Chalmers tekniska högskola skapar globalt forskarnätverk om klimatförnekelse

KLIMAT & PROPAGANDA. Chalmers tekniska högskola, ofta bara Chalmers, tidigare även förkortat CTH, är en teknisk högskola i Göteborg, som bildades 1829 och sedan 1937 har haft ställning som universitet. Chalmers drivs sedan 1994 som en stiftelse med verksamheten förlagd till ett av stiftelsen helägt bolag, Chalmers tekniska högskola AB.

Med Chalmers som nav etableras nu världens första, globala forskarnätverk om klimatförnekelse. Bland annat studeras hur högernationalismens framfart i Europa bidragit till att klimatförnekelse ökat – där en rykande färsk forskningspublikation visar kopplingen mellan konservatism, främlingsfientlighet och klimatförnekelse.

En som inte är så imponerad är Elsa Widding, civilingenjör som har arbetat i energibranschen under 25 år, bland annat för tre av de fyra största energibolagen i Norden. Då hon arbetade på Näringsdepartementet blev hon känd som Sveriges bråkigaste kvinna – hon försökte nämligen stoppa Nuon-affären, statens största och sämsta affär genom tiderna. Tyvärr misslyckades Widding och det kostade svenska skattebetalare minst 50 miljarder kronor.

– Pettersson säger att alldeles för många av dagens “klimatexperter” är vidskepliga och saknar sunda tankar, alternativt fega som följer flocken…

Chalmers av Mangan02, Wikipedia CC BY-SA 3.0

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Chalmers tekniska högskola skapar globalt forskarnätverk om klimatförnekelse

 1. Det går utför med vetenskapen i väst.
  Forska på s k klimatförnekelse, genusperspektiv
  och identitetspolitik på allt, då kommer västvärldens välfärd minska rejält.
  Kina hämmas av ett hårt styrt samhälle, så man tillåts inte forska förutsättningslöst. Vi hamnar där nu också. Indien har inga sådana av spärrar.
  Alla länder som styrs av politisk islam, kommer aldrig bli framgångsrika. De behöver oss som slavar.
  Väst har nu fått många stenar i sin ryggsäck. Vi ska tillika försörja en stor grupp lycksökare, som aldrig kommer klara sin egen försörjning.

 2. Varför hålla på och forska om något så tråkigt som atomer och molekyler, kraftverk och ställverk. De finns ju redan i drift.

  Nu när ni får mindre forskningspengar så att ni måste spara så är det tur att ni har några progressiva professorer som satsar pengarna på att kartlägga klimatförnekare world wide. Tänk så många trevliga möten pengarna räcker till på söderhavsöar som nu efter alla årmiljoner äntligen ska sjunka. Ännu ett område där statsministern kan skryta med att Sverige ligger på framkanten. Vilken nytta landet får av den forskningen!!???

  Det där med att utveckla teknik och levnadsvillkor kan kineserna och japanerna hålla på med.

 3. Bra jobbat, det behövs dialog i ämnet. Många jättar inom storfinansen har för sina företag investerat stora resurser nu i klimathotet. Så de, som förnekar bubblan har jag märkt blir lätt marginaliserade, baktalade eller bannlysta. Ofta av de, som hakat på politiskt utan att veta. Det ligger väl i de globala ekonomiska jättarnas natur att försvara sina ekonomiska satsningar vare sig de är på fel kurs eller inte. Hoppas kritikerna lyckas bevisa den mer sansade bilden.

 4. Det ligger något i det. Konservativa människor har säkert en större benägenhet att söka fakta och inte tro på diverse känsloutspel även om de kommer från SVT mm.

 5. Utbildningsverksamheter skall inte ägna sig åt att förstärka fobier. I sammanhanget är genuin kunskap botemedlet, så vad de gör är kontraproduktivt.

 6. När deras klimatlarm kommer på skam. Då får de hitta på något annat.
  Sanningen och verkligheten får inte komma fram.

 7. Klimataktivisterna verkar ha missat grundkursen
  i fysik. D.v.s. energiåtgång vid acceleration och
  retardation.

  Den vansinniga lagen att ”gångare” har företräde
  framför bilar gör att miljoner bilar och lastbilar
  måste stoppa och starta hela tiden.

  Jag har inte hört att någon miljöaktivist räknat på
  hur detta belastar vår miljö.

  Kanske ger det inga röster till miljöfolket i regeringen?

 8. Apropå vad som sker på Chalmers…..

  “Chalmers nya krisdrag – erbjuder alla anställda att sluta.”

  “Chalmers måste banta sina kostnader med flera hundra miljoner om året för att få ekonomin att gå ihop.
  Nu erbjuder högskolan samtliga tillsvidareanställda att få avsluta sina anställningar, genom avgångspaket.

  – Det är en av många åtgärder som vi gör för att försöka begränsa antalet uppsägningar, säger Christian Borg, pressansvarig på Chalmers.”

  Bakom betalvägg i GP.

  https://www.gp.se/ekonomi/chalmers-nya-krisdrag-erbjuder-alla-anst%C3%A4llda-att-sluta-1.33569428

Kommentera