Utmätt gods till salu…

SKULDER. På Auktionstorget säljer Kronofogden egendom som utmätts och som ska säljas för att någons skuld ska kunna bli betald. Alla som fått saker beslagtagna är naturligtvis inte brottslingar, det kan ligga mycket bakom, otur, personliga tragedier, tvister av olika slag, otur i affärer, bedragare och en hel del kriminalitet. 

Den som köper hos Kronofogden bidrar till balans mellan den som ska få betalt och den som ska betala.

Kronofogden säljer fastigheter och bostadsrätter, bilar, mc, vapen, cyklar, skottsäkra västar, smycken, ja i princip allting som har ett värde.

Om Kronofogden på bloggen…

I går läste vi om att Polisen, Kronofogden, Tullverket och en rad andra myndigheter på bara ett dygn beslagtagit bilar, guld, klockor, kontanter och andra tillgångar till ett värde av drygt sex miljoner kronor i Helsingborgs undre värld.

Vilket beslag nedanstående armbandsur av märket Rolex kommer ifrån vet jag inte men det visar lite av vad vissa rör sig med för prylar:

Rolex Modell Sky-Dweller i 18 Karat gult guld Ref. 326938, 2N260113 med Oysterlänk i 18 karat gult guld.
Automatverk, Vattentät,Safirglas. Fogden lämnar inga garantier för funktion, ursprung, kvalitet eller äkthet. Alla objekt säljs i befintligt skick och det är ditt ansvar att noga undersöka egendomen vid visningen.

Utropspris 380.000 kronor, högsta bud när detta skrivs 305.000 kronor.

Vill ni bjuda eller titta på något annat så finns länk HÄR.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

9 thoughts on “Utmätt gods till salu…

 1. Förr såg man enstaka föremål från hemmen typ vaser, tavlor , bilar mm.
  Numera ser man allt mer skyddsvästar, vapen , guldklockor och andra udda saker !
  Hur kan våra nyanlända på så kort tid har råd med guldklockor, de dyraste mobiler mm märkeskläder?
  Hur länge skall vi betala för deras välmående och blunda för det fakta att allt flera utlänningar lever på bedrägerier?Hur skall de annars ha råd med allt som glimmar, med lyxbilar, lyxvillor mm
  Sverige är inte som förr.

 2. Kriminella gillar en värld där de oförtjänt kan roffa åt sig materiella värden utan att betala. Värden, som skötsamma människor skapat med blod, svett och tårar. Där kriminella härskar blir närmaste omgivningen intvingade i en primitiv levnadsstil på de kriminellas villkor och det är förstås inte OK. Om Sverige ska förbli en demokrati och rättsstat krävs en radikal minskning av den ökande kriminaliteten naturligtvis.

 3. Mycket kopior i de kretsarna. Skulle aldrig köpa något där för de priserna på en sådan auktion.

  • Om vi vanliga medborgare skulle göra sådana affärer så skulle vi bli åtalade och få vite och betala en grym massa pengar just till kronofogdemyndigheten ända tills man blir frikänd i rättegång (först tings och sedan hov) oavsett så får man ligga ute med vitet, 200 000 i 2 år (utan ränta) Skumt.

 4. Vem vill bära ett ur som detta drägg berört,och inköpt för kriminella pengar ?
  Enbart för sådana som önskar placera sina svarta pengar i guldur….
  Alltså i förlängningen stannar dessa objekt kvar bland kriminella.

 5. Vad tycker egentligen Allan om deras begär efter lyxprylar?
  samma Allan som tycker det är en synd att det kvinnliga släktet
  visar hud, trots att alla föds nakna ?

 6. Visst. Beslagtaget gods för 6 mille. Men det består naturligtvis till den största delen av Stöldgods. Alltså inte mycket som Fogden kan plocka för sig av.

Kommentera