Fem mörkhyade “svenskar” skyldiga för dubbelmord i Köpenhamn. Tre får livstid och två 20 år.

BROTTSLIGHET. Alla fem “svenskarna” ur det kriminella nätverket Dödspatrullen som stått åtalade misstänkta för dubbelmordet i Herlev utanför Köpenhamn förra året är skyldiga.

Det meddelar Glestrups tingsrätt. En enhällig jury fann de fem gängmedlemmarna skyldiga till mord och mordförsök. Juryn ansåg också att morden var del av en gängkonflikt, vilket kan innebära hårdare straff enligt dansk lagstiftning. Hela domen tillkännages senare under fredagen och vi kan alltid hoppas på livstid. Åklagaren har yrkat på livstid för de tre äldsta och 20 år för de två 17-åringarna, vilket rätten tyckte var rimligt.

Jämför med Abdirizak Osman, nedan, som mördade en “kollega” i Sverige och dömdes till tre års sluten ungdomsvård.

Morden begicks en del av en gängkonflikt mellan Dödspatrullen och Shottaz från det somaliska samhället Rinkeby i Stockholm.

Mohamed Ali, 22, anses vara ledaren, och Mansor Ismail, 20, och Benjamin Owusu Afriyie, 25, döms som skyldiga liksom ytterligare två som båda var 17 år vid mordtillfället.

Mohamed Ali, 22, dödspatrullen ledare
Mansor Ismail, 20, Dödspatrullen

-Pettersson säger att somalier ska vara i Somalia, svenskar i Sverige…

Franky” till höger heter Faisal Abdikarim Mohamud, den andre kallas ”Gucci” men heter Mohamed Hassan Abdirahman. Båda var kända av polisen och bloggen men mördades i Köpenhamn.
 • TIDIGARE 2020-08-10. Fem mörkhyade “svenskar” åtalas för dubbelmord i Köpenhamn

BROTTSLIGHET. Dubbelmordet i Herlev, Köpenhamn förra sommaren kopplas till en pågående gängkonflikt i nordvästra Stockholm. Idag börjar börjar rättegången i Danmark, men polisen oroar sig för nya hämndaktioner efter en rymning i Kungsbacka nyligen.

Abdirizak Osman dömd för mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott rymde nyligen i Kungsbacka. Foto: Polisen

Fem år efter det första mordet i Bromsten har tio unga män dödats, i vad som anses vara gärningar kopplade till konflikten mellan de rivaliserande gängen. De inblandade var tidigare barndomsvänner, skolkamrater och grannar i Rinkeby och Tensta i Järvaområdet, men är nu del i en av de blodigaste gängkonflikterna i Sverige.

Bara ett av morden har lett till fällande dom, mot en då 16-årige, Abdirizak Osman som mördade en 24-åring på en pizzeria i Rinkeby inför flera matgäster. Det ska ha varit en hämnd för att en person på den egna sidan mördats i Rinkeby några dagar tidigare.

Kring den aktuella konflikten har det skett flera mordförsök och förnedringar, som filmats och spridits för att visa makt.

Abdirizak Osman, nu 18 år, dömdes för pizzeriamordet dömdes till tre års sluten ungdomsvård på grund av sin låga ålder. Med bara några månader kvar på ungdomsanstalt fick han nyligen hjälp att rymma under en bevakad permission vid ett köpcenter i Kungsbacka.

Samtidigt ska också en närstående till honom ha lämnat ett skyddat boende och är även han spårlöst försvunnen.

Fem personer, somalier, i grupperingen “dödspatrullen” som den nu efterlyste 18-årige mördaren tillhör, står åtalade för ett dubbelmord på medlemmar i gänget “Shottaz” och ett mordförsök i danska Herlev i juni förra sommaren. Rättegången börjar idag, måndag och pågår hela augusti. Samtliga nekar till brott.

I Danmark riskerar de dubbelt så hårda straff om det kan bevisas att de har kopplingar till gängkonflikter.

Polisen hoppas att eventuella fällande domar kan avskräcka unga att gå med i gängen. Men den dödliga konflikten mellan de två gängen är långt ifrån slut.

 • TIDIGARE 2019-06-29. Man med somaliskt utseende gripen för dubbelmordet på “svenskarna” i Köpenhamn

BROTTSLIGHET. En 21-årig, mörkhyad man med somaliskt utseende har anhållits i Danmark misstänkt för att vara inblandat i dubbelmordet på två “svenskar” i Herlev, Köpenhamn i tisdags, rapporterar Ekstrabladet

Snart i svensk media om en gripen “svensk”

De mördade, som svenska medier kallar svenskar, var en 21-årig och en 23-årig, båda med somalisk bakgrund. Enligt EkstraBladet var den mördade 23-åringen en ledare för den kriminella invandrargruppen Shottaz i Stockholmsförorten Rinkeby, som i åratal har plågats av gängbrottslighet.

En av “svenskarna” som mördades i Herlev.

TIDIGARE 2019-06-26. Danska polisen: Skjutna männen är svenskar

BROTTSLIGHET. Polisens inledande undersökningar efter tisdagens dödsskjutning utanför Köpenhamn pekar på att offren var två unga svenska män, skriver danska polisen i ett pressmeddelande. Männen är ännu inte identifierade.

Screenshot_20190626-131546_Expressen.jpg

Det var på tisdagseftermiddagen som de två männen sköts ihjäl i Herlev utanför Köpenhamn. De satt i en svenskregistrerad bil som blev beskjuten ett tiotal gånger med pistol och automatvapen.

-Pettersson kan garantera att den danska polisen och Expressen har fel. De mördade är garanterat inte svenskar, möjligen “svenskar”…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Fem mörkhyade “svenskar” skyldiga för dubbelmord i Köpenhamn. Tre får livstid och två 20 år.

 1. Leendet och hånet avtog när domen om 20 år blev ett faktum.
  Underbart!
  Nu skall vi bara vänta på att höra hur Sverige reagerar.

 2. Fem sverigesomalier dömdes till minst 20 års fängelse. Jag kommer inte att sakna dem.
  När de kommer ut kan vi utvisa dem till Somalia då de inte längre har någon direkt anknytning till landet då de är mer danmarkssomalier.

 3. Vad härligt, det ska vi fira. Hoppas de får kasta tvålen i duschen många gånger, kanske blir de någons lilla bruna flickvän i fängelset!

 4. Vi importerar den sorten i många
  tusental!
  Behöver vi dem?
  Är vi skyldiga att ”ta hand” om dem?
  De är resultatet av en överproduktion!
  De är avlade utan att föräldrarna haft
  förmåga att ta hand om dem!

  Varför tar vi hand om detta överskott?
  I naturen reglerar ”överproduktion ” sig
  skälvt.
  T.e.x. fjällemlarna dränker sig när de blir för många!

 5. Såja såja. Betänk att det varit både sol och värme i sommar. Till och med jag har fått lite annan färg än den underbara vita på kroppen

 6. Finns det någon mer info eller bild på 25-åringen Owusu Afriyie? Hittar ingen mer info än var han bor. Hur var han inblandad i mordet?

 7. Märkligt, ibland är nationaliteten inte viktig, brukar det heta. Dessa individer är så långt ifrån svenska det går att bli. Svenska medborgare heter det, så får regeringen skämmas över sin slapphet och naivitet.

 8. Ett plus i detta fall var,att dessa gorillor dödade två av samma art
  “svenskar”… Alltså i förlängningen en vinst-situation ! De som nu får betala importkostnaderna för dessa avarter,är danska skattebetalare.

  • Bara det inte blir så att ”svenskarnas” straff kan komma att avtjänas i Sverige! Då blir vi sittande med ett antal ”svarta pettrar” i många år. Summa summarum 250 miljoner?

  • ”Bingoberra”!
   Aporna på skansen är väl, i jämförelse,
   intelligenta varelser.
   De dödar åftast inte heller.

   Jag har fått lära mig att människan inte
   består av olika raser.
   Dock börjar jag tro att det finns raser
   i ”det lägre registret”.
   ”BLM -limited!

 9. Vi måste lära barnen att inte skjuta i Danmark utan bara i Sverige.
  Danskar är ett razze folk som ger sig på barn bara för att dom befinner sig på fel plats.

 10. På regerings tv kanal dvs text tv Svenskar dömda i Danmark Sverige är ett märkligt land kommer man från Afrika så nog fan blir man Svensk så fort man landat………

 11. Den med störst våld vinner och bäst strategi vinner.
  Det används mer i vissa kulturer, i varje fall våldet.
  Kulturen är väldigt viktig hos vissa folkslag

Kommentera