58 personer anmälda för fusk med bostadskön i Skåne…

BROTTSLIGHET. Den regionala bostadsförmedlingen Boplats Syd har upptäckt hundratals falska dokument i sitt system, vilka ska ha gett hyresgäster lägenheter på felaktig grund. Flera fastighetsbolag i Skåne är drabbade men härvan har även förgreningar till andra delar av landet. “Vi är under attack utifrån”, säger vd Krister Hjelm, enligt Hem & Hyra.

Nybyggda lägenheter i Helsingborg. Bild från Boplats syd.

Det rör sig om en organiserad form av bostadsfusk som har avslöjats och den är kopplad till ett tjugotal företag, främst i städ- och assistansbranschen. Dessa har angetts som arbetsgivare till hyresgästerna, trots att de inte arbetar där.

58 personer har hittills polisanmälts för urkundsförfalskning. Ytterligare ett tjugotal personer har spärrats i Boplats Syds system och utreds än så länge internt, men även dessa kan komma att polisanmälas längre fram.

Enligt den interna utredningen handlar det om intyg av inkomst, anställningar och bankkontoutdrag som ska ha förfalskats. 39 personer har redan skrivit under sina hyreskontrakt och 35 har flyttat in. Den stora majoriteten i nybyggda lägenheter i Helsingborg men två lägenheter ligger i Malmö och en i Trelleborg. Hyresrätterna tillhör bland andra Helsingborgshem, Willhem, Rikshem, Balder, Stena fastigheter, Contentus, CBRE och Trelleborgshem. Det handlar främst om nybyggda lägenheter med kort kötid men där personerna inte nått upp till de ställda kraven på inkomst

– Pettersson säger Skåne, städ och assistansbranschen. Vad tror ni det är för folk som vill ha nybyggda lägenheter utan att ha råd till det…Frågan är retorisk.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “58 personer anmälda för fusk med bostadskön i Skåne…

 1. Politikerna inom PK blocket tror i sin enfald att alla som kommer hit blir svennar så fort de stiger iland och per automatik agerar och tänker som oss. De flesta tror ju också att alla jobb är enkla vilket är lika fel som det förra antagandet.
  Det är så “kreativa” de nya har jag hört någon säga om de, vilka inte bryr sig om våra lagar eller regler, Vi skulle också kunna vara kreativa men .samtidigt bli kriminella. Men vad bryr sig dessa “kreativa” varelser om det blir de tagna på bar gärning med en blodig kniv i hand och ett lik bredvid sig så säger de sig ändå vara oskyldiga. Nu är det dock ej sannolikt att de är ensamma utan någon annan är med och ingen har gjort något, domen blir då mildare eftersom vårt dumma rättssystem inte kan avgöra vem av de två som utdelade det dödande sticket.
  Vilka andra däggdjur jagar i flock? Väldigt många men sällan svennar.

 2. Jag tror jag har en sån granne… ibland verkar det bo en barnfamilj, ibland en ensam tjej, ibland tre killar, ibland ingen alls och ibland ett yngre par. Alla talar arabisktliknande språk, ingen svenska. Enligt ratsit är det en ensamstående man på 27år som bor i 2:an. Och ja, jag bor ju i skåne 😁…
  Det verkar vara normalt så varför anmäla det? Bostadsbolaget tackar inte mig om jag berättar nåt, men hur många araber får jag efter mig om jag säger nåt? Så länge de inte våldtar, stjäler, mördar o.s.v så vad gör det?

 3. för 2 : a hands uthyrning och dubbelt betalt, det är så var de än får eller köper lägenheter så hyrs det ut utan bostads ägarnas eller föreningarnas medgivande
  och de tjänar pengar

 4. Kan knappt tro att det är Sven och Greta som är så kreativa utan att det är personer som har den mentaliteten sedan barndomen . Antagligen är det bara är toppen på ett isberg , är det någon som är så naiv så att han eller hon tror att det bara är i Helsingborg som det fuskas . Och finns det något parti som vågar och kan ta tag i denna typ av lurendrejerier , att S skulle ha handlingskraft nog håller jag för osannolikt och dom andra är livrädda för att bli kallade för rasister så det får vara för att husfriden ska råda i landet .

Kommentera