Judiska Centralrådet fördömer antisemitiska uttalanden


RASISM. Under den gångna helgens oroligheter i Malmö förekom gravt antisemitiska uttalanden. På flera videoklipp som spridits efter händelserna går det tydligt att höra hur folkmassan skanderar en ramsa som på svenska översätts ”Khaibar Khaibar O judar, Muhammeds armé ska återvända.” Khaibar var en plats där judar mördades av Muhammed och hans följare år 628. På så vis går det inte annat än att tolka folkmassan som att den uppmanade till mord och utrensning av judar.

Upplopp i Malmö Bild Judiska Centralrådet

Detta är tyvärr inte första gången en folkmassa skanderar liknande hot mot judar i Malmö. Judiska Centralrådet ser ytterst allvarligt på denna händelse och uppmanar polisen och andra ansvariga myndigheter att lagföra de individer som genom detta gjort sig skyldiga till hets mot folkgrupp.

Det är även helt nödvändigt att polisen har kunskap och möjlighet att ingripa mot individer som gör sig skyldiga till hets mot folkgrupp även om det framförs på ett annat språk än svenska.

Centralrådet vill avslutningsvis framhålla att vi ser med avsky på brännandet av Koranen och andra heliga skrifter i syfte att kränka en religiös eller etnisk grupp.

-Pettersson antar att det inte händer så mycket med hot och hat mot judar, myndigheterna koncentrerar sig på pensionärer som skriver sanningen om islam…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


7 responses to “Judiska Centralrådet fördömer antisemitiska uttalanden

 • Kenrh Andersson

  Undrar om det hjälper att fördöma ?

  Gilla

 • gamgubben

  Det bekommer inte den svenska nomenklaturan att Svennar eller Judar blir påhoppade och ringaktade, men passa dig noga om du råkar bränna en bok full av smörja från före 1000-talet efter Kristus.

  Gilla

 • ponnsan62

  Muhammedsarme kan stoppa upp profetten där knorren sitter.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Tänk om ingen religion existerande !

  Gillad av 1 person

 • bengarne

  De med den rätta värdegrunden inom politik och media har inte visat något större intresse. Det är inte rätt fråga i den godhetsagenda de vill implementera på oss Svenskar. M.a.o. ett hyckleri av den vänster och s.k. liberala etablissemanget.

  Gilla

 • Maya

  Hur man än försöker frisera sanningen så finns den upplagd med ljud och bild.Här kan man snacka om hets mot folkgrupp.Nu tycker jag att det är dags att vår Statsminister börjar fatta vad som håller på att ske i Sverige.Men han mässar på som om han lider av någon tvångsmani att klimatet och dom högerextrema är dom stora hoten och problemen.Jag ser inte tillstymmelse till nazister eller nazistsymboler på bilderna från Malmö.Jag ser något helt annat som är så uppenbart så även Herr Löfven borde tänka till även om det inte är hans starka sida.

  Gilla

  • Tanten

   Vad gör han numera?
   Ja igår besökte han den nedbrunna brödfabriken i Västerbotten. Varför då? Ville han få till det att det var anlagt av nazister..?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: