Regeringen har flytt från ansvar sedan 2014


INRIKES. Regeringen styr riket – ett ansvar som den rödgröna regeringen närmast systematiskt har flytt från sedan den tillträdde 2014. Det skriver M-ledaren Ulf Kristersson och KD-ledaren Ebba Busch på Aftonbladet Debatt.

Ulf Kristersson och Ebba Busch, bild News Oresund

Den rödgröna regeringen gömmer sig bakom sina myndigheter i stället för att fatta beslut och styra Sverige. Det har varit tydligt under flera år och nu bekräftas det av coronakrisen. Sverige behöver en regering som både vet vad den vill och klarar av att leda vägen framåt.

Enligt första kapitlet och sjätte paragrafen i regeringsformen är det regeringen som styr riket. Det är inte en formalitet, utan innebär att regeringen förväntas peka ut färdriktningen och fatta beslut som leder i den riktningen. Men den rödgröna regeringen har närmast systematiskt flytt det ansvaret sedan den tillträdde 2014.

De tycker att oförmågan att fatta beslut blev extra tydlig under coronavåren. Få tester, den ”trubbiga” 50-gränsen för evenemang och otydligheten kring högskoleprovet lyfts som tre exempel där regeringen varit otydlig.

”Man häpnar: Vem är det egentligen som bestämmer? Regeringen eller regeringens myndigheter?” skriver Busch och Kristersson. En borgerlig regering där M och KD utgör kärnan skulle ta det ansvar som en regering ska ta, avslutar de.

-Pettersson är inte så säker på att att M och KD kan ta ansvar. Ulf Kristersson har tidigare visat att ham är bättre på att sko sig själv än att ta ansvar för invånarna i landet, även om jag har svårt att tänka mig någon sämre än Löfven…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Regeringen har flytt från ansvar sedan 2014

 • Tony

  Synd bara att man byte ut Kindberg Batra mot den
  ryggradslöse Kristersson,som hoppar från tuva till tuva?

  Gilla

 • ossie

  Kristersson satt i Reinfelts regering när förfallet och massinvandringen började på allvar. Då satt han snällt i båten. Han borde åtminstone erkänna sina egna misstag och be om ursäkt för vad han och Reinfelt åstadkom. Att sen Sossarna och MP fullföljt haveriet är ju inte hans fel. Att han nyktrat till en aning är ju bra men som sagt be om ursäkt för dina misstag Kristersson.

  Gilla

  • Bosse

   Kristersson har inte släppt oket av Reinfeldt än. Han ser fortfarande upp till denne tyrann och diktator. Bara för ett par år sen sa Kristersson vid en valdebatt på frågan om varför kriminaliteten har ökat,” det vet nog ingen ” svarade han. Kristersson kommer inte att rädda samhället från förfall. Han är falsk och lögnaktig.

   Gilla

   • ponnsan62

    Han är ett skämt tycker jag..
    Slickar Estoniabildt,(ålen) och den andra
    Muppen i många år…

    Gilla

 • turrim

  Ytterligare en lag med många nödutgångar så att rättsapparaten slipper åtala. Vägspärrar drabbar ju bara vanliga medborgare och jurister kan sitta många timmar med hög timpenning och filosofera..

  https://nyheteridag.se/gangkriminella-satte-upp-vagsparrar-kan-slippa-straff/

  Gilla

 • G Nordström

  Nä den femtekolonnaren ska man definitivt inte lita på. Bäst i klassen sko sig själv. Viket de flesta verkar ha glömt bort eftersom han utsågs till partiledare. Visar på det mentala tillståndet i befolkningen.

  Gilla

 • gamgubben

  Ebba B. ja men Ulf K. nej. När jag ser honom tänker ja på en sketch ”ormet kryper.”

  Gilla

  • Bosse

   Jag litar inte på Ebba B. heller.I fjol röstade dom för anhöriginvandring utan försörjningskrav. I EU röstar KD och M mot SD i stort sett i alla frågor. Lär er att aldrig lita på någon i 7-klövern.
   Alla vill gå mot SD och göra Sverige till ett u-land

   Gilla

 • turrim

  Moderata exempel på kraft de senaste dagarna:

  I Uppsala vek man sig och röstade för bygget av en moské.

  I Malmö säger moderatledaren att det var utombys ensamkommande som genomförde upploppen. När åklagaren säger att det var inga sådana bland dem som greps så blir M-ledaren arg på åklagaren.

  Gilla

 • Nulle.

  Akta er för Kristersson, han är numera socialist liksom Reinfeldt.
  Efter valet visar han sin riktiga färg, liksom Reinfeldt.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Ja lita ALDRIG på en Moderat eller någon övrig politiker från den landsförädiska och mångkulturälskande 7 klövern !
   U.Kristersson är bara knähund åt landsförrädaren och Globalisten Reinfeldt som numera avlönas av Bank of Amerika.
   När Reinfeldt sa, öppna era hjärtan så menade han naturligtvis öppna era plånböcker och inget annat….
   Hur är läget med SD numera, det är lite väl tyst från detta parti som kallar sig för det enda riktiga opositionspartiet i Sverige ?

   Gilla

 • Bbeaver

  Kan nog hålla med, men herre Jesus var fanns ni på Reinfeldts tid. Jag tror inte heller ni är kapabla att få Sverige på rätt köl. För att få det behövs nypor som ingen svensk politiker är i närheten av. Tyvärr tror jag att Sverige sitter riktigt djupt i skiten

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Svenska politiker har flytt från sitt ansvar sedan 1975 när Palme och hans landslandsförädiska kompisar i riksdagen slopade tjänstemannaansvaret och röstade igenom att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land !
  HURRA, äntligen nu kommer filmen om extremvänsterns gullegris och ikon Greta Thunberg, en stor nyhet i SVT idag.
  Gretas bankkonto försätter att växa med hjälp av korrupta pengar och mamma och pappa är glada…..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: