons igen. Tolv teckningar som fredens apostlar är beredda att mörda för. Det är obegripligt att mörda för några streckgubbar och tyder på någon mental störning.

Frågan är om de galna blir muslimer eller om islam gör folk tokiga, humor verkar de inte ha…

Detta bildspel kräver JavaScript.

År 2012 publicerade Petterssons nedanstående bild, vilket föranledde en anmälan för hets mot folkgrupp. Enligt polisen var det lokaltidningen som lämnade in anmälan.

Dåvarande chefredaktör publicerade samma bild i lokaltidningen, med motiveringen att visa att det fanns en blogg nära dig som regelbundet publicerar bilder och kommentarer som är grovt rasistiska.

Åklagaren var dock klokare än chefredaktören och slängde anmälan i papperskorgen.

Pettersson kontrade med ”Hjärnorna på SN” 

Det var humor, tyckte jag men knappast journalisterna eller muslimerna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Finns det muslimer med skrattrynkor?

 • Bigman

  Vänstern har stora problem med att skilja personliga åsikter visavi lagar.
  De tror att det bara är deras åsikter som gäller och det passar även muslimernas inställning.

  De kan inte ens skilja rätten att tro och rätten att inte tro. Skulle det finnas konsekvens i agerandet mot hets, så skulle ännu fler muslimer och vänsterdårar sitta inne.

  Nu har vi redan för få fängelser, så stoppa invandringen, öka återvandringen och skicka med semi-muslimer som Lövén och Snickars.
  De klagar på Vitryssland, men deras agerande är i samma klass när det gäller övergrepp på den egna befolkningen.

  Gilla

 • Tony

  Att inte ha humor är brist på intelligens?

  Gilla

 • Niklas R

  Humor kräver intelligens. Det är för mycket begärt av socialister och muhammedaner.

  Gilla

 • ponnsan62

  Finns inte…intelligens o humor finns inte där…
  Endast hat o våld tycker jag..
  Ponnsan
  AFS

  Gilla

 • Nulle.

  Är det därför svetsarn ser så dyster ut?

  Gilla

 • per22

  Juristen Sven Erik Alhem måste lära sig att skilja på missaktning och sanning.
  Än så länge är det inte åtalbart att berätta sanningen, fast den kan naturligtvis göra så att utövarna av vissa extrema ideologier tappar självförtroendet.

  Gillad av 1 person

  • Argus

   Tyvärr är det inte så. ”Djuristerna” har i Sverige, till skillnad mot andra länder, lyckats få sanningssägande att bli förtal om de ställer den andre i, välförtjänt, dålig dager.

   ”BRB Kap. 5 1 § Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.”

   Gilla

 • Gerhard

  Humor är intelligens!

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: