20 år i Danmark ”Hade troligtvis blivit fyra års sluten ungdomsvård i Sverige”


BROTTSLIGHET. För några dagar sedan rapporterade vi om att Fem mörkhyade ”svenskar” dömdes som skyldiga för dubbelmord i Köpenhamn. Tre fick livstid och två 17-åringar dömdes till 20 år i fängelse.

Danmark har haft dessa lagar i 10 år, detta medan justitieminister Morgan Johansson (S) utreder och pratar om hårdare straff.

Vice chefsåklagare Måns Björklund har bevakat rättegången i Köpenhamn, bland annat för att kunna jämföra skillnaden mellan rättssystemen i Sverige och Danmark. – För gärningsmännen under 18 år hade det troligtvis blivit fyra års sluten ungdomsvård i Sverige, säger Måns Björklund i SVT:s Aktuellt.

En annan skillnad är att man i Danmark har en bestämmelse där det finns en möjlighet att dubbla straffet om man kan visa att gärningen är en del av en gängkonflikt. Efter att ha följt domen ser Måns Björklund flera intressanta saker med hur den danska rätten resonerat.

– Dels diskussionen om straffen. Den debatten pågår även i Sverige, om vilka straff unga gärningsmän ska tilldömas. Men även en intressant detalj från domaren, att man redogjorde för när en misstänkt ger sin förklaring och att det har en inverkan. Ju senare man kommer med sin förklaring, och ju fler bevis man fått ta del av, så tas inte orden lika tungt, säger Björklund.

-Pettersson noterar att Måns Björklund överdriver lite. I Sverige blev det inte fyra, utan tre års sluten ungdomsvård. I varje fall för den då 17-årige Abdirizak Osman som dömdes till tre års sluten ungdomsvård för en avrättning på en pizzeria i Rinkeby i januari 2018. Det var den 24-årige Hamza Muhyaddin som sköts ihjäl inne på pizzerian, och mordet misstänks ha varit hämnd för ett mord som begicks i Rinkeby på nyårsafton. Herr Osman dömdes även för grovt vapenbrott och narkotikabrott, men är för tillfället på fri fot efter att ha rymt under en shoppingrunda på Hede Fashion Outlet i Kungsbacka.

Abdirizak Osman dömd för mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott till 3 års sluten ungdomsvård. Rymde nyligen vid en shoppingrunda i Kungsbacka. Foto: Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “20 år i Danmark ”Hade troligtvis blivit fyra års sluten ungdomsvård i Sverige”

 • G Nordström

  Det bästa med att de fort är ute och kan då återuppta sin reducerande verksamhet av de likasinnade.

  Gilla

 • Kattsand

  I Sverige är det som om man motvilligt har så mycket som 3-4 år straff för mord, helst vill man inte straffa den här kategorin alls verkar det som….

  Gilla

 • Mike E

  De som kontrollerar Sverige, dvs. journalisterna och resten av vänstern vill inte ha hårdare straff.

  Gilla

 • ruben

  Svenska rättsmyndigheten lever i en sagobubbla. Förmodligen påverkade av ansvarslösa drömmande romantiker, som MP och liknande. Den gränslösa invandringspolitiken har länge varit inne på en farlig väg, där man välkomnat in mördare och andra djupt kriminella och blandar med den befintliga befolkningen. Urbefolkningen blir brottsoffren och får dessutom stå för alla invandrarkostnader. Det är egentligen brottslig politik. De SD-politiker, som fått över en miljon röster och förstått sambanden mellan brott och invandring har manövrerats bort från viktiga riksdagsuppdrag och blir kallade främlingsfientliga. Jag tycker SD mest är fientliga mot brott och brottslingar och även mot orättvisa skatter.

  Gilla

 • Tony

  Ja i Sverige snackar man straff, men inget händer och under
  tiden som det snackas så brer brottsligheten ut sig.
  Har Morgan Johansson emigrerat? Eftersom han är totalt
  osynlig när brottsligheten slår nya rekord? Fast så väl är
  det väl inte.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nej, i trygga och heligt mångkulturella Sverige hade det istället blivit saft och bullar och permanent uppehållstillstånd om sådant ej redan fanns !

  Gilla

 • SVENSK

  Bra domar! Men det kommer inte att spela någon roll i längden, våldet vi ser är djupt kulturellt rotat och förmodligen delvis också nedärvt. Dessa gruppers sätt att ”debattera” är genom våld! Och den som är våldsammast VINNER!
  Det enda som hjälper är som sagt Totalt stoppad MENA-invandring för ALLTID! och en Återvandring på MINST 150 000 per år, då kan landet räddas på ca 20 år (det kommer att ta det ändå pga det stora barnafödandet).

  Paludan säger enl Samnytt: ”koranen ska fortsätta brinna tills de lärt sig att bete sig”
  Problemet är att det kommer aldrig att ske! Detta är deras kulturella och nedärvda sätt att lösa konflikter och få som de vill!

  Gilla

 • Nisse

  Fängelsetiden för alla busar i Sverige är rena skämtet samtidigt är det hotellstandard på fängelserna man får bla finare mat än på äldreboendena man får studera man får även en liten lön som invandrare har du fri tillgång till advokat. Detta är väl för i helvete inget straff……..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: