Stäng

Utredningen mot S-politikern Rashad Alasaad misstänkt för människosmuggling läggs ned

BROTTSLIGHET. Utredningen mot Rashad Alasaad, syrisk ex-politiker för socialdemokraterna i småländska Ljungby, som varit misstänkt för att smuggla flyktingar, läggs ner. Expressen avslöjade, via dold kamera, i oktober förra året att politikern erbjöd sig att smuggla flyktingar. Alsaad var då aktiv politiker i Ljungby, men valde kort före avslöjandet att lämna sina uppdrag.

Det framgår inte varför åklagaren valt att lägga ner utredningen. Rashad Alasaad kom hit illegalt och har bland annat arbetat på arbetsförmedlingen.

-Pettersson noterar att syriern och sossen Rashad Alasaad skröt om sina kriminella affärer framför kameran men att det tydligen inte räcker för åklagaren.

 • TIDIGARE 2020-01-08 S-politikern Rashad Alasaad gripen misstänkt för människosmuggling

BROTTSLIGHET. Vid 9-tiden i morse besökte ett tiotal poliser S-politikern Rashad Alasaads hus i Ljungby.  Nu sitter han anhållen misstänkt för människosmuggling. – Personen är hämtad till förhör och sedermera anhållen. Misstanken är människosmuggling, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford, enligt Expressen. Nu sitter han anhållen misstänkt för människosmuggling

Rashad Alasaad (S) borde ha stannat i Syrien.

-Pettersson säger att det är fina människor, först tar han 20-30 tusen per person, givetvis oskattat, sedan lär han sina ”kunder” att lura systemet.

 • TIDIGARE 2019-10-03 Förundersökning inledd mot S-politikern Rashad Alasaad

BROTTSLIGHET. Polisen har inlett en förundersökning mot den socialdemokratiske kommunpolitikern Rashad Alasaad från Syrien men boende i Ljungby efter avslöjandet om misstänkt människosmuggling, rapporterar Expressen.

– Han är misstänkt för människosmuggling, säger Ulf Haugen, gruppchef och polisiär förundersökningsledare vid gränspolisen region Syd.

– Han är misstänkt för människosmuggling nu, men det finns olika grader av människosmuggling: människosmuggling, grov människosmuggling och den grövsta varianten – grovt organiserande av människosmuggling. Det är detta vi ska utreda nu, säger Haugen.

-Pettersson säger att den förundersökningen kan nog byggas på med åtskilligt annat, exempelvis skattebrott, förfalskande av urkund, tagande av muta, utnyttjande av tjänsteställning med mera.

Justitie- och migrationsminister samt socialdemokraten Morgan Johansson har fortfarande inte kommenterat partikamratens eskapader.

TIDIGARE 2019-10-02. S-politiker smugglar människor till Sverige för pengar

BROTTSLIGHET. Rashad Alasaad, 27, är socialdemokratisk kommunpolitiker i småländska Ljungby och smugglar människor för pengar.

Han filmas av Expressen med dold kamera när han erbjuder vårt team att smuggla ett fyra år gammalt barn från Grekland till Sverige, med hjälp av ett lånat pass.

Alasaad skryter om att han smugglat mängder av flyktingar till Sverige och hans taxa är 20 000 kronor för ett barn, 30 000 för en vuxen.

– Jag gör det här för pengar, jag vill ha pengar, säger kommunpolitikern i det smygfilmade samtalet.

Se filmen och läs mer på Expressen…

-Pettersson är inte förvånad, många socialdemokrater gör mycket för pengar, hoppas han betalar skatt för extrainkomsterna. Det bästa vore att han fick åke hem i morgon.

Rashad Alasaad har själv kommit hit illegalt för 5,5 år sedan, fått uppehållstillstånd, säger att han smugglat hit hela sin familj och arbetat bland annat på Arbetsförmedlingen där han ägnat sig åt bisysslor som ger extrapengar, det kallas på svenska att ta mutor för tjänster och är normalt i Mellanöstern.

Ett kvitto som hittades i en uttagsautomat i Ljungby. Personen bakom kvittot får en hel del i bidrag som nyanländ. Samma dag ersättningen betalats ut har personen Swishat halva beloppet till en handläggare på Arbetsförmedlingen och numret tillhörde i maj vår man Rashad Alasaad. Det kan vara en tillfällighet, men jag tvivlar. Det är korruption på hög nivå.

Migrationsminister Morgan Johansson (S) som brukar vara snabb med tunga och tangenter, avböjer att kommentera det faktum att en socialdemokrat livnär sig på att smuggla människor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Utredningen mot S-politikern Rashad Alasaad misstänkt för människosmuggling läggs ned

 1. Ja ni skulle bara veta hur pengar vräks över dessa personer.
  En bekant bodde granne med en familj som sa att de var från Syrien.
  När de flyttade sålde de alla möbler. När min vän frågade varför de sålde när de skulle flytta till en större bostad.
  Vi ska ha nytt, blev svaret. Min bekant lever på ca 8000 som pensionär.

 2. Hot mot åklagaren eller partikollegor som satt ner fötterna och omsatt ”oacceptabelt” i praktiken – alltså ”oacceptabelt att en så fin människa ska bli misstänkt för brott”.

 3. Finns det något som anses brottsligt när det gäller socialdemokrater.
  Eftersom de antar att alla invandrare röstar på dem så ignorerar de deras brottslighet.

  Maktfullkomliga och beredda att bryta alla lagar om det gynnar dem. De anklagar oss andra för brottslighet, men underlåter att berätta vad brotten är. Det värsta är att de s.k etablerade partierna har en urusel moral, deras vilja att göra något begränsas av viljan att importera fler ”icke anställningsbara”.

 4. fantastiskt
  kvittoinnehavaren har mer än gamla modern får i pension o som arbetat hela livet
  dessutom får hon inget bostadsbidrag pga att hon har lite hopgnetade korvören på banken

  plikt o rätt säger kålroten….

Kommentera

%d bloggare gillar detta: