Rapporterar media korrekt om polisens ”rasism” i USA?


MEDIA & RASISM. Som ni vet drog George Floyds uppmärksammat dödsfall i Minneapolis, den 25 maj 2020 igång kravaller och demonstrationer mot det påstådda polisvåldet, där en polis tryckte sitt knä mot Floyds hals, vilket enligt media ledde till Floyds död. Dessa kravaller pågår ännu, på många håll är de våldsamma men även fredliga förekommer. 

Medaria Arradondo polischef i Minneapolis som anses vara rasistisk…

Protesterna fick ny fart när den 29-årige afroamerikanen Jacob Blake, den 23 augusti 2020 sköts i ryggen med sju skott av polisen och nu ligger på sjukhus.

Media, inte minst i Sverige har framställt de båda herrarna Floyd och Blake som oskyldiga familjefäder som polisen gett sig på av rasistisk illvilja.

George Floyd har ett gediget brottsregister som SVT borde kunna fylla en timmes program med och kanske intervjua alla hans offer i Veckans Brott och förklara vilka det är som råkar ut för ”polisvåldet” i USA.

Jacob Blake, var en efterlyst våldtäktsman, rapporterar The Blaze. På morgonen den 3 maj i år tog sig Blake olovligen in i sin ex-flickväns bostad och krävde att få tillbaka saker som tillhör honom. Han ska därefter bland annat ha fört in sina fingrar i ex-flickvännens könsorgan mot hennes vilja, innan han stal hennes bil och körde därifrån.

Polis som kom till platsen vittnar om att ex-flickvännen efter incidenten ”grät och var tydligt skakad” av händelsen. Av polisanmälan framgår att Blake är arbetslös, att han saknar bil och att det är oklart var han bor efter att paret gjort slut. Där framgår även att den 29-årige afroamerikanen dricker mycket alkohol och att han vid flera tidigare tillfällen gett sig på ex-flickvännen fysiskt.

Den 7 juli förklarades Jacob Blake efterlyst för olaga intrång, förargelseväckande beteende samt sexuella övergrepp av tredje graden eftersom polisen inte lyckats gripa honom.

Den 23 augusti fick polisen larm om att den efterlyste våldtäktsmannen återigen sökt upp sin ex-flickvän. Poliserna som åkte på larmet hade kännedom om mannens bakgrund och att han var efterlyst för brott. Enligt polisernas vittnesutsagor gick Blake vid polisingripandet till attack mot poliserna och försöken att skjuta honom med elpistol misslyckades. När Blake öppnade dörren till sin bil valde därför en av polismännen att skjuta skarpt. Polisen visste inte om Blake hade ett vapen i bilen.

-Pettersson undrar om ni tycker svensk media rapporterat tillräckligt om Floyds och Blakes bakgrund?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 


9 responses to “Rapporterar media korrekt om polisens ”rasism” i USA?

 • G Nordström

  De kommer aldrig att rapportera korrekt.
  Det som händer i USA är vänsterns försök att framhäva att det är Trumps fel att läger är som det är
  Naturligt vis så vet de vettiga amerikanarna att så inte är fallet. Bara vänster journalister försöker dunka in det i sina länder vänstervridna läsare.

  Gilla

 • Johan

  Alla borde se denna, om vad data säger om polis-skjutningar i USA:

  Gilla

 • ossie

  Har ju läst om George Floyds kriminella meritlista men är osäker på om jag läst den i sk PK media. Troligen inte.

  Gilla

 • Nisse

  Konstigt att Blm och hatvänstern talar om institutionell rasism, i demokratiskt styrda städer. Dessa städer domineras oftast av svart styre.
  Svart borgmästare, polischef orsakar tydligen vit makt förtryck av svarta.
  Någon har inte tänkt på allt.

  Gilla

 • Magnus

  Många frågar sig hur man kan skjuta nån i ryggen. Det är snabba handlingar och rörelser, se tex på denna utmärkta artikel sombehandlar ämnet: https://www.activeresponsetraining.net/shot-in-the-back-how-does-it-happen

  Gilla

 • Karlsson

  Herregud så dumt, de hade knäppt en viking med på fläcken i det läget!!
  Aftonhoran och en massa annan media måste skrotas och ersättas på fläcken, de ger incitament till rasvåld i sina försök att vara goda och korrekta!!

  Gilla

 • Opeter

  Det sjuka är att 80% verkar fortfarande lita vad våra hjärntvättade journalister skriver !!! Sverige är ett förlorat land !!!!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Ja, det är nog bara att konstatera att landet tyvärr är förlorat och att 80% av svenskarna är trygga med det ?
   Sorgligt……
   Utgår ifrån att den nu så trygga och sovande 80:an inte gnäller när Folkhemmet är förlorat utan då bara njuter av och i sitt nya icke kristna fosterland.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  F.d statministern Reinfeldt säger i SVT att USA under ledning av president D.Trump riskerar att bli en diktatur !
  I så fall kan ju det korrupta och icke demokratiska Sverige och USA ta varandra i hand.
  Är personligen inte orolig för USA om Trump är president däremot om J.Biden blir president, hoppas att det amerikanska folket tänker och gör rätt i höstens val….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: