40-7 till bortalaget i bedrägerihärva mot lönegarantisystemet

BROTTSLIGHET. Totalt 47 personer åtalas för omfattande grova bedrägerier mot lönegarantisystemet samt grova bokförings- och penningtvättsbrott, enligt ett pressmeddelande från Ekobrottsmyndigheten. Enligt åtalet har omkring sex miljoner kronor betalats ut på felaktiga grunder.

Ekobrottsmyndigheten pressbild

– Storskaliga bedrägerier av denna typ innebär att stora belopp från skattebetalarnas pengar har hamnat hos kriminella. Detta innebär ett hot mot det system som är avsett att skydda oss löntagare, säger biträdande förundersökningsledare Peter Svedén.

Lönegarantisystemet används bland annat för att betala ut löner till anställda när ett företag gått i konkurs.

Stockholms tingsrätt målnummer: B 16421-19.

-Pettersson säger att denna typ och andra bedrägerier hotar hela vårt välfärdssystem. Brottsligheten förekommer hos alla folkgrupper men bland dem som åker fast är folk från Mellanöstern och Sydamerika kraftigt överrepresenterade. I det här fallet var inte bortalaget så överlägsna som de brukar, 40 är från Sydamerika och Mellanöstern medan sju har namn hör hemma i Sverige…

De åtalade är medborgare i Sverige, Peru, Honduras, Ecuador, Chile, Iran, Bolivia, Ghana, Colombia, Mongoliet, Venezuela, Spanien och Irak.

Läs gärna om det ”framgångsrika” bortalaget på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “40-7 till bortalaget i bedrägerihärva mot lönegarantisystemet

 1. Är det bara nyexaminerade vänster och miljömuppar som kontrollerar inkomna handlingar, eller har de ont om tid p.g.a. för mycket FB och Twitter aktiviteter under arbetstid?
  Regeln borde vara sökandens namn är svårt att uttala, ring i alarmklockan. Inte som nu släpp igenom allt för tänk om någon skulle misstänka att du som handläggare är främlingsfientlig. Att du skulle bli misstänkt för att vara SD anhängare är uteslutet för ingen sådan obskyr figur får jobba i statligt verk.

 2. I Sverige och ffa i Malmö finns kriminella som har enormt stora svarta odeklarerade mångmiljard-inkomster som de ohederliga undslipper att betala skatter och avgifter på eftersom myndigheterna i stor utsträckning inte har den minsta koll på dessa väl dolda verksamheter, som ger inkomster från bedrägerier, narkotikahandel, försäljning av stöldgods, trafficking, insmuggling av alkohol, cigaretter, vapen mm mm i all oändlighet.

  Regim-media, t ex. SVT UG m. fl. har oftast prioriterat avslöjande av diverse lagliga affärer utomlands …

  (t ex Leif Östlings fullt lagliga inkomst utanför Sverige, vilken han investerade fullt lagligt på Malta) …

  … än att granska den ständigt pågående och växande storsvindeln med skattepengar inom Sveriges gränser och då ffa i det inhemska skatteparadiset Malmö …

  https://www.svtstatic.se/image-cms/svtse/1400148474/nyheter/val2014/article2039794.svt/alternates/large/Sverige-skatteparadis.jpg

  … men också pågående omfattande olagligt skattefusk som förekommer även i andra problemområden inom och utanför Sveriges gränser.

  Bara svarthandeln på Malmö stads kriminella och ljusskygga marknader orsakar ett sammanlagt gigantiskt skattebortfall, som tidigare bedömdes uppgå till minst 2,2 miljarder kr / år … sannolikt ännu högre nu år 2020. Den utbredda svarthandeln pågår 24/7 i allsköns olika branscher i den sosse-vanstyrda kommunen Malmö.

  Varför rapporterar varken Public Service SVT & Sveriges Radio eller övriga PK-media om dessa gigantiska inhemska skatteförluster … och varför är det knäpptyst om detta från finansminister Magdalena Andersson (S)?

  I sitt tal i Almedalen den 5 juli 2019 förklarade sig Magdalena Andersson vilja vända på alla stenar …

  https://petterssonsblogg.se/2019/07/06/stenvandning/

  … för att hitta pengar till de stora behoven för pensionärer och många andra behjärtansvärda ändamål i samhället där den krisande välfärden behöver förstärkas. Men än så länge har finansministerns ”stenvändning” kommit igång.

  De stulna mångmiljardbeloppen har i de flesta fall hamnat som obeskattade kontanter rakt ner i de kriminella bedragarnas plånböcker / i deras fickor eller i plastkassar fulla med kontanter om de undanhållna sedelbuntarna blivit alltför stora för skattesmitarna att bära på sig.

  Skattesvindlarna vill ju självklart undvika att öppna konton och sätta in beloppen på banker i Sverige eller utlandet där pengarna riskerar att spåras av myndigheter såsom Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten, Finansinspektionen, Polisen, Finansdepartementet m fl.

  Varför är inte några äkta, hederliga journalister i det svenska samhällets tjänst intresserade av att kartlägga och avslöja fakta om det utbredda obeskattade mångmiljardsvindleriet som pågår 24/7 både i Malmö och hela övriga Sverige?

  • För 10 år sedan startade Malmö koll på med vilka pengar de lyxbilar som rullar på gatorna är betalda. Lika fort som de startade, lika fort lades den ner!! Utan någon förklaring ………..jag väntar fortfarande vad de kom fram till.

 3. Det spelar ingen roll om nysvenskarna själ pengarna, om inte de gör det skänker Peter Eriksson bort resten i alla fall.
  inget går till svensk sjukvård endas palliativ vård.

Kommentera